POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
29 Ocak 2018 Pazartesi - 17:50

Demir’den Görmez’e ‘4 yıl’ kontrası: 10 yıl geriye götürdü!

Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in 4 yılını anlattığı açıklamalara sert tepki gösteren CHP’li Demir, ilçenin 10 yıl geriye gittiğini söyledi. Demir sağlık, İZBAN köprüleri ve ‘çukurlar’ üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Demir’den Görmez’e ‘4 yıl’ kontrası: 10 yıl geriye götürdü!

GERÇEKİZMİR – Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez belediye kültür merkezinde gerçekleşen toplantıda AK Parti İlçe Teşkilatı’na 4 yılını anlattı.

Projelerini anlatan ve “Torbalı’yı kalkındırdık, ilçe altın çağını yaşıyor” ifadelerini kullanan Başkan Görmez’e CHP’den sert yanıt geldi.

CHP’den 2014 yılı yerel seçimleri öncesi Torbalı Belediye Başkan aday adayı olan ve 2019 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi de adaylık için adı geçen isimlerden Övünç Demir, Başkan Görmez’in açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

TORBALI’NIN ÇUKURLARINDAN BAŞKA NEYİ BÜYÜDÜ?
Sayın Görmez yaptığı açıklamalarda ‘4 yılda Torbalı’yı büyüttük, kalkındırdık’ şeklinde ifadeler kullanıyor. Bizler de tüm Torbalı halkı gibi merak içindeyiz. Torbalı’da 4 yılda neyi büyütmüşler?” diye Demir, “Torbalı kamuoyu yakından biliyor ki; Görmez yönetiminde Torbalı’nın derdi büyüdü, çilesi büyüdü, sıkıntısı büyüdü. Sayın Görmez 4 yılda büyüyen bir şeyler arıyorsa Torbalı’nın gün geçtikçe büyüyen çaresizliğine bakabilir.  4 yılda Torbalı’yı getirdiğiniz noktada tıkanan kavşaklar, yetmeyen yollar, alt yapı eksikliği vatandaşı canından bezdirdi. Torbalı adeta çukurdan, çamurdan bir ilçe haline geldi. Ama bu sorunlar sanki bu ilçenin sorunu değilmiş gibi Sayın Görmez bu tip söylemlerle halkın gözünü boyamaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

TORBALI HALKININ ÖNÜNE HASTANE BİNASINI KOYUP DURMAYIN… KADRO NEREDE?
Demir şunları söyledi: Sayın belediye başkanı sağlıkta altın çağımızı yaşıyoruz demiş. Hangi gün hastaneye gidip de oradaki çileyi görmüş. Hastane binamız yenilendi. Türkiye’nin en fazla vergi veren ilçesine hastane binasının yenilenmesini matah bir şeymiş gibi anlatıp durmayın. Torbalı halkı daha iyilerine layık... Doktor kadrosunun yetersiz olduğunu herkes biliyor. Sağlık bakanlığı Mozambik ülkesine bağlı bir bakanlık mı? Ak parti hükümetinin bakanlığına siz bir ak partili belediye başkanı olarak kadro mu açtırtamıyorsunuz? Eğer bugün Cumhuriyet Halk Partisi iktidarda olsaydı ve Torbalı belediyesini biz yönetiyor olsaydık bugün hastanemiz İzmir’de parmakla gösterilen bir bölge hastanesi olurdu. Halkımız deneyimli doçent ve profesörlere hasret. Bugün ağır bir vaka hastaneye gittiği zaman yüzde 90’ı İzmir’e doktor yetersizliğinden sevk oluyor. 150 yatağı olan 250 yatak kapasiteli bir hastaneyi sanki içerisinde 250 yatak bulunuyormuş gibi göstermeniz de hiç hoş değil. Bugün Torbalı devlet hastanesine 151. kişi gitse kendi yatağını alıp gitmesi gerek, yatak yok. Halka hikâye değil gerçekleri anlatın. Bu halk bunları hak etmiyor.

İZBAN KÖPRÜLERİNİ YIKACAKTINIZ... NE OLDU?
Demir, Görmez’i İZBAN köprüleri üzerinden de eleştirdi. Torbalı Belediye Başkanı’nın ‘İZBAN köprüleri kaldırılacak’ sözünü hatırlatan Demir, “2014 belediye seçimlerine giderken şu anda İZBAN hattı üzerinde bulunan köprülerin üstünden verdiği sözleri Görmez unutmuş olabilir ama Torbalı halkı unutmadı. Köprülerin ayakları önünde pozlar verip bize yetki verin bu köprüler yıkılacak diye Torbalı halkına Sayın Görmez ve Milletvekili Atilla Kaya söz vermedi mi?  Birisi milletvekili oldu yetkiyi aldı, öteki belediye başkanı oldu yetkiyi aldı. Peki verdikleri sözler nerede? 2014 yılında halka bu köprüler yıkılacak diye söz verenlerin şimdi buldukları çözüm İZBAN hattı altına alt geçit yapma düşüncesinden öteye geçmedi. İZBAN köprüleri üstündeki tıkanıklık dururken Torbalı’ya 5 adet alt geçitle çözüm bulmaya çalışan zihniyet mi Torbalı’yı büyütmüş çok merak ediyorum doğrusu.. Sizler önce Torbalı halkına verdiğiniz sözleri yerine getirin ondan sonra Torbalı’yı 4 kat büyüttük edebiyatı yapın.. Sayın Başkan’ı ve vekil Atilla Kaya’yı Torbalı halkına verdikleri sözleri yerine getirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI TİRE’DE, ÇİFTÇİNİN ARSALARI İPOTEKTE

Demir ayrıca “Sayın başkan eğitimde Torbalı halkının altın çağını yaşadığını söylemiş. Sayın başkan yapmayın etmeyin. Bugün Torbalı’daki evlatlarımız üniversite sınavına girmek için Tire’ye gidiyor. İnsanlar evlatlarını iyi bir okula vermek için mahalle değiştiriyorlar. Sayın başkanın Torbalı’da eğitim alanında yaptığı tek bir şeyi biliyorum o da ilçe milli eğitim müdürünü kent konseyi başkanı yapmak. Sayın başkan tarım konusunda da çağ atladığımızı söylemiş. Bugün ülkemizde samanı bile ithal ediyoruz. Torbalı’da çiftçi kardeşlerimizin arazilerine bankalar tarafından ipotek konulmuş durumda. Ürünü mal ettikleri fiyata satanlar şükür zarar etmedik diyor. Bu ve bunun gibi örnekleri günlerce, haftalarca anlatır dururum. Yazık çok yazık…” ifadelerini kullandı.

4 YILDA TORBALI’YI 10 YIL GERİYE GÖTÜRDÜNÜ!
Görmez yönetiminin Torbalı’yı 4 yılda 10 yıl geriye götürdüğünü ifade eden Demir sözlerini şöyle tamamladı: Kimsenin Torbalı halkının aklıyla dalga geçmeye hakkı yoktur.  Torbalı halkı bu içi boş söylemlerle yaratılmaya çalışılan algıya prim vermez. 2019 yılında halkımız Torbalı’yı 4 yılda 10 yıl geriye götüren bu yönetimi devirecektir.  Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.  2019 yılında hiç şüphemiz yoktur ki halkımız belediyenin anahtarını Cumhuriyet Halk Partisine verip bu anlayışı sandığa gömecektir. Torbalı halkına  yıllardır yaşattığınız çileye CHP olarak son vereceğiz. Projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde projelerimizi kapı kapı gezip halkımıza anlatmaya başlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı’nın kaybettiği bu dönemi daha çok çalışıp telafi edecek. Bu konuda halkımız müsterih olsun.

 
Karşıyaka'da başkandan destek turları
 
CHP İzmir Eski Milletvekili Mumcu’nun acı günü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazıbaşı 30 Ocak 2018 Salı 12:09

Tebrikler.Yorbalı böyle bir belediye başkanı istiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Yazibasili 29 Ocak 2018 Pazartesi 20:23

Adam gibi adam ÖVÜNÇ DEMİR torbalinin gelecegi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İl Başkanı Karataş’dan ‘Afrin’ mesajları ve ‘Kızılelma’ çıkışı
Karabağlar’daki buluşmada Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı hakkında açıklamalarda ...
Delican'dan Kocaoğlu'na 'elim kırılsaydı' kontrası: Seçim telaşı!
AK Parti İl Başkanı Delican, Kocaoğlu'nun hükümeti eleştirmesini yalan ...
Kılıçdaroğlu'ndan ÖSO çıkışı ve 'ortak aday' mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda ...
 
Resmen açıkladı: Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha!
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapılacak ...
HDP'li Baydemir'e Afrin soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ...
CHP’de o hata günler sonra ortaya çıktı: İlçe başkanı yazım hatası kurbanı!
CHP İl Kongresi’nde başkan seçilen Yücel’in kurultay delege listesindeki ...
 
Kaya’dan Büyükşehir’e salvo: O zihniyeti hendeklere gömeceğiz!
AK Parti İzmir Milletvekili Torbalı’da yaptığı konuşmada, “Büyükşehir ...
CHP'de gözler kurultayda: İzmir'den PM ve YDK kulisleri!
CHP’de tüm dikkatler haftasonu gerçekleşecek kurultaya çevrildi. İzmir ...
CHP İzmir Gençlik'te liste şoku: Başkan'dan ilk açıklama, muhalefetten tepki!
CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda mevcut genel başkan Yılmaz güven tazelerken, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri