POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
12 Kasım 2021 Cuma - 08:27

DİSK'ten asgari ücret çıkışı: Harçlar için belirlenen zam oranı yansıtılsın!

2022 yılında asgari ücretin ne oranda zamlanacağı merakla beklenirken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada, "Harçlar için belirlenen zam oranı asgari ücrete de yansıtılsın" dedi.

DİSK ten asgari ücret çıkışı: Harçlar için belirlenen zam oranı yansıtılsın!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Milyonlarca işçiyi ilgilendiren 2022 yılı asgari ücreti yeni yıla yaklaşılırken tartışılmaya başlandı.

Hükümet kanadından gelen açıklamalar yüksek zam beklentisi yaratırken, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı asgari ücretle ilgili beklentilerini açıkladı. 

HARÇLARA YAPILAN ZAM ORANI YANSITILSIN 
Daha önceden 750 liralık seyyanen zam beklentilerini yineleyen Memiş Sarı, asgari ücretten kesilen vergilerin de tüm çalışanların canını yaktığını vurguladı. Sarı sözlerine şöyle devam etti, ‘Ülkede artık asgari ücret ortalama bir ücret haline geldi. 23 milyonun 11 milyonu asgari ücretle çalışmakta. Asgari ücretteki, belirsizlik, vergi adaletsizliği yani asgari diye belirlediğiniz bir ücretten de bu verginin kesilmesi bütün çalışanların canını yakmakta. Asgari ücretten vergi alınmamasını, kışın kara kışa dönmemesi için seyyanen 750 Lira zam yapılmasını belirtmiştik. Belirtmek istediğim bir diğer nokta ise; TÜİK’in açıklamış olduğu 19,89 değil, devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında pasaporttan tutun da yapı harcına kadar diğer harçlar için belirlemiş olduğu 36 puanlık zam oranlarının asgari ücret belirlenirken göz önüne alınması ve bir nebze olsa da asgari ücretlinin nefes almasını sağlayacak bir düzen kurulmasının önemi çok. Yoksa intiharların, boşanmaların arttığı; açlık sınırı altında yaşamını idame ettirmeye çalışan toplumun büyük bir sosyal patlama içine gireceği aşikardır. Asgari ücretteki beklentimiz önce vergi kesintilerini ortadan kaldırılması ve devletin kendi için belirlediği harçlardaki zam oranlarını da üstüne koyarak bir rakam belirleyerek refah düzeyini yukarı çıkarmasıdır.  

19 KASIM’DA DİSK RAKAM AÇIKLAYACAK!
DİSK olarak asgari ücrette talep ettikleri net rakamı da duyuracaklarını belirten Sarı, ‘’19 Kasım’da tüm şube başkanlarımız ve DİSK yönetimi ile birlikte kamuoyuna  asgari ücret için talep ettiğimiz rakamı paylaşacağız’ dedi. 

İŞVERENLER BİLE VERGİ ALINMAMALI DİYOR
Sarı; ‘’Bugün TÜSİAD, İTO, EGİAD  gibi işveren birlikleri bile asgari ücretten vergi alınmaması konusunda açıklamalar yaptılar. Çünkü devlet kendine alırken kazan, başkasına verirken kepçe uygulaması yapıyor. Asgari ücretin vergi yükünü sadece işverenler ve işadamları değil biraz da devletin yüklenmesi lazım’’. 

ALIM GÜCÜ OLARAK 1825 LİRAYA DÜŞTÜ 
Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybettiğine vurgu yapan Sarı, ‘’Zaten hayat pahalı asgari ücret 97 dolar eksildi. Geçtiğimiz yılın sonunda belirlendi asgari ücret henüz 10 ay geçmişken 97 dolar eksildi. Bu hesapla 900-950 lira azaldığını görüyoruz. 2825 liralık asgari ücret bugün alım gücü olarak neredeyse 1825 liraya düştü. Böyle bir durumda siz bir yandan ekonominin çarkları dönmüyor, ekonomik buhran var diyeceksiniz ama bir eylem yapmayacaksınız. Siz asgari ücrete yeterli zammı yaparsanız iktidar olarak bu asgari ücretli bu parayı ev kirasına yatıracak, gıdaya yatıracak tutup bu parayı kasada saklamayacak. Bu para yine doğrudan bulunduğu kentteki esnafına elektriğine suyuna, doğalgazına gidecek. Son olarak asgari ücrette beklenen yükselme olursa bir rahatlama getirecektir diyoruz bu rahatlama da çarkların dönmesine neden olacaktır ve sosyal patlamanın önüne geçecektir’’ diye konuştu. 

 
Bakanlık'tan 3600 ek gösterge ve EYT açıklaması
 
Şafakta 'köpek dövüşü' operasyonu: 25 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık'tan 3600 ek gösterge ve EYT açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma takvimlerinde 3600 ek gösterge ...
İzmir'in lezzetleri için küresel hamle!
İzmir'in, zeytinyağlılardan sokak lezzetlerine uzanan mutfak kültürünün ...
İzmir'de de ekmeğe zam talebi: Gözler bakanlıkta!
İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de de ekmek fiyatlarında artış talebi ...
 
Piyasalarda son durum: Dolar rekor tazeledi
Dolar - euro kaç TL? 11 Kasım 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası ...
Moody’s’ten Türkiye’ye 'mali çıpa' övgüsü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'deki mali ...
Akaryakıta yakın takip: Adım adım izlenecek!
Kaçakçılıkla mücadele kapsamında akaryakıtın, giriş noktasından başlayarak ...
 
Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK, eylül ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, ...
Türk-İş'ten 'asgari ücret' açıklaması
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu sene toplumu tebessüm ettirecek ...
TRT payı ve enerji fonu faturayı ne kadar azaltır?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından elektrik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri