POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
23 Mayıs 2018 Çarşamba - 17:15

Gazeteci Sağır son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ege Telgraf Gazetesi Teknik Müdürü Sürekli Basın Kartı sahibi Gazeteci Nehir Sağır (49), dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Gazeteci Sağır son yolculuğuna uğurlandı

Sağır, dün sabah İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Son yolculuğa uğurlanmadan önce yıllarca emek verdiği gazetesi Nehir Sağır’a Ege Telgraf’ın önünde ailesi ve meslektaşlarının katılımıyla veda töreni düzenlendi. 

Törende konuşan Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Suphandağlı, yaşadıkları ani kaybın ardından duydukları derin üzüntüyü dile getirdi. Suphandağlı, “İş yerimizde gerçekten her işe yetişen, herkesin büyük sevecenlikle yardımına koşan ve hepimize hakkı geçen bir arkadaşımızı ebedi yolcuğuna uğurlamak için burada toplandık. Çok acı bir şey ondan ayrılmak, onun yerinin hiçbir şekilde dolmayacağına eminim. Taziyeye gelen bir kardeşim bana her faninin bir gün ölümü tadacağını hatırlattı. Gerçekten hepimiz bir gün gideceğiz ama Nehir’in gidişi erken oldu. Herkes böyle düşünüyor. Tüm hayatımızı teslim ettiğimiz bir arkadaşımızı, kardeşimi bugün uğurluyoruz. İnşallah mekanı cennet olur. Burada bir eksiğimiz, cennette bir fazlamız olacak. Tüm sevdiği ağabeyleri; Sezer ağabeyi, Can ağabeyi onu mutlaka karşılayacak. Başta ailesi olmak üzere hepimize Allah sabır versin. Ege Telgraf Ailesi olarak biz onu hiç unutmayacağız. Onun yokluğu doldurulamaz. Allah sevenlerine sabır versin” dedi.

‘ONU UNUTMAYACAĞIZ’
Veda töreninde konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, Nehir Sağır ile aralarında derin bir bağ olduğunu söyledi. Sertel, şu ifadeleri kullandı:
“Önceki gün bu acı olay yaşanmadan önce telefonla konuşmuştuk. Bizim ayrı bir hukukumuz vardı Nehir’le, Ege Telgraf ailesiyle olduğu gibi. Onun çok istediği bir basın kartı vardı, bizim dönemimizde bu isteği gerçekleştiğinde bana ölünceye kadar minnettar kalacağını söylemişti. Çok erken aramızdan ayrıldı. Gerçek bir basın emekçisi kim denirse; çekirdekten yetişen, Sezer ağabeyin yanında mesleği öğrenen ve Ege Telgraf’ın mihenk taşlarından biri olan, hiçbir zaman çalıştığı gazeteyi terk etmeyi düşünmeyen Nehir akla gelir. Onun acı kaybını doldurmak mümkün değil, O bizim aramızdan ayrıldı ancak kalbimizden ayrılmadı, ayrılamayacak. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız da. İnşallah adı da bir yerlerde yaşayacak.”
Sağır, daha sonra da öğle namazına müteakip Alsancak Hocazade Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Buca Kaynaklar Yeni Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 

Nehir Sağır kimdir?
1969 yılında İzmir’de doğan Samsun nüfusuna kayıtlı Nehir Sağır, ilk ve orta öğretimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1986 yılında Ege Telgraf Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Gazetenin çeşitli departmanlarında görev üstlenen Nehir Sağır, vatani görevini de Foça Komando Taburu’nda yaptı. Askerlik sonrası Ege Telgraf’taki görevine geri dönen Sağır, o dönemden bu yana gazetede sayfa sekreterliği ve Teknik Müdürlük görevini sürdürüyordu. 

 
AK Parti Milletvekili Adayı Alpay Özalan: İzmir'in çocuğuyuz, her hizmete hazırız!
 
Mehmet Tezkan: İzmir adaylığı sürpriz oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli liselilerin 'mikro akışkan çip'i ödüle doymuyor!
İzmir'de lise öğrencileri Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud'un akciğer, ...
Hale ürün almaya giren minibüs küle döndü!
İzmir'de meyve sebze haline ürün almak için giren bir minibüs, bilinmeyen ...
15 Temmuz'da Akar'ı getiren pilota müebbet istemi!
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin MİT ve Genelkurmay binalarını vuran ...
 
İzmir'de hafta sonu sağanak sürprizi!
Mayıs ayında yazı yaşayan kentte hafta sonu boyunca sağanak yağış bekleniyor.
İzmir'de FETÖ'nün kripto yapısına operasyon!
İzmir merkezli 9 ilde FETÖ'nün TSK'ya yerleştirdiği kripto örgüt üyesi ...
İzmir'de 'aparatlı çete'yi kamera kayıtları çökertti!
Konak ve Karşıyaka ilçelerindeki 6 evin kapı kilitlerini özel aparatla ...
 
Büyük FETÖ operasyonu: 70 asker hakkında gözaltı kararı
Konya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 43'ü muvazzaf, 70 ...
Paraşütün yeni adresi Bayraklı!
İzmirliler’in deniz ve yeşille buluşup keyifli vakit geçirdikleri Bayraklı ...
Ablasının annesine fırlattığı çatal 9 aylık bebeğin başına saplandı!
Bayındır ilçesinde, Irmak Y.K.'nin (5), arkadaşlarıyla oyun oynamak için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri