POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Mahzen-35 operasyonlarında 6 ilde 6 suç örgütü çökertildi!
Mahzen-35 operasyonlarında 6 ilde 6 suç örgütü çökertildi!
Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi
Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi
Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem!
Akdeniz'de 4 büyüklüğünde deprem!
17 Nisan 2024 Çarşamba - 12:57

Cumhur İttifakı yeni dönemin muhalefet şifrelerini anlattı!

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Saygılı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada yeni dönemde yapacakları muhalefetin şifrelerini aktardı.

Cumhur İttifakı yeni dönemin muhalefet şifrelerini anlattı!

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis üyeleriyle yaptığı toplantının ardından bir açıklama yapan İl Başkanı Bilal Saygılı; İzmir halkının kendilerine verdiği muhalefet etme yetki ve sorumluluğuna ilişkin takvimin başladığını belirterek; “Tüm belediye başkanları için kum saati ters döndü ve işlemeye başladı. Büyükşehir başta olmak üzere, 30 ilçede, meclislerde aktif rol oynayacak, İzmir’in ve halkın yararını gözeteceğiz. Doğru işlerin önünü açacak; yanlışa dur demeye devam edeceğiz.”

İzmir’in çıkarı için oy birliğinden kaçmayız

Her zaman olduğu gibi; “Önerilerimiz de olacak, eleştirilerimiz de.” diyen Başkan Saygılı, bugüne kadar olduğu gibi, İzmir’in çıkarına olan, halkın çıkarına olan işlerin onayında, oy birliğinden kaçmayacaklarını vurguladı. Saygılı, şunları söyledi; “Meclisler, şehrin geleceğini şekillendiren adımların onaylandığı, önünün açıldığı organlardır. Vatandaşlarımızın yaşadığı şehirdeki yaşamsal konforunu dizayn eder. İzmir halkının seçimiyle oluşan bu yapıların işleyişinde bugüne kadar köstek değil, itici güç olmaya gayret ettik. Bundan sonra da öyle olacak. Halkımızın bize verdiği görevi sonuna kadar samimiyet ve doğrulukla yerine getireceğiz.”

AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı; İzmir’e hizmet edecek tüm belediyeler için kum saatinin ters döndüğünü ve işlemeye başladığını hatırlatarak; “5 yıl hiç de uzun bir zaman değil. Hepimiz biliyoruz ki göz açıp kapatıncaya kadar geçecek. Nasıl, verdikleri sözleri tutmakla yükümlü bir yerel iktidar varsa; onu takip etmek, denetlemek ve uyarmakla yükümlü de bir muhalefet var. O da biziz. Bu tablonun matematiği budur.” dedi.

Kamuoyu teşekkürlerini unutmadı

AK Parti’nin her dönem olduğu gibi, geçen dönem de İzmir’in önemli yatırımlarının önünü açtığını hatırlatan İl Başkanı Bilal Saygılı, şu ifadeleri kullandı; “İzmir’i cezalandırıyorlar söylemleri, algı operasyonları ömrünü tamamlamıştır. Geçen dönemde de önemli yatırımların önünü açacak her türlü desteği verdik. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ’a ettikleri teşekkürü kamuoyu unutmadı. Biz de unutturmayacağız. Buca Metrosu’nun yatırım programına aldırdığımızı, Çiğli tramvayı, Özkanlar Pazaryeri, Çiğli Arıtma Tesisi’nin 4. Ünitesi gibi birçok önemli projede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünü açarak işini kolaylaştırdık ve desteğimizi İzmirliler de biliyor. Yine İzmir Milletvekillerimizin her biri, geçmişte olduğu gibi İzmir’in sorunlarını ve yatırımlarını yakından takip edip; sorunların çözümü, yatırımların gelmesi için Ankara’da, İzmirli hemşehrilerimizin gözü, kulağı, sesi olmaya devam edecek. Yeni bir döneme giriyoruz. Elbette tutumumuz değişmeyecek. Elbette İzmir için vereceğimiz destekler son bulmayacak. Elbette, söz verilenleri takip edecek, yarım kalmış, ilerlemeyen, sonlandırılmayan yatırımları izleyeceğiz. Tüm bunları İzmir halkının bize verdiği yetkiyle yapacağız.”

Sahadan el çekmeden devam

Tüm ilçe teşkilatlarının sahadan el çekmeden insanlara dokunmaya devam edeceğini, meclis üyelerinin de halkla yerel yönetimler arasında köprü olması gerektiğini söyleyen Başkan Saygılı; “Bir yandan kendi terazimizi kurarak, eksiklerimizi görecek; bir yandan da İzmirlilerin bize verdiği yetkiyi 30 ilçede sonuna kadar kullanarak onların sesi olacağız. AK Parti’nin 23 yıllık hizmet yolculuğunun, iktidarının temelinde kendini milletin üstünde görmemek vardır, yenilenmek vardır, vazgeçmemek vardır. Her birimiz yeni dönemin emektarları, fedakarları olmak için hazırız.” diye konuştu.

 
Altay'da yol haritası çizilecek: Denizli ve önde gelen isimler toplanıyor!
 
Çeşme'de 'ot festivali' beklentisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası... AK Partili Başkan'a tepki: İşçilerden elinizi çekin!
CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, AK Parti'nin kentte kazandığı ...
'İzmir görevden alınacak' iddiasına nokta… Yeni gündem 'genel sekreter' düğümü!
CHP’de seçimlerden önce durumu en fazla merak edilen İl Başkanı Aslanoğlu ...
AK Parti Karşıyaka'dan Ünsal'a 'maaş' çıkışı!
AK Parti'den yapılan açıklamada, Karşıyaka Belediyesi’nde, yeni bir krizin ...
 
Cumhur İttifakı grubu meclisi terk etti: Başkan Türkmen'e tepki!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in, Kemalpaşa Belediye Meclis ...
Ümit Özat, Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
Fenerbahçeli eski futbolcu Ümit Özat, Zafer Partisi’ne katıldı. Özat'ın, ...
Özel: Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'daki seçim ...
 
Yerel seçim yorumu: Milletimizin mesajını aldık!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimleri ...
CHP İzmir'de 'meclis üyesine darp' iddiası: Rapor aldı, yargıya taşıdı!
Menderes Belediye Meclis Üyesi CHP’li Harun Bila, sosyal medya hesabından ...
Şebnem Bursalı'dan yeni 'ıstakoz' açıklaması!
Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda, ıstakoz paylaşımıyla gündem olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri