POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Organize suç örgütü çökertildi: 33 gözaltı
Organize suç örgütü çökertildi: 33 gözaltı
Sokak ortasında av tüfeğiyle vurularak öldürüldü
Sokak ortasında av tüfeğiyle vurularak öldürüldü
ABD İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu mu?
ABD İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu mu?
Benzin ve motorine indirim geldi!
Benzin ve motorine indirim geldi!
17 Ocak 2018 Çarşamba - 15:59

FETÖ soruları verirken 'Allah sizi çarpar' diye tehdit etmiş!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

FETÖ soruları verirken  Allah sizi çarpar  diye tehdit etmiş!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girşimine ilişkin, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, meslekten ihraç edilen cumhuriyet savcısı Engin Keskin, tanık olarak verdiği ifadede, bu davanın tutuklu sanıkları eski askeri savcılar Mesut Kayuntu ile Mustafa Şahin hakkında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tokat Emniyet Müdürlüğünde verdiği beyanlarının doğru olduğunu belirterek, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası gözaltına alınmasının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını söyledi.

Üniversite sınavlarına hazırlandığı sırada FETÖ'yle bağlantılı dershaneye gittiğini anlatan Keskin, 2007'de Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığında örgütle bağlantılı bir evde Kayuntu'yla bir dönem kaldığını, 2008'de Kayuntu ile örgütten ayrılmaya karar verdiklerini ancak FETÖ'de "abi" olarak tabir edilen kişilerce ikna edildiklerini, örgütten kopamadıklarını dile getirdi.

"Benim de üstümde 'sermurakıp' diye tabir edilen sorumlular vardı"
Keskin, Kayuntu'nun üniversiteyi bitirmesinin ardından hakim ve savcı sınavlarına hazırlanmak için Ankara'ya gittiğini, askeri savcı olarak göreve başladığını sonradan öğrendiğini beirterek, Kayuntu'yla cep telefonu aracılığıyla irtibat kurmaya devam ettiğini aktardı.

Ankara'da hakim ve savcılık stajı yaptığı sırada bir örgüt evinde murakıp olarak görev yaptığını, alt dönemdeki örgüt mensuplarından sorumlu olduğunu beyan eden Keskin, askeri savcı olduğunu 15 Temmuz 2016'dan sonra öğrendiği Mustafa Şahin'in de o dönemde aynı evde kaldığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanının, "Ankara'da hakim ve savcılık sınavlarına hazırlanan örgüt evlerinden detaylı bir şekilde bahsedebilir misin?" şeklindeki sorusu üzerine Keskin, şu bilgileri verdi:

"Bu evler genel olarak Keçiören ilçesindeydi. Bu evlere gelecekler iki ya da üç mülakatın ardından çağrılırdı. Benim de üstümde 'sermurakıp' diye tabir edilen sorumlular vardı. Murakıplar, bu evleri haftada bir, sermurakıplar ise 15 günde bir denetlerdi. Örgüt, tedbir amacıyla, etraftakiler bilmesin diye, bu evlerde hakim ve savcı olmak için ders çalışanlara kendilerini 'stajyer avukat' olarak tanıtması yönünde talimat verirdi. Buraya gelenlerin, SIM kartları ve bataryaları çıkartılarak cep telefonlarına el konulurdu."

"Sınav sorularının verildiğini kimseye söylemeyeceksiniz"
Keskin, mahkeme başkanının, "Hakim ve savcılık sınavlarına hazırlananlara, örgüt sorumlularınca bir yemin ettirilir miydi?" sorusu üzerine ise eve ilk gelenlerden yemin istendiğine şahit olmadığını ancak sınav sorularıyla ilgili Kur'an-ı Kerim'in de kullanıldığı yeminlerin ettirildiğine dikkati çekti.

Tanık Keskin, ifadesini şöyle sürdürdü: "Bir sermurakıp (FETÖ'nün sözde sorumlularından) bir gün 2011'deki askeri hakimlik ve savcılık sınavlarında çıkacak soruları getirip abdestli bir şekilde Kur'an-ı Kerim'e el bastırılarak yemin ettirdi. Sermurakıp, 'Sınav sorularının verildiğini kimseye, ailenize bile söylemeyeceksiniz. Söylerseniz perişan olursunuz. Allah sizi çarpar.' dedi. 'Kul hakkına girerim' düşüncesiyle sınav sorularını almadım. Sonrasında yazılı sınavı da kazanamamıştım zaten. Böyle bir yemine şahitlik ettim. Ama diğer örgüt mensuplarına bu soruların verilip verilmediğini bilmiyorum."

"Hazırlıksız yakalandım"
Savcının, tutuklu sanık Kayuntu'ya Keskin'in ifadelerine ilişkin soru sorması üzerine söz alan Kayuntu, "Keskin ile aynı üniversitede okuduğum doğrudur ancak aynı evde kalmadım. Keskin'in ifadeleri karşısında hazırlıksız yakalandım. Adil yargılanmanın ihlal edildiğini düşünüyorum. Elimde Keskin'in bu söylediklerine ilişkin beyanları bulunmamaktadır. Tanığın mesnetsiz ve soyuta dayalı ifadelerini kabul etmiyorum. Üniversite yıllarında nerelerde kaldığıma ilişkin bilgileri, savunmam sırasında vermiştim." dedi. 

Duruşmaya öğle arası verildi. (AA)

 
İzmir sağlık camiası o saldırıya karşı tek yürek!
 
O görüntüler ortaya çıktı: Avukattan doktora saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askeri eğitim uçağı düştü: 3 şehit
Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri uçak, Yalvaç bölgesinde ...
Meclis'e bedelli askerlik dilekçesi yağmuru!
TBMM Dilekçe Komisyonuna, bedelli askerlik için yasal düzenleme yapılması ...
Pistten çıkan uçakla ilgili çarpıcı iddia!
Trabzon'da pistten çıkan uçağı kurtarmak için vinçler de bölgeye geldi.
 
124 ayrı suçtan aranıyordu, İzmir’de yakalandı!
İzmir'de, hakkında 124 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü cezaevine gönderildi.
İzmir'de soğuk havada sımsıcak dostluk!
İzmir'in ünlü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde melodikasıyla müzik yapan 13 ...
Ege Üniversitesi'ne 'rekabet' onuru!
Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen 'Alan ...
 
Emrah Serbes davasında flaş gelişme: Mahkeme Heyeti'nde kritik adım!
3 kişinin öldüğü trafik kazasından sonra tutuklanan ve 'bilinçli taksirle ...
Karayolları işçilerinden taşeron eylemi
Yol-İş Sendikası İzmir Bölge Temsilciliği, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ...
İzmir'de korkunç olay: 9.kattan atladı!
Karşıyaka ilçesinde, 9'uncu kattaki evinin balkonundan kendisini boşluğa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri