POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
30 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:47

Cinsel istismar sanığına tahliye talebi!

Cinsel saldırı hükümlüsü Özcan Çuhadar, salgın tedbirleri kapsamında açık cezaevinden izinli çıktı. Çuhadar'ın Suriyeli iki erkek çocuğa şoför olarak çalıştığı özel halk otobüsünde cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, 50 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanığın, eylemlerini mağdurların rızası dışında zorla yaptığına dair delil bulunamadığını belirterek, 5 yıl hapisle cezalandırılmasını isteyip tahliyesini talep etti.

Cinsel istismar sanığına tahliye talebi!

Ankara'da iki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan hükümlünün, savcılık tarafından tahliyesi istendi.

Suriyeli A.M. (15) ile M.Ş. (16), parkta oynarken gezdirme bahanesiyle kendilerini otobüse çağıran Özcan Çuhadar'ın(41) cinsel istismarına uğradıklarını ileri sürerek şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan şüphelinin, 'cinsel saldırı' suçundan hükümlü olduğu, corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle verilen izin kapsamında açık cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

Özcan Çuhadar, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince geçen yıl 11 Haziran'da tutuklandı.

50 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA

Savcılık soruşturması kapsamında Özcan Çuhadar hakkında, 'kamu görevinin sağladığı nüfusu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'cinsel taciz' ve 'tehdit' suçlarından 50 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede ifadelerine yer yerilen iki çocuk parkta oyun oynadıkları sırada sanığın gezdirme bahanesiyle kendilerini otobüse çağırdığını, daha sonra otobüsü tenha bir yere çekerek kapılarını kilitlediğini söyledi.

Mağdur çocuklar, otobüsten inmek istediklerinde sanığın eline aldığı yangın tüpü ile kendilerini tehdit ederek, cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü.

KENDİSİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Özcan Çuhadar ise tam tersine cinsel saldırı mağdurunun kendisi olduğunu iddia etti. İki çocuğun ellerindeki şiş benzeri bir aletle otobüsü kaçırdıklarını, tenha bir yere çektirdikleri otobüste cinsel saldırıya uğradığını ileri sürdü.

SAVCIDAN TAHLİYE TALEBİ

Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada her iki çocuk da soruşturma aşamasındaki ifadelerini tekrarlayarak sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanık ise asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında dosyada bulunan tüm deliller ışığında sanığın, isnat edilen cinsel eylemlerini mağdurların rızası dışında yani zorla yaptığına dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirtti.

Savcı, olayda mağdurların rızasının kabulünün gerektiğini belirterek, sanığın 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca sanığın tahliyesini de talep etti. Müşteki avukatının süre talebini kabul eden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

AVUKATTAN TEPKİ

Savcının mütalaasına tepki gösteren çocukların avukatı Sevtap Altın, "Savcı mütalaasında çocukların rızasının olduğunu ve isnat edilen suçun oluşmadığını söyledi. Savcı bu nedenle suçun vasfının oluşmadığını sanığın 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu olayda kesinlikle rıza olmadığı gibi TCK’nın ilgili maddesinde 'cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen davranışlarda rıza aranmaz' hükmü yer alıyor. Mahkemenin savcının görüşü doğrultusunda karar vermeyeceğini umuyoruz" dedi. (DHA)

 
Bayraklı Homeros Festivali’ne hazır!
 
TFF başkanlığı için ilk aday belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonunda 7 kişi tutuklandı
İzmir merkezli 3 ilde telefonla dolandırıcılık şüphelilerine yönelik operasyonda ...
KHK ile işten atılan 17 bin kişiye ‘pardon’ denildi!
124 bin dosyanın incelemesi bitti. OHAL komisyonu 15 Temmuz darbe girişiminden ...
Pençe-Kilit operasyonundan acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyon ...
 
Şort giyen kız kovuldu: "Burada açık giyinmek yasak"
Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde girişinde 'Burada açık giyinmek yasak’ ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte en yüksek sıcaklıkların 29 ila 34 arasında seyredeceği yeni haftada ...
Lastik botla sürüklenirken Sahil Güvenlik kurtardı
Urla ilçesinden lastik bot ile denizde sürüklenen Süleyman Emir Kırmızı ...
 
Kaza kurbanı Öykü Su'ya yürek yakan veda!
Bornova ilçesinde, dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada hayatını ...
İstanbul'da fetih şöleni: Erdoğan ilk fidanı dikti
İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı ...
Rus oligarklar yatlarını görünmez yaptı!
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başladığında Rus oligarkların ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri