POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
4 Aralık 2021 Cumartesi - 21:54

Erdoğan'ın mitinginde bombalı saldırı girişimi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Siirt'teki mitinginde görevli bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edildi. Patlayıcı düzenek bomba imha ekiplerince imha edilirken polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Erdoğan ın mitinginde bombalı saldırı girişimi!

Nusaybin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleştirilen Siirt'teki miting programında görevlendirilen Çevik Kuvvet Büro Amirliği’nde görevli polis memurunun aracının altına, teröristler tarafından EYP yerleştirildiği tespit edildi.

2 polis memurunun aracın altındaki düzeneği son anda fark etmesi üzerine olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı.

Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

HAMZA DAĞ: MİTİNGİ SABOTE ETMEK İSTEDİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt mitingine yapılmak istenen bombalı tuzakla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Dağ, "Mardin'de görev yapan bir polis memurunun şahsi aracına yapılmış bir düzenek ve bununla Siirt'e geldiğinde infilak ettirmeyle ilgili bir planlama. Miting bitene dek kamuoyuna bununla ilgili herhangi bir Haber geçme durumu olmadı. Ayrıntılar soruşturma devam ettikçe ortaya çıkacaktır. 15 Temmuz'dan sonra ortaya konan kararlı hareketler ve terörü kaynağında bitirmeye yapılan işler terörü bitme noktasına getirmiş vaziyette. Bölgede huzur var. Ardahan, Erzurum ziyaretlerimiz için geldiğimizde görmüştük. Biz devlet, hükümet olarak fırsat vermeyeceğiz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızla gönül bağımızı daha da arttıracağız. Bölge terörden arındırıldıkça ekonomik olarak sıçrama yapan noktada. Siirt mitingini sabote etmek istediler. Mersin'le karşı karşıya getirmek gibi bir düşünceleri vardı belki. Huzur ortamını ortadan kaldırmaya çalışanlar var. Bu aracın altındaki düzenek sabah tespit ediliyor ancak kamuoyunda herhangi bir infial olmasın diye bilgilendirme biraz bekletilmiş. Bunun tespit edilmiş olması başlı başına bir emniyet görevlisinin dikkati olarak değerlendirilebilir. Bu tarz hususlarda ciddi bir tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

"AMAÇ ÜLKEDE OLUŞACAK KAOSTAN SİYASETİ DİZAYN ETMEK"

CNN Türk canlı yayınında olayla ilgili açıklamada bulunan güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ şunları söyledi:

"2023 çok kritik bir tarih. O seçime giderken siyasi, askeri, ekonomik birçok saldırıyla karşı karşıya kalacağız. Burada kast ettiğim küresel, emperyal yapılardır. Terörde çok iyi bir noktaya geldik. Ülkede terörün bittiği, kaosun bittiği gibi cümleleri kurmaya başladık. İnşallah bu kışın sonunda terör defteri kapanmıştır diyebileceğiz dedik. Oraya doğru da hızla gidiyoruz. Bugüne dek terör üzerinden kendine siyasi bir alan yaratmak isteyen güçler bu gidişten çok rahatsızlar. Bu süreçte ülkemizde bir terör eylemi gerçekleştirmek için yoğun gayretler var. Güvenlik güçleri çok ciddi rakamda birçok terör eylemini yerinde bastırıyorlar. Burada cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği önemli bir faaliyet var. Bu hadise bir başka ilde, bir başka siyasi mitingde gerçekleşmiş olabilirdi. Ama devletimiz bu konuda gerekli bütün tedbirleri alarak sahada adeta kuş uçurtmayacak bir önlem alıyor. Benim sahadan aldığım bilgiye göre takviye gelen polislerimizin birinin aracında bu eylem gerçekleştirilmek isteniyor. Terör denen belayı tekrar hortlatmak için çok sinsi işbirlikleri var. Ülkede tek amaç bu bombayla, Allah korusun gerçekleşmiş olsaydı, dağılmakta ve çözülmekte olan örgütteki çözülmeyi durdurabilmek, aynı zamanda ülkede kaos ortamı yaratarak ülkeyi hareketlenmek ve ülkede oluşacak kaostan siyaseti dizayn etmek."

 
Altay zorlu deplasmanda 1 puanı kaptı!
 
Bakanlık'tan sıkıp takip: Efsane, şahane indirim...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Bakan Güldal Akşit son yolculuğuna uğurlandı
Eski bakanlardan Güldal Akşit, Meclis'te düzenlenen cenaze töreninin ardından ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na TUİK yanıtı
Siirt'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e ...
Soyer'den miting mesajları: Milletin umutlu sesi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in belediye başkanları ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ilk miting: TÜİK'e enflasyon tepkisi
Mersin'de düzenlenen mitingde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklanan ...
CHP İzmir'de Soyer, Yücel ve başkanlardan Mersin'e miting çıkarması
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin’de ‘Milletin Sesi’ mottosuyla yaptığı ...
MHP İzmir'de rozet şov sürüyor
Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) toplu katılımlar devam ediyor. Geçtiğimiz ...
 
İYİ Parti'den istifa eden 14 kişi MHP'ye geçti!
İzmir'de İYİ Parti'den istifa eden 14 kişi MHP'ye üye oldu.
Erdoğan açıkladı: 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuya engelli öğretmen ataması töreninde konuştu. ...
CHP İzmir'den engelleri kaldıracak yol haritası!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Sosyal Politikalardan Sorumlu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri