POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
18 Mart 2024 Pazartesi - 20:32

Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü ordu vurgusu yaparak "Irak sınırlarımızın güvenliğini bu yaz itibarıyla tümüyle kontrol altına alacağız, Suriye’de yarım kalan işimizi tamamlayacağız" dedi.

Erdoğan: Suriye de yarım kalan işi tamamlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

"Rabbim askeri, polisi, jandarması, güvenlik korucusu ve istihbaratçısı ile tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun, onları her türlü kazadan, beladan, saldırıdan, ihanetten muhafaza eylesin diyorum.

Bugün biliyorsunuz Çanakkale Deniz Zaferimizin 109. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Sabah ilk olarak Çanakkale'de aziz şehitlerimizi ziyaret ettik. Dünyanın en modern ordularına karşı “Çanakkale Geçilmez” dedirten o büyük kahramanları rahmetle tazimle yad ettik.

Çanakkale Savaşları ile birlikte İstiklal Harbimizde, Kıbrıs Barış Harekatı'nda terörle mücadelede, 15 Temmuz'da vatanı için, bayrağı için, hürriyeti için, onuru için toprağa düşen şehitlerimize de bu vesileyle Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Çanakkale sadece bizler için bir deniz zaferi değil, bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen direniş ruhudur. Çanakkale bir iman okyanusudur ve o iman okyanusunda 20. yüzyılın haçlı ordusu Çanakkale'ye gömülmüştür. Çanakkale tarihin en büyük deniz zaferlerinden birisi olduğu kadar aynı zamanda parçalanmak istenen bir devletin yok edilmek istenen bir milletin yeniden ayağa kalktığı imanını ve inancını tazelediği büyük bir kıyamdır.

Çanakkale Deniz Zaferi geçen sene 100. yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletini doğuran ana, büyüten beşik olmuştur. Milletçe hep beraber Çanakkale ruhuna ne kadar sıkı sahip çıkarsak geleceğimizi o derece güvenle bakacağımıza inanıyor. Kahraman mehmetçiklerimizin yanı sıra istikbalimizin güvencesi olan gençlerimizin de şehitlik ve şehadet bilincine sahip olması çok ama çok önemlidir.

Asker millet olarak nam salmış bu vasfıyla dünyada temaya yüzü yetmiş bir milletin mensupları olarak bizi biz yapan temel değerlerden şehadet şuurunun zayıflamasına asla izin veremeyiz. İnsansız uçaklarımız ortada ve tek koldan çalışmıyoruz. Bunun dışında denizin altında da insansız denizaltıları bunların da yapmanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah bunu da başaracağız.

Bu işi de halledeceğiz, yani elin oğlu yapar da biz niye yapmayalım? Biz niye yapamayalım bizde bu kabiliyet var, beyin var evelallah bunları da başaracağız.

İş başa düştüğünde ne üyesi olduğumuz ittifakların ne de görevi küresel barışı korumak olan uluslararası yapıların hiçbir işe yaramadığını yakın dönemdeki acı tecrübelerden biliyoruz.

İşte bunun için sürekli yerli ve milli savunma sanayii diyor, her alanda tam bağımsız Türkiye için çalışıyoruz. Onun için dikkat ederseniz birçok yerde konuşmalarımızda artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik, kestik.

Güçlü bir orduya sahip olmak bizim için tercihten öte mecburiyettir.

Irak sınırlarımızın güvenliğini bu yaz itibarıyla tümüyle kontrol altına alacağız, Suriye’de yarım kalan işimizi tamamlayacağız.

Bölgemizde terörün olmadığı bir iklimi tesis etmeyi sadece şehitlerimize değil aynı zamanda gelecek nesillere yönelik bir borç olarak görüyoruz.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Askerlik mesleğini seçerek bu kutlu yola yöneldiğiniz için ben sizleri tebrik ediyorum."

 
Büyükşehir Adayı Dağ: Projelerimizi konuşalım, İzmir kazansın
 
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Göz göre göre felaket' bilirkişi raporunda!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde 146 kişinin öldüğü bina ile ilgili ...
Yoğun bakımda cinsel saldırıya 600 bin TL tazminat!
İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ...
Çanakkale şehitleri İzmir'de anıldı
İzmir'de, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Kadifekale ...
 
İzmir'de Nevruz bilançosu: Gözaltı sayısı 35 oldu!
İzmir'de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı ...
Cinayetten 12 yıl yatıp çıktı: 12 kurşunla öldürdü!
Antalya'nın Alanya ilçesinde, 49 yaşındaki Necmettin But, husumet yaşadığı ...
4 ilde "Mahzen-12" operasyonu: 22 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ...
 
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
En yüksek sıcaklıkların 16 ila 20 derece arasında seyredeceği yeni haftada yağış da bekleniyor.
Gündoğdu'daki Nevruz mitingi sonrası 7 gözaltı
İzmir'in Konak ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) ...
Örnekköy'de hak sahiplerinden eylem
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesince başlatılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri