POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
21 Ağustos 2023 Pazartesi - 12:40

Edebiyatın kalbi Çeşme'de attı!

Çeşme Belediyesi tarafından 17-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 1. Çeşme Kitap Şenliği, aralarında Çeşmeli yazarların da olduğu ‘Onlarca yazar ve binlerce kitap ile kitapseverleri buluştururken, düzenlenen paneller de büyük ilgi gördü.

Edebiyatın kalbi Çeşme de attı!

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Çeşme Kitap Günleri, 17-20 Ağustos tarihlerinde Çeşme Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kitap şenliğinde birbirinden değerli isimler Çeşmelilerle buluştu.

‘Onlarca yazar, binlerce kitap’ sloganı ile gerçekleştirilen 1. Çeşme Kitap Günleri’nde paneller ve tiyatro gösterimleri de yapıldı. Onur Ödülü Uğur Dündar’a, Emek Ödülü Yaşar Aksoy’a, Edebiyat Ödülü ise Ercan Kesal’a takdim edildi. Etkinlikler boyunca söyleşiler, paneller, tiyatro oyunları izlendi. Ülkenin önde gelen onlarca yayınevinin yeni ve eski kitaplarıyla yer aldığı 1. Çeşme Kitap Günleri’nde birbirinden değerli isimler de imza günleri ve söyleşileriyle katılım gösterdi. Etkinliğin ilk gün programı Medine Çam’ın oynadığı “İnsan merak ediyor” adlı tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Birbirinden değerli isimler bir araya geldi
Kitap Şenliği'nin 3. gününde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili, usta gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi, 24. 25. ve 26. dönem Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Mustafa Balbay ile Dicle Keskinoğlu imza gününde kitapseverlerle bir araya geldi. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan, “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak”, Gazeteciler; Hakkı Özdal ve Bülent Kepenek de “Muhalefetin Sağı, Solu” adlı panelde Türkiye’nin geçmişi ve bugüne ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan da “100. Yılında Cumhuriyet'e Sahip Çıkmak” adlı paneli gerçekleştirdi.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Bu etkinlik, Çeşme’yi turizmin yanı sıra tarihle, gastronomiyle ve sanatla büyütme çabamızın en önemli adımlarından biri. Düşünen, yazan, üreten çok değerli “Onlarca yazar, binlerce kitabı” Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizde ağırlayarak okuyucularıyla buluşturmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

“Dizeleriyle ruhumuza dokunan tüm yazarlarımıza selam olsun!”
Bu topraklar yüzyıllardır ilginç bir ikilemi besleyip büyütüyor. Bir yanda Nasrettin hocaları, Yunus Emreleri, Mevlanaları, Pir Sultan Abdalları insanlığa armağan eden bu güzel coğrafya diğer tarafta sazıyla, sözüyle, kalemiyle var olmaya çalışan, Vatan Şairi Nazım Hikmet’i sürgüne göndermiş, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve Uğur Mumcu gibi isimlerin haince katledilmelerine şahit olmuş. Madımak’ta 33 şair, ozan ve düşünürün derin acısını toplumsal hafızamıza işlemiş bir coğrafya burası” diye konuştu.

Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Böyle bir günde; En büyük ustalardan Yaşar Kemal’i, Sabahattin Ali’yi, Orhan Kemal’i, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ı, Aziz Nesin’i, ismini sayamadığımız onlarca güzel ismi anmamak olmaz.. Kalemiyle, yüreğiyle uluslararası alanda göğsümüzü kabartan Orhan Pamuk’a bir selam çakmadan geçmek olmaz. Dizeleriyle ruhumuza dokunan Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nu, Ataol Behramoğlu’nu, Atilla İlhan’ı, Can Yücel’i, Özdemir Asaf’ı, Cemal Süreya’yı…”

 
CHP Konak’ın yeni başkanı 3. kez üniversiteli oldu!
 
Çeşme'de gece kulübündeki silahlı kavgada gözaltı sayısı 8’e çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Enternasyonal Fuarı sanatın ve eğlencenin adresi olacak
Bu yıl, İzmir’in “2026 Avrupa Gençlik Başkenti Finalisti” olmasına özel ...
Çocuk Orkestrası'na yeni yetenekler aranıyor!
Narlıdere Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan projesi, Narlıdere ...
Açık havada sinema keyfi büyük ilgi görüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz dönemi açık hava sinema gösterimleri ...
 
Edebiyatın kalbi Çeşme'de atıyor!
Çeşme Belediyesi 1'inci Çeşme Kitap Günleri, 'Onlarca yazar, binlerce ...
Açık havada sinema keyfi tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz dönemi açık hava sinema gösterimleri ...
Bedia Muvahhit özel gösterimle anıldı
Atatürk’ün arzusu ile 100 yıl önce tiyatro sahnesine ilk kez İzmir’de ...
 
Bergama'da 'Yazlık Sinema' günleri
Bergama Belediye’sinin düzenlediği ‘Yazlık Sinema Günleri’ Zeytinpark’ta ...
İzmir Enternasyonal Fuarı 92. kez kapılarını açacak
İzmir, 92 yıllık tarihiyle kentin simgelerinden olan İzmir Enternasyonal ...
'Yeşilçam’ın Sultanı'nın kostümleri İzmir’de sergilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ağustos Çarşamba saat 20.00’de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri