POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı!
"Diamond Tema" hakkında yakalama kararı!
Eve balkondan girip kabusu yaşattı... 1 yıl ceza aldı!
Eve balkondan girip kabusu yaşattı... 1 yıl ceza aldı!
Havacılığın en büyük gizemi hakkında yeni gelişme!
Havacılığın en büyük gizemi hakkında yeni gelişme!
Hacda hayatını kaybeden Türklerin sayısı açıklandı!
Hacda hayatını kaybeden Türklerin sayısı açıklandı!
28 Aralık 2022 Çarşamba - 15:25

Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı sektörü buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı - Rescon Expo’da hem sektörün tüm bileşenlerini buluştu hem birçok anlaşmaya imza atıldı hem de İzmir’in yerinde dönüşüm ve yüzde 100 uzlaşı esasıyla hayata geçirdiği kentsel dönüşüm modeli Türkiye’ye örnek bir model olarak sunuldu.

Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı sektörü buluşturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Emlak, İnşaat ve kentsel Dönüşüm Fuarı-Rescon Expo’da sektörün tüm bileşenleri buluştu. Fuarda hem birçok anlaşmaya imza atıldı hem de İzmir’in yerinde dönüşüm ve %100 uzlaşı esasıyla hayat geçirdi kentsel dönüşüm modeli Türkiye’ye örnek bir model olarak sunuldu. Rescon Expo fuarı İZFAŞ ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliği ile düzenlendi.

Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Rescon Expo, gayrimenkul danışmanlığından konut projelerine, kooperatiflerden arsa ofislerine kadar sektörün tüm bileşenlerini, geçtiğimiz hafta, fuarizmir’de bir araya getirdi. Rescon Expo’ya, başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinden ve Avrupa’dan Asya’ya dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden ziyaretçiler geldi. Fuar boyunca, yerli ve yabancıların ilgisiyle birçok iş birliği anlaşması ile satışa da imza atıldı.

Fuar Kapsamında Yapılan Söyleşiler Sektöre Katkı Sağladı
Fuar kapsamında düzenlenecek söyleşiler de sektöre katkı sağladı. Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, “Kentsel Dönüşümde Ankara Deneyimi”ni anlattı. İnşaat Mühendisleri, Mimarlar, İzmir Emlak Komisyoncuları odalarının başkanlarının katılımıyla bir oturum gerçekleştirildi. TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler, yaptıklarını ve projelerini anlatarak kentsel dönüşümü farklı bakış açısıyla ele alırken Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ali Faruk Göksu da akademisyen ve proje üreticisi gözüyle kentsel dönüşümü değerlendirdi. Ayrıca, sektör ve sivil toplum kuruluşu ile derneklerin temsilcileri ve bürokratların katılımıyla oturumlar da düzenlendi.

Katılımcılar Fuardan Mutlu Ayrıldı
Fuara katılan katılımcılar, daha ilk fuar olmasına karşın fuardan umduklarını bulduklarını ve mutlu ayrıldıklarını dile getirdi. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan fuar hakkındaki görüşlerinde ‘’ 40 yıldır faaliyet gösteriyoruz ve 150 bin kişinin barındığı yeni kentler inşa eden bir kurumuz. Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in, halkın örgütlenmesine önem vermesi ve bunun da kooperatifler aracılığıyla daha uygun yapılabileceğini bilen biri olarak, kentsel dönüşümde de kooperatifleşmeye gösterdiği önem ve destek çok önemli. Kentsel dönüşüm için umarım başarıyla sonuçlanır ve örnek olur. Böyle bir fuarın olması da sevindirici ve İzmir için ihtiyaçtı. Gördüğümüz ilgiden memnunuz ve gelecek yıllarda fuarın, kentimizin yurtiçi ve yurtdışından gördüğü ilgiye paralel olarak büyüyeceğini düşünüyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hüseyin Çankaya: ‘’Daire Başkanlığı olarak üç yıldır, kentsel dönüşüm alanları ile ilgili projeleri yürütüyoruz. Fuarı ilk duyduğumuzda katılmak istedik ve gerçekten İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’a teşekkür ediyoruz. Yürüttüğümüz projeleri, sorundan çözüme nasıl ulaşmaya çalıştığımızı aktarma ve projelerimizi tanıtma, kamu kurumları, meslek uzmanları, konuyla ilgili sektördeki kişilere bu bilgileri aktarma, düşüncelerimizi tartışma şansı bulduk’’ açıklamalarında bulundu.

RE/MAX Kuvars Gayrimenkul – Erhan Kahraman: ‘’Özellikle bizim alanımıza fuarda çok yoğun bir ilgi var. İzmir’in yanı sıra Manisa’dan, Aydın’dan, çevre illerden gelen, emlak yönetimi okuyan gençler vardı. Evini satmak, ev almak isteyen ziyaretçilerimiz oldu. Birçok firma ile tanışma fırsatı bulduk. Çok güzel ilişkiler kurduk. Çok mutluyuz ve mutlaka önümüzdeki yıl da burada olacağız.’’ dedi.

 
Başkan Sengel'den 'personel' tepkisi: İŞKUR AK Parti'nin mi?
 
CHP'li Aydın'dan Vali Köşger'e 6 maddelik 'Buca Cezaevi alanı' yanıtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
250 milyar liralık kredi destek paketleri açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Hazine destekli kredi destek paketlerine ...
Nebati'den ikinci el konut kampanyası açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: İkinci el konut kampanyası için ...
Borsa İstanbul'dan "yukarı adım" kararı
Borsa İstanbul, gün içerisinde devre kesici sisteminin çalıştığı ve açığa ...
 
Fiyat sabitleme yayılıyor: Sıra beyaz eşya ve giyimde
Zincir marketlerin fiyat sabitleme kararı sonrası gözler diğer sektörlere ...
Emekli memurlara ilave ikramiye ödenecek
2022'de emekli olan memurlar, ek gösterge düzenlemesiyle ilave ikramiye ...
EBSO'dan İzmir'e 1 yılda 48 milyon liralık hibe proje!
EBSO aralık ayında onaylanan 2 projesiyle, son 1 yıl içerisinde 5 projeyle ...
 
Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik geçen yılın kasım ayında yüzde 10,2 olarak gerçekleşti. İşsizlik ...
Benzine bu kez indirim geliyor!
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 63 kuruş ...
1540 dekar araziye can suyu verecek baraj için geri sayım!
Kemalpaşa ilçesindeki Ansızca Barajı projesi için zamanla yarıştıklarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri