POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
17 Ağustos 2018 Cuma - 12:25

Deprem için farkındalık stantı kuruldu

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti, (TRAC) Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19'uncu yıl dönümü nedeniyle vatandaşı bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için Sevgi Yolu'nda stant açtı. Stantlarda vatandaşlara broşürün yanı sıra kalem, şapka ve düdük ücretsiz dağıtıldı.

Deprem için farkındalık stantı kuruldu

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi dernek ve sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa 17 Ağustos Depremi’nin 19'uncu yıl dönümü nedeniyle İzmirlileri bilinçlendirmek için Sevgi Yolu'nda stant kurdu. Alınması gereken tedbirler uzman görevlilerce vatandaşlara aktarıldı, broşürler dağıtıldı. 

?Kurulan stantta, Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti, (TRAC) Jeoloji Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası yer aldı. Depreme vurgu yaparak farkındalık yaratmak için stant kurduklarını ifade eden Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi Deprem Etüt Sorumlusu Fizik Mühendisi Tuncay Kemal Altundağ, şu bilgileri verdi:

"Standı hem depremin yıkıcı etkilerinin unutulmadığını göstermek amacıyla hem de Deprem Etüt Merkezi olarak yaptığımız çalışmaları duyurmak, depreme vurgu yaparak farkındalık yaratmak için açtık. Broşür dağıtarak insanları bilgilendirmeye çalıştık. Her derneğin kendine ait yaptığı çalışmaları anlatan deprem temalı broşürleri var. Bayraklı Belediyesi’nin temel afet bilincini aşılayan ve Deprem Etüt Merkezi’nin çalışmalarını anlatan broşürleri var. Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, eski yapıların başvuruları neticesinde ön teknik incelemeleri yaparak depremsellik yönünden binaların riskli noktalarını tespit edip bir rapor hazırlıyor ve insanları bilinçlendiriyor. Toplumsal anlamda binanın can güvenliği açısından tedbirler alınmasını sağlıyoruz. Türkiye Radyo Amatör Telsizcileri Derneği ile ortaklaşa çalışmalarımız var. Afet anında haberleşmenin bittiği noktada telsizlerle, radyo frekanslarıyla afeti koordine edip araştırma yapıyorlar. Valilikle ve kriz masası ekibiyle beraber haberleşmeyi sağlıyorlar. Bunun dışında İnşaat Mühendisleri Odası da farkındalık çalışmaları yapıyor ve Ege Bölgesi’nin çeşitli noktalarında gün be gün bu konuda etkinlikler düzenliyorlar."

'DERNEK VE TOPLULUK ARTTIKÇA FARKINDALIK ÇOĞALIYOR'
Dernek ve topluluk sayısının arttıkça farkındalığın çoğaldığını belirten Altundağ, "Ne kadar çok dernek ve topluluk olursa bu konudaki farkındalıklar o oranda artış gösteriyor. İnsanların ilgisini daha çok çekiyor. İnsanlar broşür almaya gelirken yanında şapkasını, kalemini, düdüğünü alıyor. Onların arasında bilinçli birkaç kişiyi yakalayıp bilgilendirmiş ve onlara ulaşmış oluyoruz. Onlar de evlerine gidip kendi ailelerine ulaşıyorlar ve böylelikle sayı giderek büyüyor" diye konuştu. TRAC İzmir Şubesi Sorumlu Operatörü Mehmet Nuri Aksoylu ise, deprem ve afet anında sistemin çöktüğünü, haberleşme araçlarının çalışmaz hale geldiğini, bu noktada TRAC’ın 12 voltluk akü enerjisiyle tüm dünyayla haberleşmeyi sağladığını dile getirdi. (DHA)

 
Foça, Mordoğan ve Yassıcaada seferlerinde bayram indirimi
 
AK Parti'de belediyelere 'dolar' talimatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Emniyeti'nden bayram tatili için önemli açıklama
İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven içerisinde ...
1 ton 100 kiloluk 'Paşa' ikinci el otomobil fiyatına satıldı!
Karabağlar ilçesindeki kurbanlık pazarında, Erzurumlu Mehmet Uyma'ya (62) ...
19 yıldır dinmeyen acı: 3 kentte saat 03.02'de...
17 Ağustos Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te, Sakarya'da ve Yalova'da ...
 
İzmir'de iki sır ölüm!
İzmir'de bir kişi kaldığı otelde, yaşlı bir kadında evinde ölü bulundu.
Bedelli askerlik için 2 haftada 340 bin başvuru!
3 Ağustos tarihinde başvuruların başladığı bedelli askerlik için kaç kişinin ...
Katliam gibi kaza: 5 ölü, 18 yaralı
Van'dan, Ankara'da düzenlenecek AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'ne giden ...
 
İzmir'de zehir tarlasına baskın!
Beydağ ilçesinde mısır tarlasında Hint keneviri yetiştiren iki kişinin ...
İzmir'de meşaleli 17 Ağustos yürüyüşü
17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümü sebebiyle meşaleli yürüyüş düzenlendi. ...
İzmir'de okulda öldürülen müdürün davasında idam feryadı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürü Ayhan Kökmen'in (47) vurularak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri