POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
2 Ocak 2020 Perşembe - 11:32

Cimnastiğin Tokyo yolcuları 2020'den umutlu

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda gösterdikleri performansla 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota alan Ahmet Önder, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan ve Nazlı Savranbaşı, bu önemli organizasyon öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

Cimnastiğin Tokyo yolcuları 2020 den umutlu

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda gösterdikleri performansla 2020 Tokyo Olimpiyatları için kota alan Ahmet Önder, İbrahim Çolak, Ferhat Arıcan ve Nazlı Savranbaşı, bu önemli organizasyon öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

Cimnastikte son yıllarda üst üste gelen başarılar, geçen yılın ekim ayındaki Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda zirveye çıktı.

Toplam 4 sporcunun olimpiyat kotasına ulaştığı şampiyonada halka aletinde altın madalya kazanarak büyüklerde ilk dünya şampiyonluğuna ulaşan İbrahim Çolak, paralel aletinde gümüş madalya kazanan Ahmet Önder, Rio 2016'nın ardından tekrar olimpiyata gitme hakkı kazanan Ferhat Arıcan ve geçen yıl büyükler kategorisinde yarışmaya başlayan Nazlı Savranbaşı, performanslarıyla göz doldurdu.

Çalışmalarına İzmir'de devam eden milli sporcular, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Ahmet Önder, 2019'un başında, yıl sonunda tarihi başarılar elde edeceklerinin sinyalini verdiklerini kaydetti. Hazır bir şekilde gittikleri Dünya Şampiyonası'nda 4 olimpiyat kotası aldıklarını aktaran Ahmet Önder, şöyle konuştu:

"En iyi seviyede (olimpiyatlara) hazırlanmamız gerekiyor. Ondan önce Avrupa Şampiyonası var. Orada da finalleri ve madalyaları kovalayacağımıza eminim. Avrupa Şampiyonası'nı da başarılı geçersek, olimpiyatlar için çok iddialıyız. Tüm yarışmalara madalya almak için çıkıyorum ama böyle bir baskının altına girmek istemiyorum. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi, elimden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyorum. Böyle olunca madalya kaçınılmaz hale geliyor." 

"Olimpiyatlar daha zor olacaktır"
2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etmenin bile başarı olduğunu kaydeden dünya şampiyonu İbrahim Çolak, amaçlarının her uluslararası yarışmada olduğu gibi Türk bayrağını en yukarı çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu söyledi.

Bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını vurgulayan İbrahim Çolak, "Olimpiyatlar daha zor olacaktır. Rakiplerim hemen hemen aynı. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Dünya şampiyonluğu çok güzel bir şey. Hala o duyguyu tarif edemem size. Yaşanılacak bir duyguymuş. Ben artık Dünya Şampiyonası'nı geride bıraktım." ifadelerini kullandı.

"Kariyerimin zirve noktası olacak"
Milli sporcu Ferhat Arıcan, 2019'da hedeflerinin çoğuna ulaştığını, 2020'de ise kendilerini zorlu bir dönemin beklediğini dile getirdi.

Çalışmalarını en iyi şekilde sürdürdüklerini anlatan Arıcan, "2020 en büyük yıl ve kariyerimin zirve noktası olacak. Olimpiyatlar bizim için en önemli yarışma. 2016'da kaçırdığım madalyayı 2020'de almak istiyorum." diye konuştu.

"Umarım her şey güzel olur"
Büyüklerde yarıştığı ilk yıl olan 2019'un kendisi için çok güzel geçtiğini anlatan milli sporcu Nazlı Savranbaşı, Dünya Şampiyonası'ndaki performansıyla olimpiyat kotasına ulaştığını hatırlattı.

Nazlı Savranbaşı, 2020 Tokyo Olimpiyatları için çok heyecanlı olduğuna dikkati çekerek, "Sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Hedefim olimpiyatlarda çok iyi bir şekilde yarışıp, final yapmak. Ardından niye madalya olmasın? Tabii ki bunu hedefliyorum. Umarım her şey güzel olur." şeklinde konuştu. (AA)

 
İzmir sabah sporuyla buluşuyor!
 
Narlıdere TSM Korosu'ndan muhteşem konser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemenspor Sissoko'nun peşinde
Ekol Göz Menemenspor dış transferde atağa kalkmaya hazırlanıyor. Arnavutluk'un ...
Laleci'den iddialı mesaj: Süper Lig neden olmasın!
Tarihinde ilk kez mücadele ettiği TFF 1'inci Lig'de sezonun ilk yarısını ...
Altay'da bir ayrılık daha: Tatos da gitti
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da ön libero Deniz ve sağ kanat Oğuzhan'ın ...
 
Göztepe yıldız isimler için düğmeye bastı
Süper Lig'de sezonun ikinci yarısında yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve ...
Göztepe'de ilk hedef Kerim Frei
Ligin ikinci yarısında yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam ...
UEFA standartlarında 60 milyonluk amatör stat!
Karşıyaka, Altay, Göztepe, Altınordu gibi tarihleri 100 yıla ulaşıp aşan ...
 
Altay'da Adamu parlıyor!
Altay'ın sezon başında ucuz bir maliyetle kadrosuna dahil ettiği Nijeryalı ...
Altınordulu Ravil, Avrupa devlerinin göz hapsinde
Altınordu'nun bu sezon vitrine çıkardığı 16 yaşıdaki stoper Ravil Tagir, ...
Karşıyaka 3 kulvarda Play-Off'ta
Basketbol, futbol ve voleybolda A takım kategorisinde liglerde mücadele ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri