POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
17 Ocak 2023 Salı - 08:29

DEÜ'de 118 milyonluk yatırım yola çıktı!

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ), 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde yükselecek olan yeni yemekhane binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. 14 bin 480 metrekare alanı kapsayan proje, öğrencilerin, akademik ve idari personelin hizmetine sunulacak. Hotar, "Yaklaşık 118 milyon Türk lirası maliyetle modern standartlardaki yemekhanemiz tamamlandığında, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek” dedi.

DEÜ de 118 milyonluk yatırım yola çıktı!

Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir’in dört yanına yayılan yerleşkelerinde yatırım atağını sürdürüyor.

DEÜ’de bu kapsamda son olarak, Üniversitenin Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi içinde yükselecek olan yeni yemekhane binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Beton mikserinin butonuna basılarak ilk harcın temele döküldüğü törene; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, DEÜ akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldılar. 

5 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK
Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de yer aldığı Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde öğrencilerin, akademik ve idari personelin hizmetine sunulması hedeflenen proje, 14 bin 480 metrekare alan üzerinde yükselecek. Temel atma töreninde katılıcımlara hitaben konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün Balçova’daki yatırımları ile ilçeyi bir sağlık ekosistemine dönüştürdüğünün altını çizerek, “Bu durumun bir sonucu olarak ilçeye sağladığımız katma değerin ve faydanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin sağlık alanındaki markası olarak, bu alanda önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. Yaklaşık 118 milyon Türk lirası maliyetle modern standartlardaki yemekhanemiz tamamlandığında, aynı anda 5 bin kişiye hizmet verebilecek” dedi.

ÇOK AMAÇLI PROJE
DEÜ’nün şehir üniversitesi misyonu ile İzmir’in dört bir yanında yükseköğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Rektör Hotar, “Üç büyük kampüs, 18 fakülteye sahibiz. Büyük ailemiz dediğimiz Üniversitemizin ihtiyaçları için projeler üretip bir bir hayata geçiriyoruz. Üniversitemizin araştırma üniversitesi olması, kurumsal akreditasyon alması, ulusal ve uluslararası araştırmalardaki yükselişi; ailemizin bütün olarak gayretinin bir sonucu. Bugün temelini atmak için bir araya geldiğimiz projemiz, sadece yemekhane olarak tasarlanmadı. Bodrum, zemin ve dört kattan oluşan bir yapı. İçinde hem sıcak/soğuk mutfağı hem yemekhane olacak. Hizmet bölümünde ise bir alakart restoran planlanıyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerimizin de katkısı ile süreç içinde dünya mutfakları uygulamaları ve özel etkinlikler de düzenlenecek” diye konuştu.

2025 YILI İÇİNDE HAZIR OLACAK
Rektör Hotar, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: “Günümüzün son teknolojisi ile çağdaş standartlarda desteklenecek olan yemekhanemizi yaklaşık 900 günde tamamlamayı planlıyoruz. Bu projemizi devletimizin desteği ile hayata geçiriyoruz. Ancak Aliağa’daki Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi gibi yapımı süren bazı projelerimiz için bağışçılarımıza destek çağrısını yenilemek istiyorum. Şimdiden projemizin hem güzel şehrimiz İzmir’e hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katkıları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

DEÜ’YE TEŞEKKÜR 
Törende konuşan Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bölgeye sağladığı katma değere dikkat çekerek, “Görevde bulunduğum süre içinde Dokuz Eylül Üniversitemizin ilçedeki yatırımlarını birebir gözlemleyen biriyim. Üniversitenin bir yerleşkesinin de Balçova’da olması, ilçemiz adına çok büyük bir değer. Bu artı değerden dolayı son derece mutluyum. Tabii ki bunda Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın katkıları çok değerli. Çabalarından dolayı kendisine ve katkısı olanlara ilçem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
İngiltere'yi sarsan skandal: Seri tecavüzcü olduğunu itiraf etti!
 
Çin'in nüfusu 1961'den beri ilk kez azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dehşet: Hamile eşini öldürüp intihar etti!
Malatya Yeşilyurt'ta 5 aylık hamile E.K, eşi K.K. tarafından silahla vurularak ...
Yargıtay'dan 'izinsiz ses kaydı delil olmaz' kararı
Boşanmak istediği eşinin telefon görüşmelerini kaydeden kadın, mahkemeye ...
Mersin'de otobüs TIR'a çarptı: 3 ölü, 20 yaralı
Mersin Tarsus'ta otobüs, seyir halindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada ...
 
Sözleşmeli personele kadro teklifi komisyondan geçti
Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifi ...
Sahte polis muhabiri suç makinesi çıktı
Konya'da kendisini "polis-adliye muhabiri" olarak tanıtan kişi yakalandı. ...
İzmir'deki vahşet davasında karar!
Buca ilçesinde 2016 yılında cinayete kurban giden Sibel Çelik (24) davasının ...
 
Kimyasal saldırı zanlısından pişkin savunma!
Konya'da, 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek açtırdığı kapıdan eski ...
Mısır Çarşısı davasında kırmızı bülten kararı!
İstanbul Mısır Çarşısı'nda, 1998 yılında meydana gelen 7 kişinin öldüğü ...
Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı!
İzmir'de bugün itibaren fırtına beklendiği belirtilerek, 2 gün sürecek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri