POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
Birçok ülkede aşırı sıcaklar nedeniyle eğitime ara!
Birçok ülkede aşırı sıcaklar nedeniyle eğitime ara!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:36

Diyetisyenden virüse karşı beslenme önerileri

Koronavirüs’e karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine değinen Gaziemir Belediyesi diyetisyeni Selin Gürler Durmaz, doğru beslenmenin salgının yarattığı stresle mücadelede etkili olduğunu söyledi.

Diyetisyenden virüse karşı beslenme önerileri

Gaziemir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde verdiği diyetisyen hizmeti kapsamında vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor,  yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Evde Bakım ekibiyle birlikte desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde tedavi eden diyetisyen, isteyenlere merkezde de danışmanlık hizmet veriyor. Diyetisyen hizmeti kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Bu hizmet kapsamında topluma sağlıklı ve ekonomik beslenme yöntemleri konusunda eğitimler de veren Gaziemir Belediyesi’nin diyetisyeni Selin Gürler Durmaz, Koronavirüs salgını sürecinde beslenme konusunda yurttaşlara tavsiyelerde bulundu.

Stresle mücadelede güçlü bağışıklık

Koronavirüs salgınına karşı dengeli beslenerek bağışıklık sistemini güçlendirmenin çok önemli olduğunun altını çizen Uzman Diyetisyen Selin Gürler Durmaz, salgın nedeniyle evlerinde kalan yurttaşları beslenme alışkanlıkları ve kilo kontrolü konusunda uyardı. Durmaz, sosyal izolasyon nedeniyle evlerinde kalan bireylerin beslenme alışkanlıklarının değiştiğini, bu yüzden kilo alma sorununun ortaya çıktığını söyledi.

“Bağışıklığı güçlendirmek için doğru beslenme seçimleri yapılmalı” diyen Durmaz, bu süreçte yaşanan stres, korku gibi duyguların da kilo problemine yol açtığının altını çizdi. Durmaz, “Stresle ilgili detaylı araştırmalar yapan endokrinolog Hans Selye, hastalıkların; virüslerin ve zararlı maddelerin yarattığı sonuçlardan çok, strese uyum gösterme eksikliğimizden kaynaklandığını belirtiyor. Stres hepimizi farklı etkiliyor. Bağışıklık durumunuz strese verdiğiniz yanıtı çok etkiliyor. Metabolizmanın hızlanmaya başlaması, oksijen ve şekerin artmasıyla bağışıklık sistemi uyarılır ve savunma başlar. Stres bir noktaya kadar iyi olabilir ama devamlılığı zararlı. Kortizol seviyeniz artmaya başladığı için yakıt ihtiyacınız artar. Bu yakıt da tabii ki yağ ve karbonhidratlardır. Stresin en sevdiği şeylerden biri de karın bölgesindeki yağlanmayı artırmaktır”  diye konuştu.  


Beslenme önerileri
Salgın günlerinde yaşanan stresle baş etmenin en iyi yolunun dengeli beslenme olduğunu ifade eden Diyetisyen Selin Gürler Durmaz, tüketilmesi gereken gıdalar hakkında şu önerilerde bulundu: “İyi bir kahvaltı her zaman çok önemlidir. Stres her zaman C vitamini ihtiyacını artırdığı için turunçgiller, kivi, biber ve yeşil yapraklı sebzeler tüketmeye özen gösterin. Mutluluk hormonunun öncüsü olan triptofan içeren hindi, yumurta, tavuk, kuru baklagiller, badem, muz, kahvaltılık tahıllar, süt ve süt ürünleri, fıstık ve kakao gibi besinleri tüketmek mutluluğumuzun artmasına yardımcı olacaktır. Günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Magnezyum, duygu durum düzenlenmesinde önemli bir mineraldir. Ayrıca kasların gevşemesine, krampların azalmasına yardımcı olur. Magnezyum içeren keten tohumu, yağlı tohumlar, kuru baklagiller, kabak çekirdeği ve muz gibi besinler tüketmeye özen gösterin. Omega-3 yağ asitleri stresin kötü etkilerini ortadan kaldırdığı için, içerisinde omega-3 barındıran deniz ürünlerini mutlaka tüketin. D vitamini almak için mutlaka güneşe çıkın. Günde 3 fincandan fazla olmamak şartıyla bitki çayı içmeniz sakinleşmenizde önemli rol oynayacaktır. Su tüketimine çok dikkat edin. Mutlaka egzersiz yapın. Egzersiz, stres ve depresyonu azaltır.”

 
Soyer'den 19 Mayıs için 'bayrak' çağrısı!
 
Genç kız hayalini anlattı Başkan Kılıç kendi bilgisayarını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 19 Mayıs için 'bayrak' çağrısı!
Başkan Soyer, her sabah sosyal medya hesabından yayınladığı ‘Başkanın ...
Başkan Soyer'den İzmir'e 'askıda fatura' çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte başlayan büyük dayanışma ...
Konak’lılara kapıda vergi ödeme hizmeti
Konak Belediyesi’nin, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve kronik ...
 
Gümrükçü Çiftçiler Günü'nü tarlada kutladı
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında ...
Narlıdere'de ikinci üretici çatısı!
Narlıdere Belediyesi, ilçedeki kadınlara üretim ve istihdam imkanı sağlayan ...
İzmir'in iftar dayanışması: 3 haftada 312 bin paket
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Biz Varız dayanışması kapsamında Ramazan ...
 
Menemen’de projeler hız kesmiyor
Menemen köylüsüne ve üreticisine destek olmak amacıyla yapımına başlanan ...
Başkan Oran'dan mezatta moral zirvesi!
Dalyan Balık Mezatı’nı ziyaret eden Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ...
Buca'da mobil vergi dönemi!
Buca’da mobil vergi dönemi başladı. Belediye, Kononavirüs günlerinde sokağa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri