POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dehşet evi: Biri çocuk 3 kişi ölü bulundu
Dehşet evi: Biri çocuk 3 kişi ölü bulundu
Göbeğiyle milyoner oldu! Serveti dudak uçuklattı
Göbeğiyle milyoner oldu! Serveti dudak uçuklattı
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
17 Mayıs 2022 Salı - 12:48

Cumhuriyet Meydanı'nda Çeşme Projesi isyanı: Soyer'den çarpıcı mesajlar, Öztunç'tan Dağ'a çağrı!

"Çeşme Turizm talan projesine karşı buluşuyoruz" mottosuyla yola çıkan miting İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Çeşme Projesi'ne neden karşı olduğumuzu tek cümleyle söylemek istiyorum; Çeşme Projesi Çeşme'ye ait değildir, onun değerlerini yok eden dışarıdan zoraki dayatılmış bir kurgudur" dedi. CHP'li Öztunç da meydandan AK Partili Dağ'a seslendi: Sende İzmir sevdası varsa, bu projeye karşı durursun!

Cumhuriyet Meydanı nda Çeşme Projesi isyanı: Soyer den çarpıcı mesajlar, Öztunç tan Dağ a çağrı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'in turistik ilçesine yapmayı planladığı 'Ege Turizm-Çeşme Projesi' hakkındaki tartışmalar sürüyor. 

Son olarak açılan davada bilirkişi heyetinin bölgede yaptığı keşif sonrası verdiği 'Kamu yararına uygun değil' raporu gündeme damga vurmuştu. Süreçte gözler Danıştay'ın vereceği karara çevrilirken, yerel idare ve sivil inisyatif harekete geçti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra STK'lar ve sendikalardan da oluşan çatı bir protesto mitingi düzenleneme kararı aldı. 

"Çeşme Turizm talan projesine karşı buluşuyoruz" mottosuyla yola çıkan miting İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet Meydanı'ndan gerçekleşen protesto mitingine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, projenin planlandığı Çeşme'nin Belediye Başkanı Ekrem Oran ve CHP'li ilçe belediye başkanlarının yanı sıra İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları ve Türk-İş'in Ege Bölge Temsilciliklerinden çok sayıda temsilci ve vatandaşlar katıldı. 

"ÇEŞME'YE AİT DEĞİL, DIŞARIDAN ZORAKİ DAYATILMIŞ BİR KURGU!"  
'Bu memleket bizim, Çeşme bizim, AKP defol' sloganlarının atıldığı buluşmada kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çok önemli mesajlar verdi. ''İzmir’e turist çekmek için bu şehrin Çeşme’nin tepelerini parsellemeye yabancı sermayeye satmaya hiç gerek yok. Bu şehirde daha çok betona, daha çok yıkıma hiç ihtiyacımız yok'' diyen Başkan Soyer, "Planlamalar ne yazık ki İzmir’in tüm değerlerini tehdit ediyor. Çeşme Projesi’ne neden karşı olduğumuzu tek bir cümleyle söylemek istiyorum; Çeşme Projesi Çeşme’ye ait değildir. Çeşme’nin değerlerini anlamayan onun değerlerini yok eden dışarıdan zoraki dayatılmış bir kurgudur. Çeşme’de su kaynakları zaten çok kısıtlı, ulaşım meselenin diğer bir ayağı. Tasarlanan kağıt üzerinde güzel olabilir ama Çeşme Projesi İzmir’in kimyasına, ruhuna aykırıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeye karşı yürütülen tüm hukuki süreçlere müdahil oldu ve bundan sonra da yeni davalar açmaya devam edeceğiz. Doğa kimsenin babasının çiftliği değil. İzmir’in ranta kurban edilecek tek bir metrekaresi yoktur. İzmir her karış toprağı korumamız altındadır. İzmir’in doğasını son nefesime kadar koruyacağım" dedi. 

ÖZTUNÇ: HAMZA DAĞ SENDE İZMİR SEVDASI VARSA... 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç da söze "Sayın Kılıçdaroğlu'nun selamlarını iletiyorum" diye başlarken,"'Çeşme ranta kurban edilmesin' diyorsunuz. 'Çeşme'nin güzelliğini bozmayın efendiler' diyorsunuz. Yarımada'ya sahip çıkmak istoyursunuz. Birileri haritacılık oynuyor. Erdoğan haritayla çiziyor; 'Burayı Katarlı'ya' diye çiziyor. İzmir buna izin vermeyecek! Hazineyi soydular, 128 milyar doları buharlaştırdılar. Cumhuriyetin ne kadar değeri varsa hepsini sattılar. Sıra Çeşme gibi turizm alanlarına geldi. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi. Hamza Dağ'a sesleniyorum, her konuda konuşuyorsun, İzmir ile ilgili bir konu olunca ağzını açmıyorsun. Çeşme Projesi, rant projesidir Hamza Dağ... Sende İzmir sevdası varsa, bu projeye karşı durursun!" diye konuştu. 

YARGININ İŞLEMESİNİ BEKLİYORUZ!
Buluşmada konuşan İzmir Barosu’ndan Avukat Ömer Turgut Erlat ise, ‘’Çeşme Yarımadası’nın özel bir mülkiyete ait olduğunu düşünün. Elimizden çıkıyor arkadaşlar. Açılan davada bilirkişiler bu işlemin kamu yararına aykırı, hukuka aykırı olduğunu söylemişlerdir ancak hala Danıştay’dan bir karar yok. Biz yargının işlemesini bekliyoruz. Normal yargı prosedüründe raporun gelmesinin ardından derhal yürütmenin durdurulması kararı verilmesi gerekirken bir karar verilmedi. Yargıya derhal hukuka uygun karar vermeye çağırıyoruz. İzmir halkını yaşam alanlarını korumaya çağırıyoruz’’ dedi. 

 
Bakan Nebati'den belediyelere 'arsa' çağrısı!
 
Vali Köşger İzmir'in tarihi mahallesinde yol haritasını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucudan ölünce hastane bahçesine bırakılan Elif'in ablası için yakalama kararı
Konak ilçesinde Elif Terziler'in (16) taksiyle hastaneye götürülürken ...
İzmir'deki 'Üzerinize mermi boşaltacağım' davasında kritik gelişme!
İzmir'de komşusu olan genç kızlara 'Üzerinize mermi boşaltacağım' dediği ...
İzmir'de sır son: Genç solist zehir kurbanı mı?
Bayraklı ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen 34 yaşındaki kadın, ...
 
Ölümlü kazada ehliyetsiz sürücüye tahliye!
Gaziantep'te 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit'in scooter kazasında ölümüne ...
İki ilçede yasa dışı geçiş operasyonu!
Urla ve Dikili ilçesinde, yasa dışı geçiş hazırlığındaki 118 düzensiz ...
İzmir'deki büyük uyuşturucu operasyonunda 32 tutuklama!
İzmir'deki geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 69 şüpheliden 32'si tutuklandı.
 
'Twitch' dolandırıcılarına baskın: 18 gözaltı
İstanbul'da Twich üzerinden dolandırıcılık yapanlara operasyon düzenlendi. ...
Kan donduran detaylar: Başına keserle vurup cesedi yakmışlar!
Çeşme ilçesinde, inşaat bekçisi Adem Tan'ın (66) öldürülmesi olayında ...
Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet operasyonu!
İstanbul merkezli 5 ilde, çoğunluğu Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri