POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
29 Mayıs 2023 Pazartesi - 19:08

EBSO'dan 'atıl araziler sanayiye verilsin' çağrısı!

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Ürün, Türkiye’nin toplam alanı içerisinde sanayi alanının binde 4 olduğunu ve bunun yüzde 1 seviyesine çıkartılması gerektiğini belirtip, "Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazimiz var. Beklentimiz devletimizin bizleri de içine alan samimi bir çalışma ile ülke yararına gerek orman gerekse hazine arazilerini makul seviyede sanayicinin hizmetine sunmasıdır" dedi.

EBSO dan  atıl araziler sanayiye verilsin  çağrısı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu idaresinde gerçekleştirildi. Meclis üyesi sanayicilerin katılımıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis salonunda yapılan toplantıda, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Ürün güncel ekonomik gelişmelere ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Mecliste konuşan Hakan Ürün, seçimlerin bittiğini belirtip, Türkiye’nin gündeminde siyasetin geride kalmak zorunda kaldığını belirtti. Türkiye’nin toplam alanı içerisinde sanayi alanının binde 4 olduğunu ve bunun yüzde 1 seviyesine çıkartılması gerektiğini vurgulayan Ürün, atıl durumda ve tarıma elverişsiz hazine arazilerinin makul seviyede sanayicinin hizmetine sunulmasını istedi ve bu talepleri konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi.

SANAYİCİ, EKONOMİ VE TOPLUMSAL KONULARDA İVEDİ ÇÖZÜMLER BEKLİYOR

Meclisin açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Halil İbrahim Gökçüoğlu da Türkiye’de yapılan seçimlerde ilk turda yüzde 87, ikinci turda yüzde 84 oranında katılım sağlanmasını dikkat çekip, Avrupa’da bu oranın yüzde 60 seviyelerinde olduğunu belirtti. İkinci turda seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eden Gökçüoğlu, “Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur" dedi.

HAZİNE ARAZİLERİ İÇİN CUMHURBAŞKANIN DESTEK TALEBİ

Türkiye’nin toplam alanının yüzde 49’u tarım, yüzde 30’u orman alanı olduğuna dikkati çeken Ürün, sadece binde 4’lük sanayi alanı olduğunu kaydetti. Ürün, sanayicinin binde 4'lük bir alanda üretmeye, katma değer yaratmaya çalıştığını vurguladı. Yeni yatırım taleplerine özellikle de büyük çaplı yatırımlara kentin dışında olması, ormanlık ve tarım alanı olmaması gibi kriterler nedeniyle yer tahsisinin yapılamadığını ifade eden Ürün, “Peki biz, yatırımlarımızı, üretimlerimizi nerede yapacağız. Türkiye nasıl gelişecek? Küresel ekonomide korumacılığın öne çıktığı bir dönemde nasıl üretip, nasıl büyüyeceğiz? Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazimiz var. Bugüne kadar 21 organize sanayi bölgesinin (OSB) kurucu ortağı bir odayız. Yeni bir OSB kurmak istediğimizde alan bulamadığımızın da altını çizmek isterim. Türkiye’nin geleceği üretimdedir. Yeni üretim alanları arıyoruz, bulamıyoruz. Beklentimiz devletimizin bizleri de içine alan samimi bir çalışma ile ülke yararına gerek orman gerekse hazine arazilerini makul seviyede sanayicinin hizmetine sunmasıdır.  Cumhurbaşkanımızdan da talebimiz bu hususta bizlere destek olmasıdır" diye konuştu.(DHA)

 
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
 
İTB Başkanı Kestelli: Türkiye artık reform seferberliğine girmeye mecburdur!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyasından seçim mesajları!
Ekonomiye odaklanma çağrısının ön plana çıktığı açıklamalarda yeni iktidara ...
EİB Başkanı Eskinazi'den 'kur' çağrısı!
Türkiye’nin seçime giderken döviz üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğunu, ...
Borç yapılandırma: 2 kritik süre uzatıldı
Devlete olan borçların yapılandırılması için 30 Mayıs'ta sona erecek başvuru ...
 
Gazprom'dan BOTAŞ iddialarına yalanlama
Rus enerji şirketi Gazprom, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde ...
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
26 Mayıs Cuma günü itibarıyla benzinde 75 kuruş fiyat artışı bekleniyor. ...
 
SPK, BDDK ve TBB'den önemli açıklama
SPK, BDDK ve TBB, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer ...
Fed tutanaklarında faiz ayrışması!
ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesinin son toplantısının ...
Suudi Arabistan ve Fas'tan İzmir mobilyasına yoğun ilgi
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Uluslararası ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri