POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
30 Haziran 2021 Çarşamba - 08:27

Dikili'de 'hizmet binası' tartışması: AK Parti'den tepki, Başkan Kırgöz'den açıklama!

Dikili Belediyesi, yeni hizmet binası yapımı için mevcut otogar alanını belirleyince AK Parti'den tepki geldi. İlçe Başkanı Şekerci, "Bunlar 2 senede bir belediye binası değiştiriyorlar. Mevcut garajı tadilatla daha kullanışlı bir hale getirselerdi 20 sene daha Dikili'nin ihtiyacına karşılık verirdi" dedi. Belediye Başkanı Kırgöz ise, birimlerin tek binada toplanacağını ve daha hızlı hizmet verileceğini söyledi.

Dikili de  hizmet binası  tartışması: AK Parti den tepki, Başkan Kırgöz den açıklama!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Dikili'de yeni belediye hizmet binasının mevcut otogar alanına yapılacak olması AK Parti tarafından tepkiyle karşılandı. İhalesi gerçekleşen proje için yer teslimi yapıldığı belirtilirken otogarın tahliye edilmeye başlandığı aktarıldı. Otogar için geçici olarak başka bir yer gösterilirken çalışmaların da start aldığı vurgulandı. Yeni otogar yapımı için ise ilerleyen süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun bir alan bulunup yol haritasının şekilleneceği ifade edildi.

Konuyla ilgili Dikili Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Adil Kırgöz ve AK Parti Dikili İlçe Başkanı Tahsin Şekerci açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Kırgöz, projeye ilişkin teknik bilgiler verirken birimlerin tek binada toplanacağını söyleyerek, "Vatandaşımız daha iyi hizmet alacak. Biz de hızlı hizmet vereceğiz" dedi.

İlçede muhalefet konumunda olan AK Parti'den ise belediye yönetimine birçok faaliyet kapsamında eleştiriler geldi. AK Parti İlçe Başkanı Şekerci söz konusu proje, asfalt ve yol çalışmaları, doğalgazı Dikili'ye getirilme süreci gibi konularda açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye pozitif ayrımcılık yaptığını ima eden AK Partili Şekerci, flaş bir çıkışa imza atarak, "Tunç Bey buraya ayda bir gelip yazın yatlarda gezip, ağırlandığı için ve CHP'li de bir belediye olduğu için ikili davranıyor ve Dikili Belediyesi'ne imkan sağlamış durumda" ifadelerini kullandı.



DARMADAĞINIĞIZ, BİRİMLERİ TEK YERDE TOPLAYIP DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ
Belediye Başkanı Kırgöz, yeni belediye hizmet binası yapımı ve otogarın taşınmasıyla ilgili, "Aslında garajın işletim sorumluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde. Mevcut yere belediye hizmet binası ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı, başlıyor. Garajın geçici olarak taşınacağı bir depolama alanı belirlendi bir de ön tarafta peronlar oluşturulacak. Asıl yeri oluşturuluncaya kadar hizmet vermeye devam edecekler. Yeni garaj yeri arayışları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz araştırıyor. Herhalde kısa zamanda sonuç alınır. Belediye hizmet binamız yok. 5,6 yerde hizmet veriyoruz. Darmadağınığız. Hepsini bir yerde toplayacağız. Zemin artı 3 kat şeklinde büyük bir bina olacak. 8 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanına sahip bir yer. Tüm birimlerimi tek yerde toplayacağız. Vatandaşımız daha iyi hizmet alacak. Biz de daha hızlı hizmet verebileceğiz" dedi.

2 SENEDE BİR BELEDİYE BİNASI DEĞİŞTİRİYORLAR
AK Partili Şekerci ise, "Garaj yeri daha önce planlanmış bir çalışmaydı. Şu anda hayata geçiriliyor. Mevcut garajı kaldırıp buraya belediye hizmet binası yapılacak. Yeni garaj yapılana kadar da mezarlığın yanında yeşil alanda otobüsçüleri idame ettirmek gibi bir durum söz konusu. Belediyenin binalarının sayısını geçtim. Meydanda olan bir bina vardı, üzerine restoran yapıp ticari bakış açısıyla tekrardan inşa ettiler. Çok eski bir belediyemiz vardı, onun olduğu yerde de böyle bir tasarrufta bulunulmadı. Garaj yerimiz vardı, eskiden Osman Özgüven adeta onu birisine peşkeş çekercesine ihaleye çıkardı, hatta ondan yargılandı. Sonrasında Mustafa Tosun, şu anki belediye binasının olduğu yer için söylüyorum; 1 buçuk milyon lira harcayıp prefabrikten belediye binası yaptı. Şimdi Adil Kırgöz, garajın olduğu yere belediye binası yapmak istiyor. 20-30 senedir Dikili Belediyesi, bir belediye binasıyla uğraşıyor. CHP'li belediye... İşi gücü bu! Böyle bir durum söz konusu. Yarın bir gün de başka yere taşırlar diye düşünüyorum. Arada işi alanlar biraz para kazanacak herhalde, böyle düşünür oldum. Bir insan belediye binası yapar 50,100 yıl orada hizmet verir. Bunlar 2 senede bir belediye binası değiştiriyorlar. Burada zaten ulaşım anlamında vatandaş sıkıntılar yaşıyordu. Mevcut garajı prefabrik bir yapıdan yapmışlardı. Aslında onu tadilatla daha kullanışlı bir hale getirselerdi 20 sene daha Dikili'nin ihtiyacına karşılık verirdi. Garajın çok ihtiyaç durumundan değil, işlerin yaptırılması diye düşünüyorum. Dikili'nin garajdan önce çözülmesi gereken acil o kadar çok sorunu var ki! Yaz sezonu Dikili'nin geçim kaynağı. Merkezdeki yolu kazdılar, 2-3 aydır bitiremediler. Her taraf toz, toprak. Esnafın malı tozun içinde. Böyle bir durumda mevcudu düzeltmeden bir işe koyuldular. Aslında önce şu yolların, altyapının elden geçirilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

TUNÇ BEY YATLARDA GEZDİĞİ, İYİ AĞIRLANDIĞI İÇİN...
Cumhur İttifakı belediyeleri Bergama, Kınık, Aliağa, Menemen'i hatırlatan Şekerci, Dikili'nin CHP'li bir belediye olduğu için daha fazla hizmet aldığını öne sürdü. Şekerci, "Tunç Bey buraya ayda bir gelip yazın yatlarda gezip, ağırlandığı için ve CHP'li de bir belediye olduğu için ikili davranıyor ve Dikili Belediyesi'ne imkan sağlamış durumda" dedi.

SERT ELEŞTİRİLER!
Büyükşehir Belediyesi'nden gelen desteklerde yapılan işlemlerin planlı olmamasından dolayı kamu israfı oluştuğunu iddia eden Şekerci, "Bir taraftan kalın bir asfalt atıyorlar sonra bakıyorsunuz patlak var, tekrar kazılıyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Dolayısıyla Büyükşehir'den gelen hizmetler de heba ediliyor. Doğalgazı Milletvekilimiz Hamza Dağ'ın çabasıyla ilçemize kazandırdık. Yollarımız bozukken Dikili'de bütün mahallelere doğalgazı döşeyelim derdimiz oldu. Başkan Bey bunu küçük bir yerle sınırladı. Şu an halk isyan ediyor. Dikili'ye doğalgaz gelmiş, siz neden bunu bir yerle sınırlandırıyorsunuz diye bir isyan var. Kışın herkes doğalgaz ile ısınmak ister. Jeotermal  kaynakları da var. Fakat jeotermal hizmetten ziyade tabiri caizse arpalık haline gelmiş durumda. Jeotermal A.Ş. üzerinden işçi alınıyor, yapılan hiçbir şey yok. Jeotermalle ısınan evlerimiz sağlıklı ısınamıyor. 10-15 senedir jeotermalin kapasitesini yükseltmek adına en ufak bir çalışma da yapılmadı. Doğalgazın gelmesiyle Jeotermal A.Ş. işleveselliğini kaybedecek. Böyle de bir korku var. Doğalgazın bütün Dikili'ye dağılmasını belediye başkanı ve yönetimi istemiyor" ifadelerini kullandı.  

 
Büyükşehir düğmeye bastı: 26 tramvay aracı alınacak!
 
O belediye tarihi hizmet binasını otel yapacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı: 26 tramvay aracı alınacak!
Kent ulaşımındaki raylı sistem ağını güçlendirmek için adımlar atan İzmir ...
Başkan Sengel'den 'hastane' mesajları!
Bakanlık tarafından devlet hastanesi yapımı için nazım imar planı değişikliği ...
"Herkesi İzmir Elçisi olmaya davet ediyorum"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, dijital ...
 
Toplu ulaşımda normalleşme zamanı: İşte yeni sefer tarifeleri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ...
Yeni metro vagonları için depo tesisleri ihalesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere Metro Hattı’nın ...
Beydağ'da can dostlar emin ellerde
Beydağ Belediyesi Veterinerlik Birimi, ilçede yardıma muhtaç hayvanların ...
 
İzmir Tramvayı'nda ücretsiz internet dönemi!
Büyükşehir Belediyesi kentin ortak kullanım alanlarında sunduğu ücretsiz ...
İZSU açıkladı: İşte kentteki barajların doluluk oranları!
İzmir'de faaliyet gösteren 6 barajın doluluk oranları kamuoyuyla paylaşıldı. ...
Bayraklı'da pazaryerleri çevresinde sıkı denetim
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri