POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
7 Mart 2019 Perşembe - 17:38

Erdoğan'dan Akşener hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Denizli mitinginde sarf ettiği sözler nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaretten" suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan dan Akşener hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Meral Akşener'in dün Denizli'deki mitinginde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Cumhurbaşkanı'nın terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi misiniz? 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı. Bunun ne kadar acı, kötü bir tanımlama olduğunu biliyorsunuz. Bu arkadaş kutuplaştırarak, birbirimize düşürerek bu politikayı 17 yıldır sürdürüyor" dediği belirtildi.

Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddialarının tümüyle gerçek dışı olduğu belirtilen dilekçede, "Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatı boyunca herhangi bir seçmeni oy verdiği partiden dolayı eleştirmemiş, hele hele terörist ve benzeri ifadelerle aşağılamamıştır. Cumhurbaşkanımızı diğer siyasetçilerden ayıran en önemli hususiyetlerden biri de seçmen tercihlerine saygı göstermesi, seçmeni tercihlerinden dolayı suçlamaması, aksine seçmen tercihlerinden gerekli derslerin çıkarılarak siyasetin istikametini tayin etmesidir. Bu husus Cumhurbaşkanımız açısından siyasi kimliğinin alameti farikalarından biridir ve bu özelliğin asılsız itham ve iftiralarla gölgelenmeye çalışılması hiçbir şekilde müsamaha gösterilecek bir husus değildir" değerlendirmesine yer verildi.

"SEÇMENİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYOR"

Erdoğan'ın 21 Şubat 2019'da Denizli'deki konuşmasında terör örgütlerince desteklenen adaylara Denizli halkının oy vermeyeceği vurgusunu yaptığı bildirilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Denizli'deki konuşmasında, 'Şu anda Cumhur İttifakı'nın karşısında zillet ittifakı var. Bunun içinde CHP, PKK'nın siyasi temsilcisi HDP, söylemek istemem ama adı İYİ Parti olan İP var, bir de Saadet var. Dikkat ediyorum Ankara'da çok enteresandır, zillet ittifakı adaylarının resimleri var ama CHP'nin, HDP'nin logosu yok. Aynı şeyi diğer illerde de yapıyorlar. Aday bilinsin ama kimin adayı olduğu anlaşılmasın diye bunu yapıyorlar. Milletim terör örgütünün desteklediği adaya oy verir mi? '15 Temmuz'da haberim olsa gelirdim.' diyor. Milyonlar sokağa dökülmüş. Benim milletim böyle birine oy verir mi?' Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında vurguladığı husus, Millet İttifakı'nın başta PKK ve FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleriyle olan ilişkisidir.

Bu ilişkiyi kamuoyunun bilgisine sunarak özellikle Millet İttifakı'na mensup partilerin seçmenini duyarlı olmaya davet etmektedir. Cumhurbaşkanımızın başka şekilde yorumlanması mümkün olmayan bu açıklamalarına rağmen Denizli halkının ve seçmeninin terörist olarak nitelendiğine dair iftirası, şüphelinin Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığını zedelemeye yönelik hakaret kastını açık bir şekilde ortaya koymaktadır."

Meral Akşener'in açıklamalarının "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun unsurlarını ihtiva ettiği belirtilen dilekçede, bu açıklamaların ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmayacağı kaydedildi.

Dilekçede, şüphelinin kullandığı ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı onur, şeref ve saygınlığını rencide edici tutum sergilediği, kişiliğini, saygınlığı ve itibarını hedef alarak, atılı suçu işlediği kaydedildi ve Akşener hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

 
Çavuşoğlu'ndan İzmir'de dini liderlerle zirve: Haklarını verdik, vermeye de devam edeceğiz
 
Belediyeler 7/24 çalışacak: 81 ile genelge!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan İzmir'de dini liderlerle zirve: Haklarını verdik, vermeye de devam edeceğiz
Dini liderlerle Hoşgörü Buluşması’nda bir araya gelen Dışişleri Bakanı ...
CHP Konak Adayı Batur: Kordon festival alanı olacak!
Batur “Kordon’da gerçekleştireceğimiz ve ünü yurt dışına kadar uzanacak ...
CHP'de o belediye başkanının 'kredi hamlesi'ne Yücel freni!
Çiğli’de son meclis toplantısında belediyenin kredi yetkisi almasıyla ...
 
AK Partili Dağ'dan CHP'ye liste çıkışı: O ilçede birinci sıraya Almanya'dan birini yazdılar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP’nin, ...
Erdoğan'dan Akşener'e tepki: Avukatlarımı görevlendirdim
Mardin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle ilgili sözleri ...
Zeybekci'nin o projesi vitrine çıktı: Her ilçede üssü olacak Tarım ve Gıda AŞ!
Tarımda üretimin ve kalkınmanın desteklenmesine yönelik projelerinden ...
 
Eriş'ten Ödemişspor'a tam destek mesajı!
Millet İttifakı CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, Çamlık Tayfa ...
CHP Menemen Adayı Aksoy'dan net mesaj: Açık ara kazanacağız!
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı CHP’li Serdar Aksoy, basın ...
CHP Buca Adayı Kılıç: AKP'li siyasetçiler pazara adım atamıyor
Kılıç ekonomik tabloyu değerlendirdi. Vatandaşların çarşı pazar isyanını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri