POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
8 Eylül 2022 Perşembe - 15:14

Efes Selçuk'ta kurtuluş coşkusu, Başkan Sengel'den çarpıcı mesajlar!

Efes Selçuk’un emperyalizmin işgalinden kurtuluşunun 100. yılında bir konuşma yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Şimdi artık kurtuluşumuzun yıl dönümünde, 100 yıllık barışın gururuyla; Cumhuriyetimizin İkinci Yüz Yılına kararlılıkla ve coşkuyla yürüyoruz” dedi.

Efes Selçuk ta kurtuluş coşkusu, Başkan Sengel den çarpıcı mesajlar!

Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100.yılı sebebiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kurtuluşun 100.yılına dair tarihi bir konuşma gerçekleştirdi.

“TEK SEVDAMIZ ATATÜRK" DİYENLERİN KENTİ EFES SELÇUK
“Cumhuriyetin, laikliğin, "Tek Sevdamız Atatürk" diyenlerin kenti Efes Selçuk; kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlu olsun...” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’un kurtuluşu sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti’nde süren 100 yıllık barışa değinerek; “ Bugün emperyalizmin işgalinden kurtuluşumuzun 100. yılını kutluyoruz.100 yıldır bağımsız bir ülkede yaşıyoruz…100 yıldır dünyanın dört bir yanında savaşlar sürerken, biz barışı her şeye rağmen yaşıyor ve yaşatıyoruz…100 yıldır şanlı bayrağımızı ülkemizin dört bir yanında gururla dalgalandırıyoruz…100 yıllık egemenliğimizi, dünyanın büyük devletlerinin tüm gücü ve hevesine rağmen yurdumuzda kurtuluş ateşini yakanlara borçluyuz. İzmir’den düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’e borçluyuz… İşgal altındaki İstanbul’dan ve yurdun dört bir yanından Milli Mücadele’ye akın akın katılan on binlerce vatan evladına borçluyuz… Ama en çok da “Geldikleri gibi giderler” diyebilme cesaretini ulusumuzun kurtuluş zaferiyle taçlandıran Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz… Ve elbette onun hep yanı başında olan, ülkemizi tüm zorluklara rağmen ikinci bir dünya savaşının acılarından kurtaran İsmet Paşamıza borçluyuz” dedi.

100 YILLIK BARIŞIN GURURUYLA CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZ YILINA…
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yaklaşan 100.yılına vurgu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Şimdi artık kurtuluşumuzun yıl dönümünde, 100 yıllık barışın gururuyla; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına kararlılıkla ve coşkuyla yürüyoruz. Aradan geçen 100 yılda yurdumuzu savunmak için şehit olan vatan evlatlarına ve gazilerimize minnettarlığımızla; barışı korumaya kararlıyız. Savaş ve işgal yıllarından Cumhuriyete uzanan büyük destanı, hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmadan, yeni bir yüz yıla taşıyacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını demokrasi ile taçlandıracağız… Dâhili ve harici tüm bedbahtlara rağmen, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyetini; barışın, kardeşliğin, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin büyük ülkesi haline getireceğiz. Bedbahtlar geldikleri gibi gidecekler; geriye memleket sevdasıyla huzur ve refah içerisinde kucaklaşan kocaman bir ulusun gururu ve coşkusu kalacak…” diye konuştu. 

Başkan Ceritoğlu Sengel’in konuşmasından sonra Efes Selçuk’un kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle düzenlenen resmi tören şiir okunması, zeybek gösterisi ile devam etti.

Törenin sonunda, Efes Selçuk Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Kurtuluşun 100. Yılı” adlı gösteri katılımcıları duygulandırdı. 

 
Kraliçe Elizabeth hastaneye kaldırıldı
 
Tarkan'dan İzmir'e mesaj: Nazarımız da çıktığına göre...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kurtuluş paneline büyük ilgi
Buca Belediyesi İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel düzenlediği ...
Ve Zafer Kafilesi Kemalpaşa'da... Başkan Soyer: Gururla ve coşkuyla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ...
Başarılı raketler Çeşme'de ödüllerini aldı
Çeşme Belediyesi ev sahipliği’nde bu yıl 27 Ağustos- 04 Eylül tarihleri ...
 
Çiğli'de bir ilk: E-ekspertiz dönemi!
Çiğli Belediyesi’nde modern ve yenilikçi hizmet hedefiyle devam eden dijitalleşme ...
Çatı Bostanlı'ya tarihi açılış!
Karşıyaka’nın kültür ve sanat kenti kimliğini güçlendirmek için çalışmalar ...
Narlıdere sularında 9 Eylül coşkusu
Narlıdere, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılını 9 Eylül 100. Yıl Kurtuluş ...
 
Menemen'de 3 gün 3 gece kutlama!
Menemen Belediyesi tarafından Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Seferihisar'da 100'üncü yıla özel konser
Seferihisar Belediyesi ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü ...
Torbalı’da ‘Kurtuluş şenliklerine’ muhteşem gala
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bu yıl da bir dizi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri