POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
10 Mart 2022 Perşembe - 12:24

DEVA İl Başkanı Ösen'den kongre mesajları, teşkilatlanma raporu ve 'vekil adaylığı' sorusuna yanıt!

DEVA Partisi İl Başkanı Ösen, 20 Mart'ta Genel Başkan Babacan'ın katılımıyla gerçekleşecek 1.Olağan İl Kongresi öncesi partiye, kent ve ülke gündemine dair önemli mesajlar verdi.

DEVA İl Başkanı Ösen den kongre mesajları, teşkilatlanma raporu ve  vekil adaylığı  sorusuna yanıt!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir'de 1.Olağan İl Kongresi heyecanı yaşanıyor. 

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımıyla 20 Mart günü Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşecek kongre öncesi İl Başkanı Seda Kaya Ösen'den önemli açıklamalar geldi. 

ŞENLİK HAVASINDA GEÇMESİNİ PLANLIYORUZ! 
"İzmir'in DEVA'sı hazır" sloganıya yola çıkacak kongrenin şenlik havasında geçeceğini ifade eden İl Başkanı Ösen, “9 Mart 2020 de kurulan partimiz, pandemi koşullarına ve ülkemizin içinden geçtiği ekonomik darboğaza rağmen bugün Türkiye'nin dört bir yanında teşkilatlanmış bir kitle partisi haline geldi. 79 ildeki ve 700’ü aşkın ilçedeki teşkilatlarımızla ve hazırladığımız eylem planlarımızla ‘Bu Pazar seçim olsa, DEVA hazır!’ diyoruz. DEVA Partisinin kuruluşu; krizlere 'yeter artık' diyerek istikrarlı günlere kavuşmak isteyen kadroların harekete geçişidir. Partimiz; etik değerlerden uzaklaşmış, demode olmuş eski siyaseti değiştirmeye kararlı gençliğin partisidir. İşte bu sebeple DEVA Partisinin kurulduğu 9 Mart 2020 günü, önümüzdeki on yıllarda Türkiye'nin dönüm noktası olarak geçecektir. Sadece kadrolarımızla değil, hazırlıklarımızla da DEVA Partisi bu pazar olacak bir seçime hazırdır. Türkiye'nin; ekonomiden-sosyal politikalara, tarımdan-dijital dönüşüme, afet planlarından-demokrasiye kadar tüm sorunları ile ilgili eylem planlarımız hazırdır. Tüm sorunlara çözümlerimiz, metotlarımız ve zaman planlarımızla beraber eylem planlarımızda açıkça belirtilmektedir. Bu hazırlığımız ve sorunlara bakış açımız, bizi diğer muhalefet partilerinden ayıran en önemli özelliğimizdir. Türkiye'nin DEVA'sı hazır olduğu gibi artık İzmir'in DEVA'sı da hazır diyoruz. Teşkilatlanan 27 ilçemiz ve kongre sürecini tamamlayan 16 ilçemiz ile İzmir il Teşkilatı olarak biz de 20 Mart’ta Genel Başkanımızın katılımı ile Olağan İl Kongremizi yapacağız. Baharın kapıyı araladığı bu ilk günlerde yapacağımız kongremizin bir şenlik havasında geçmesini planlıyoruz. Kurucu il yönetimi olarak sıfırdan başlayarak bizim için kapsamlı bir organizasyon yapabiliyor olmak gurur verici.  Tüm İzmirlileri kongremize davet ediyoruz” diye konuştu. 

130'DEN FAZLA ÜYEMİZ VAR! 
Ösen tüm kesimlere seslenerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: Her bölgede kuvvetli bir şekilde teşkilatlanabiliyoruz. Bu da bizim ne kadar ana akım bir parti olduğumuzu ve her siyasi görüşe hitap edebilen bir parti olduğumuzu gösteriyor. Çünkü ilk günden beri, Türkiye’nin geleceği konusunda birleşen herkese kapımızın açık olduğunu söylemiştik. Demokratlık bizim için anahtar kelime… Liberal demokrat olabilirsiniz, sosyal demokrat olabilirsiniz, milliyetçi demokrat olabilirsiniz, muhafazakar demokrat olabilirsiniz, demokrat olduğunuz sürece DEVA Partisi’nde her zaman yeriniz var. Geçtiğimiz sene içerisinde Türkiye’de en çok üye artışı yapan partiyiz. Şu anda 130 bin küsur üyemiz var, her gün de artıyor. Bir taraftan teşkilatlanma büyürken bir taraftan da ülkeyi nasıl yönetebileceğimiz ile ilgili mutfak çalışmalarımızı tamamlıyoruz... 

21 EYLEM PLANIMIZ OLACAK! 
Ösen sözlerini şöyle sürdürdü: Bugüne kadar 6 tane eylem planımız çıktı, 21 tane olacak.  Yarın öbür gün iktidara geldiğimizde Türkiye’yi nasıl yöneteceğimize dair planlar hazırlıyoruz. Bunların hepsi hükümet programı gibi hazırlanan programlar. Bütün sorunların yanında, sorunu kimin, nasıl, ne kadar sürede çözeceğinim belli olduğu programlar. Bu aslında bizi diğer muhalefet partilerinden ayıran şey… Çünkü Türkiye’de bir şey eleştirilir, ‘biz bunu değiştireceğiz’ denilir ama hangi şekilde, nasıl, ne zaman değiştirileceği konusunda detaylara girilmez. Deva Partisi iktidar olmak için ama aynı zamanda siyaseti değiştirmek için yola çıktı. Çünkü siyasetin vaatler verilen, kutuplaşmaların olduğu, liyakatsiz insanlar tarafından yönetilen bir kurum olmaktan çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasetin bir meslek olmadığını düşünüyoruz... 

YEREL GENELDEN BAĞIMSIZ OLAMAZ!
Ösen konuşmasında kent ve ülke gündemine dair de mesajlar verdi. DEVA Partisi İl Başkanı Büyükşehir'in toplum ulaşım için aldığı zam kararı hakkında, “Aslında Türkiye’nin her alanını etkileyen krizin yerel yönetimlerin maliyetlerini etkilememesi beklenemez. Sonuçta belediyelerin de bir bütçesi var, o bütçeye göre hareket etmek zorundalar. Belediyenin çok uzun zamandır ulaşım alanında zarar ettiğini takip ediyoruz. Bu zararların, son zamlarla beraber tolere edilemez hale geldiği için zam yapıldığını düşünüyoruz. Yerel yönetimlerin aldığı bu kararları genel ekonomik durumdan bağımsız değerlendiremeyiz. Herkes gibi onların da bu tarz kararlar almasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Tabi ki çok sevimsiz ama bazen başka bir çareniz de kalmıyor. Diğer illerde de bu tarz şeyler oluyor. 1990’lı yıllarda hiçbir bütçenin yapılamadığı, kimsenin enflasyonu tahmin edemediği bir dönem yaşadık. Çok üzücü ama ne yazık ki o dönemlere geri döndük gibi gözüküyor. Son 20 yıldır kuyruk diye bir şey yoktu. Özellikle Genel Başkanımızın, ekonominin patronu olduğu dönemlerde insanlar rahatlamıştı. Şu anda neredeyse insanların maaşlarına denk elektrik faturaları geliyor. O yüzden bunu yerel ve genel diye ayırmadan, genel olarak ekonominin yönetiminin başarısız olduğunun altını çizmek gerekiyor” dedi.

‘İL BAŞKANLARINI ZİYARET EDECEĞİZ’
DEVA Partisi’nin de içinde yer aldığı 6 siyasi partinin güçlendirmiş parlamenter sistem mutabakat metnine imza atmasının öneminin altını çizen Ösen, İzmir’deki diğer siyasi partilerin il başkanlarıyla aralarında nasıl bir diyalog olduğuna ilişkin ise şunları söyledi: Biz güçlendirmiş parlamenter sistem mutabakat metninin imza töreninde 6 partinin il başkanları olarak yan yana oturduk… Oradaki hava iş birliği anlamında çok iyiydi. Türkiye’de hiç alışmadığımız duyguların olduğu bir organizasyondu. İzmir’de de muhalefetteki diğer il başkanları ile aramız gayet iyi… Hatta kendilerini tek tek ziyaret ederek il kongremize davet edeceğiz. İzmir’de belediyeler de genel olarak bize köstek olmuyor. İktidar partisi ile mesafeli görüşüyoruz, sıcak bir ilişkimiz olduğumuz söylenemez.”

Ösen medya baskısı çıkışında da bulundu. DEVA Partisi İl Başkanı, "Bizim partimiz özellikle ulusal basında ambargolu… Ve biz Türkiye’de partimizin kurulduğunu bilmeyen insanların oranının yüzde 15-20 arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü hala sosyal medyayla çok alakası olmayan, yaşadığı yerde internetin çekmediği ciddi bir kitle var. Bu yüzden onlara ulaşamıyoruz. Bu kitleye tam olarak ulaşmadan oy oranımız ile ilgili bir tahmin yürütmenin zor olduğunu düşünüyorum. Yaptırdığımız net bir anket de yok ama sürekli artan bir oy grafiğimiz var. Önümüzdeki süreçte bu oran netleşecektir. Hemen ilk seçimde olmasa bile iktidarı hedefleyen bir partiyiz” diye konuştu. 

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI SORUSUNA YANIT
Kulislerde adının milletvekilliği için geçtiği yönündeki soruya da yanıt veren Ösen, “Siyasete girmek, doğru zaman doğru yermiş… Bizde yüzde 35 cinsiyet kotası var, yüzde 20 kotası var. Kadın ve gençlik kolları gibi yan kollar yok, herkes ana bünyede çalışıyor. Biz bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Beni DEVA Partisi’nde siyaset yapmaya iten en önemli etkenlerden biri bu oldu. Beni etkileyen, DEVA Partisi’ndeki özgürlükçü ve eşitlikçi ortamdı. Şu anda da burada bana ihtiyaç olduğu için burada çalışıyorum. Bizler zaten hepimiz bu işe bayrak yarışı olarak bakıyoruz. Şu anda ben bu görevi yapıyorum ama sonsuza kadar yapacak değilim, bir süre sonra başka bir arkadaşıma devredeceğim. Şu an önümüzdeki süreçteki görevler ile ilgili bir tasarrufta bulunmam doğru olmaz. Çünkü şu an bizim önümüzde zor ve yoğun bir dönem var. Oraya kanalize olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 
Kadın hakları mücadelesi Bornova’da anlatıldı
 
İzmirdeniz dünya tasarım literatürüne girdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan antep fıstığı soruları!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Antep fıstığı ve ...
Purçu akaryakıt zamlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, akaryakıt fiyatlarına sürekli zam ...
Antalya'daki kritik zirve sonrası kritik mesajlar!
Dünyanın gözü bugün Türkiye'de, Antalya'da yapılacak olan Rusya ve Ukrayna ...
 
Erdoğan Biden ile telefonda görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın 18.30'da ABD Başkanı Biden ile telefonda görüşecek.
Erdoğan: İsrail ile enerji alanında iş birliğine hazırız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Herzog ile birlikte ...
CHP Buca emekçi kadınlarla buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi ...
 
14 yıl sonra tarihi ziyaret: Herzog Ankara'da
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da ...
MHP'li Şahin: 2023 seçimlerine hazırız!
MHP İl Başkanı Şahin, "İzmir il teşkilatı ve otuz ilçe teşkilatımızla, ...
Erdoğan'dan enflasyon ve ateşkes mesajları!
Erdoğan 'Türkiye bugüne kadar olduğu gibi halihazırda yaşadığı sıkıntıları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri