POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
30 Kasım 2018 Cuma - 14:57

Fiyatı arttı...İzmir'de CHP'li belediyeler bedava dağıttı!

Soğan son günlerde artan fiyatı nedeniyle gündemdeyken İzmir'de CHP'li belediyelerden soğan hamlesi geldi. Kilogramı pazar tezgahında 5 liraya çıkan soğan bazı belediyeler tarafından bedava dağıtıldı.

Fiyatı arttı...İzmir de CHP li belediyeler bedava dağıttı!

Soğan son günlerde artan fiyatı nedeniyle gündemdeyken İzmir'de Buca Belediyesi dar gelirli 2 bin 500 aileye toplam 5 ton soğan dağıttı. Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, "Yemeklerin olmazsa olmazı soğanın kilosu 1.5 TL'den 5 TL'ye yükselince hemşerilerimizin mutfağına soğan giremez oldu.

Esnafımızdan aldığımız 5 ton soğanı dar gelirli 2 bin 500 hemşehrimize dağıttık. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alabildiği, vatandaşın alım gücünü artıracak ekonomi ve üretici politikalarının acilen hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.

Narlıdere Belediyesinden Vatandaşa soğan desteği

Narlıdere Belediyesi, son günlerde fiyatı dolar gibi yükselen soğan zamları karşısında zor durumda kalan vatandaşlara destek olmak için bir çalışma başlattı. Narlıdere’nin henüz kentsel dönüşümü tamamlanmamış mahallelerinde zamlardan en çok etkilenen vatandaşlara soğan dağıtarak, bu evlerde tencerelerin kaynamaya devam etmesi için katkıda bulundu. Ev ev dolaşan Narlıdere Belediyesi Kadın danışma merkezi çalışanları yapılan zamlardan sonra kontrolden çıkan, mutfakların temel ihtiyacı olan soğanı, bin 500 aileye ve yeniden mutfağa kazandırarak bu mahallelerdeki ev hanımlarına destek oldular.  Yapılan yardımlar karşısında çok memnun olan ev hanımları kadın danışma merkezi çalışanlarına ve Narlıdere belediyesine teşekkür ettiler. Dağıtımın yapıldığı mahallelerdeki vatandaşlar, ‘Et’ten sonra soğan ve Patatesi de resimlerden görmek istemiyoruz. Bir anca bir önlem alınsın. Mutfaktaki yangın çok büyüdü’ dediler.

MENEMEN'DE HEM SOĞAN DAĞITILDI HEM MENEMEN YAPILDI

Menemen Belediyesi'de ilçede 10 ton soğan dağıttı. Soğan dağıtımında bir de soğansız Menemen yapıldı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, " Ülkemizde artan soğan fiyatlarına dikkat çekmek, soğan fiyatlarının düşürülmesine katkı sunmak adına ilçemizde bulunan yoksul vatandaşlarımıza, 2000 ailemize 5'er kiloluk olmak üzere 10 ton soğan dağıtırken ''Çare, Soğansız Menemen..!'' dedik" ifadelerini kullandı. 

Başkan Olgun Atila: Menemenler soğansız mı kalsın!

Bornova Belediyesi zam rekortmeni “Kuru Soğan” derdine de derman oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini özgürce ve ücretsiz olarak yapmalarına imkan sağlayan Dost Market’te ücretsiz soğan dağıtıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini belirterek, “Bizler komşusu açken tok yatamayan bir toplumun bireyleriyiz. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmayı bir görev sayıyoruz. Hedefimiz Bornova’da tek bir kişinin bile yatağına aç girmemesi” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşların alışverişlerini özgürce ve ücretsiz olarak yapmalarına imkan sağladığı Dost Market, “Kuru Soğan” derdine de derman oldu. Mutfağımızın temel ihtiyaç maddesi kuru soğan zam rekortmeni olurken, Bornova’daki dar gelirli vatandaşların imdadına Bornova Belediyesi yetişti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 2.3 TL olan fiyatı 2018’in aynı döneminde 7 TL’ye kadar çıkan soğan Dost Market üyesi ailelere ücretsiz olarak dağıtıldı.  İkişer kilo olarak dağıtılan soğanlar Dost Market üyelerinin alışveriş kredilerinden de düşmedi.

Bornova tek bir kişi bile yatağına aç girmemeli

Dost Market’e soğan almaya gelen vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ederken, mutfaklarına bir süredir soğan girmediğini ifade etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da “Menemenler soğansız mı kalsın!” diyerek, her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Sosyal Belediyeciliğin gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Atila, “Bizler komşusu açken tok yatamayan bir toplumun bireyleriyiz. Bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmayı bir görev sayıyoruz. Amacımız Bornova’da tek bir kişinin bile yatağına aç girmemesi” diye konuştu.

4 şubede 5 bin aileye destek

İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temizliğe, giyimden kırtasiyeye temel gereksinimlerini, diledikleri şekilde karşılayabilmelerine destek olabilmek için 2014 yılında ilk şubesini Bornova Merkez’de açan Dost Market, 4 yılda Dört Şube’ye ulaştı. Daha fazla ihtiyaç sahibine destek olmak ve bu ihtiyaç sahiplerin alışverişlerini daha kolay yapabilmeleri için Merkez’in ardından Altındağ, Doğanlar ve Çamdibi Şubeleri açıldı. 5 bini aşkın ailenin yararlandığı Dost Market sisteminde; vatandaşlar, kartlarına yapılan yüklemeler oranında ücretsiz alışveriş yapıyor. Dost Market’e gelme imkanı olmayan engelli, yaşlı ve hastaların ihtiyaçları ise istekleri doğrultusunda hazırlanarak evlerine teslim ediliyor. Hayırseverlerin bağışlarını Türk Kızılayı Bornova Şubesi aracılığı ile yapıyor.

 
Anadolu Ateşi İzmir'de sahne alacak
 
Ergenekon davası ile ilgili flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da Rahvan atlar ilk kez koşacak
Bayındır Belediyesi’nin katkılarıyla bir ilkin gerçekleşeceği Rahvan At ...
'Tarım Bakanlığı İzmir'i örnek almalı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde hayata ...
Dikili kültür ve sanatın buluşma noktası oldu
Dikili Belediyesi, 7’den 70’e tüm hemşerilerini kucaklayan kültür-sanat ...
 
Kadına Saygı Müzesi’ne büyük ilgi:1 ayda 8 bin ziyaretçi
Karşıyaka Belediyesi’nin baştan sona yedilediği Atatürk, Annesi ve Kadın ...
Başkan Çalkaya İstanbul'da anlattı: Engel tanımayan projeler...
Yaptıkları çalışmalarla engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran yerel ...
Gaziemir’de 'Töre' oyununa tam not
Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu Bademler Köyü Tiyatrosu, iki aile arasındaki ...
 
Başkan Atila’ya taraftar sevgisi
Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi ile İzmir’in profesyonel liglerde ...
İzmir hedef büyüttü: 262 kilometre
İEKKK'da İzmir'deki raylı sistem yatırımları hakkında bilgi veren Büyükşehir ...
Konak'ta hayat kurtaracak test!
Konak Belediyesi’nin açtığı Gönüllü Danışmanlık ve Anonim HIV (AİDS) Test ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri