POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
31 Mart 2022 Perşembe - 10:40

Eşinin şikayetini çekmesiyle serbest kaldı, ilk duruşmada onu suçladı!

Aliağa ilçesinde, İran uyruklu eşi Khadijeh Khodajou'yu (25) 2 çocuğunun gözleri önünde dövüp, bıçaklayan Tekin Yaşmin (27) ilk kez hakim karşısına çıktı. Eşinin şikayetini çekmesiyle tahliye olan, ancak başka bir suçtan tutuklu bulunan Yaşmin duruşmadaki ifadesinde, "Eşim önce sehpa ile daha sonra mutfaktan aldığı meyve bıçağıyla bana saldırdı. Elini tutmaya çalıştım. Bu sırada başını duvarlara vurdu. Kendisini yaralamadım" dedi.

Eşinin şikayetini çekmesiyle serbest kaldı, ilk duruşmada onu suçladı!

Aliağa ilçesi, Kazımdirik Mahallesi 370'inci Sokak'ta oturan Tekin Yaşmin ile eşi Khadijeh Khodajou arasında geçen yıl 18 Eylül günü saat 19.30 sıralarında evde tartışma çıktı. Yaşmin, 1'i engelli 2 çocuğunun gözleri önünde Khodajou'yu dövüp, vücudunun farklı yerlerinden bıçakladı. Tekin Yaşmin, balkona kaçan eşinin peşinden giderek, burada da başına sehpayla vurdu. Komşuların ihbarı üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Khodajou, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözaltına alınan Tekin Yaşmin ise tutuklandı. Khodajou'nun dövüldüğü anlar ise komşuları tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Yürütülen soruşturmanın ardından Tekin Yaşmin hakkında 'eşe karşı silahla kasten yaralama' suçundan dava açıldı. Yaşmin hakkında hazırlanan iddianameyi inceleyen Aliağa 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, 'görevsizlik' kararı vererek olayın 'eşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçu kapsamında değerlendirip, dosyayı Karşıyaka Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Görevsizlik kararını inceleyen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı kabul etti. Ancak, davanın açılmasın ardından Khodajou, eşi Yaşmin hakkındaki şikayetini geri çekti.

'BAŞINI DUVARLARA VURDU' İDDİASI

Khodajou'nun şikayetini geri çekmesinin ardından Yaşmin, geçen günlerde tahliye edildi. Ancak başka bir suçtan cezası olduğu için tutuklu olan Yaşmin, önceki gün Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yaşmin davaya SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı tarafından okunan iddianamenin ardından Yaşmin'e söz verildi. Khodajou'yu yaralamadığını savunan Yaşmin, "Ben eşimi yaralamadım. Eşim önce sehpa ile daha sonra mutfaktan aldığı meyve bıçağıyla bana saldırdı. Elini tutmaya çalıştım. Bu sırada başını duvarlara vurdu. Kendisini yaralamadım" dedi.

Yaşmin'in ardından tanık N.G.'ye söz verildi. N.G., "Sanığı hiç tanımıyorum. Olay günü balkonda yaşananları gördüm. Bir erkek, kadına vurup balkondan atmaya çalışıyordu. Daha sonra etraftakiler yukarı çıkıp kadını kurtardı" dedi.

DURUŞMALARDAN BAĞIŞIK TUTULACAK

Konuşmaların ardından mahkeme başkanı, Khodajou'nun şikayetini geri çekmeye yönelik olan dilekçesini okudu. Heyet, suçun niteliğinin değişmesi sebebiyle Yaşmin'e ek savunma için yeniden söz verdi. Bir önceki savunmasını tekrar eden Yaşmin, duruşmalardan bağışık tutulma talebinde bulundu. Konuşmaların ardından heyet ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Yaşmin'in duruşmalardan bağışık tutulma talebinin kabulüne karar verip, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

 
İzmir’de 72 parça tarihi eser ele geçirildi
 
TV BEK yeni yüzüyle geri döndü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 72 parça tarihi eser ele geçirildi
Bornova ilçesinde jandarmanın arama yaptığı otomobilde Osmanlı, Roma ve ...
4 gündür aranan kadından acı haber geldi!
İstanbul Kağıthane'de 4 gündür kayıp olarak aranan 26 yaşındaki Seher ...
Çöl tozu alarmı: Nerelerde etkili olacak?
Türkiye'nin bugünden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi ...
 
'Periyodik' yoksulluk!
Menstrüel ürünlere erişemeyen kadınlar ve kız çocukları, kumaş parçaları, ...
Hırsızlık operasyonu: 5 tutuklama!
İzmir'in Urla ilçesinde 2 hırsızlık olayında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
Araç sahipleri dikkat: OGS için son gün
Türkiye'de otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanımı ...
 
İzmir'deki insan kaçakçılığı operasyonlarında 5 tutuklama!
İzmir'in 4 ilçesinde, önceki gün düzenlenen kaçak göçmen operasyonlarında ...
Profesörün dövdüğü doktor yoğun bakıma alındı
Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bir profesörün dövdüğü doktor yoğun bakıma alındı.
İzmir için kritik uyarı: Hızı 80 kilometreye çıkacak!
Valilikten yapılan açıklamada, "İzmir'de rüzgarın 31.03.2022 Perşembe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri