POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
Nisan sıcaklığı dünya tarihine geçti
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuğa servis çarptı: Hayatını kaybetti!
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
Okul müdürünü katleden öğrencinin ifadesi ortaya çıktı
19 Mart 2021 Cuma - 09:16

Gazeteciler Avcı ve Çakır İzmir’de siyasi gündemi değerlendirdi

Ege TV’de Politika Durağı programında gazeteciler Avcı ve Çakır, CHP’de 3 ilçede yaşanan parti içi krizleri, AK Parti’de il kongresi, yeni yönetim ve Aydın Şengül’ün ihracı, İYİ Parti’de Aytun Çıray’ın “Kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” mesajı ile Memleket Hareketi’nin CHP İzmir Örgütü’ne yansımasını masaya yatırdı.

Gazeteciler Avcı ve Çakır İzmir’de siyasi gündemi değerlendirdi

Gazeteciler Sercan Avcı ve Onur Çakır’ın EGE TV’de birlikte hazırlayıp sunduğu Politika Durağı programında gündem CHP’de 3 ilçede yaşanan parti içi krizler, AK Parti’de il kongresi, yeni yönetim ve Aydın Şengül’ün ihracı, İYİ Parti’de Aytun Çıray’ın “Kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” mesajı ile Memleket Hareketi’nin CHP İzmir Örgütü’ne yansıması oldu.

CHP MENEMEN

SOYER BU İŞİN GÖBEĞİNDE OLMALIYDI

ONUR ÇAKIR: CHP kötü sınav verdi Menemen’de… Kendi elleriyle iktidar olduğu ilçeyi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Menemen’de başkanvekili seçimi sürecinde dışarıda bırakıldı. Soyer’in 2 meclis üyesi önerisi var. Kulak asılmıyor öneriye. Büyükşehir Belediye Başkanı bu işin göbeğinde olmalıydı. Fire verilecek isimler belliydi. Soyer ikna edemez miydi?

CHP için Menemen tam bir hezimet.

Encümen seçimi yapılırken CHP grubu isim öneriyor, AK Parti’nin oy verdiği CHP’liler seçiliyor. O gün aday olan CHP’liler neden disipline verilmedi.

Büyükşehir’in Menemen’de görevlendirdiği Ali Kemal Elitaş bence şuan bir numaralı aday adayı. Aday mış gibi çalışacaktır.

Muharrem İnce geçen canlı yayında Tahir Şahin’in ismini verdi bir konuda. Bence Şahin Memleket Hareketi’ne yakın.

DİSİPLİN SÜRECİ ÇOK BEKLETİLDİ ÇÜNKÜ AKSOY'UN İSTİFASI İÇİN UĞRAŞILDI

SERCAN AVCI: Bence Menemen’de o suçluydu, böyle olmalıydı değil konu artık. Meclis üyesi oy vermiyorsa ihanettir. Sorumlusu meclis üyesidir. 2 Genel Başkan Yardımcısı geldi, Genel Sekreter geldi. Kura çekimi öncesi meclis üyeleriyle görüştü. 3 meclis üyesi yine oy atmadı. Ben sorunun tamamen meclis üyesinin kişisel kararından kaynaklandığını düşünüyorum. İkna meselesi değil bence.

CHP’de süreçte 5 meclis üyesi istifa etti. Bağımsız 5 üye. CHP meclisteki üstünlüğünü de kaptırdı. Menemen özel bir yer CHP için. 99’da baraj altında kaldığında bile kazanılan 2-3 yerden biriydi. Bugün gelinen noktada CHP tabanında da vatandaşta da rahatsızlık oldu. Olur, doğal.

CHP’de disiplin süreçleri farklı işliyor. CHP hemen neden işletmedi disiplin mekanizmasını. Neden başkanvekili seçimi sonrası başlatılmadı. Tespit çalışması vardı.3 fire vardı ama  4 kişiden şüpheleniliyordu. 4’ü de istifa etti süreçte. İsimleri bildikleri halde adım atamadılar çünkü cezaevinde olan Serdar Aksoy’un istifasını almaya çalışıldı. İstifa etseydi başkan seçimi olacaktı ve o meclis üyelerine ihtiyaç olacaktı. Aksoy istifa etmeyince CHP’de ikinci fireden sonra disiplin mekanizmasını çalıştırdı. Çünkü Serdar Aksoy’un istifa etmeyeceğini gördü.

Ben ilçe yönetiminde revizyon bekliyorum. Sil baştan bir süreç başlatırlar. İlçe yönetiminde kısa vadede revizyon bekliyorum.

Aday adayları sahada çalışmaya başladı. Boşluk var. Adaylar rahatça çalışabilir. Böyle bir ortam var. 

Tahir Şahin gerçeği var ilçede. ‘es' geçmemek lazım. 3 iddia var. CHP’ye geri döneceği. Dostluğu bulunan Mustafa Sarıgül ile hareket edebileceği veya Memleket Hareketi’ne katılabileceği. Tahir Şahin Memleket Hareketi'ne geçerse Menemen adaylığından çok il başkanı olarak bile görebiliriz.

CHP BAYRAKLI

İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİ DÜŞTÜ GÖZÜYLE BAKIYORUM

ONUR ÇAKIR: Pınar Susmuş yola çıktığı arkadaşlarıyla çatlak yaşadı. Yönetim içinde çatlak var. Serkan Yıldırım, Kemal Kaygül yanındaydı. Şimdi karşılarındalar.

İmza toplanıp yönetimin düşmesine sıcak bakmadılar. Yeni formül tüzük gereği ‘çoğunluk’ sağlanamamasıyla düşürme gündemde. Çoğunluk nedeniyle toplantı 2 kez daha yapılmazsa düşecek. 45 gün var. Bence uzlaşı olmaz. Toparlanmaz. Ok yaydan çıktı. Pınar Hanım ve yönetim düşer. Şuan isimler konuşuluyor. Bu yönde çalışma var. Her iki tarafta ipleri attı. İl Başkanı müdahil olmaya çalıştı ama bir yere kadar. İpler koptu. İlçe yönetimi düştü gözüyle bakıyorum.

PROBLEMİN TEMELİ İLÇE KONGRESİ

SERCAN AVCI: Bayraklı’da ilçe başkanı Ankara’ya gitti. Kriz raporu verdi. CHP’de şöyle bir problem var. Belediye başkanının desteklemediği aday kazanınca kongrede sıkıntı oluyor o ilçede. Bayraklı’da temel sorun bu. Pınar Susmuş’un kazanması sürprizdi. Sonra dikiş tutmadı. İmza toplandı yönetim içinde Genel Merkez ve İl başkanlığı izin vermedi. Geçen hafta ‘çoğunluk’ krizi yaşlandı. İlçe yönetimi toplanamadı. Üstü üste 2 toplantı daha toplanılamazsa yönetim düşer. Bakalım Genel Merkez ve il başkanlığı müdahale edecek mi? Pınar Hanım’la telefonda konuştum. Akışına bırakmış. Bir yorgunlukta hissettim sesinde. Kolay değil. Çok fazla krizle uğraşıyor.

CHP GAZİEMİR

GAZİEMİR’DE GEÇEN DÖNEM DE ÖRGÜT-BELEDİYE KOPĞUKLUĞU VARDI

ONUR ÇAKIR: Gaziemir’de eski başkan döneminde de belediye örgüt kopukluğu vardı. Bu dönemde de var. Bu suçlu şu suçlu diyemiyorum. Olay olay ilerliyor. Bir araya gelmeleri artık zor. Bence zoraki fotoğraf verirler. Ayrışma büyük. Belediye başkanını dinle o haklı. İlçe başkanını dinle o haklı. Bu dönem ilçede fark meclis grubu içinde de çatlak yaşandı. Kavgalar öne çıkınca kimse yaptığınız hizmetleri konuşmaz. Ben Halil Arda’ya bunu sordum. “Ben işime bakıyorum. Benim açımdan sıkıntı yok” dedi. Gaziemir’deki sorun da bitecek gibi değil.

KRİTİK SÜREÇ KOMİSYON SEÇİMLERİ

SERCAN AVCI: Gaziemir’de meslek hayatımda ilk defa yazdığım bir haber olmuştu. 10 meclis üyesi Genel Merkez’e gidip diğer 10 meclis üyesine şikayet etti. Muhalif 10 meclis üyesi de il başkanlığına gidip belediye başkanı ve onunla birlikte hareket eden 10 meclis üyesini eleştirdi. Halil Arda yerel yönetimde başarılı işler yapıyor ama krizlerle gündemde. Bu kötü. Uzun süre bu parti içi işlerin çözülmesi için adım atmadı. İlçe başkanına hayırlısı olsun ziyaretini 1 yıl sonra yaptı.

Kritik dönemeç komisyon seçimleri. Bir araya gelip orta yolu bulurlarsa çözülür. Bulamazlarsa daha çok konuşulur. İl başkanlığı müdahale edebilir. Kritik süreç komisyon seçimleri.

AK PARTİ KONGRE SÜRECİ - YENİ YÖNETİM VE ŞENGÜL’ÜN İHRACI

SÜREKLİ POTANSİYEL BÜYÜKŞEHİR ADAYIDIR ARTIK!

SERCAN AVCI: Kerem Ali Sürekli’nin  tek aday olması önemliydi. Geçmiş dönem farklı isimler de konuşulurdu bu dönem olmadı. Kerem Ali Sürekli’nin il başkanı atandıktan sonra vefa ziyaretleri önemliydi. İttifak olarak uyumlu görüntü verdi. Başarılı bir dönem geçirdi.

Kerem Ali Süreklİ’nin il kongresinde seçilmesinin ardından uzun vadede yansımasının şu olacağını düşünüyorum. Sürekli artık potansiyel Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıdır bence. Başarılı, teşkilat seviyor. Doğru ya da olmalıdır demiyorum. Potansiyel adaydır diyorum. Seçime doğru ismi konuşulacaktır. AK Parti için masadaki alternatiflerden olacaktır. Son 2 seçimde dışarıdan aday gösterildi. AK Parti bence İzmir teşkilatı içinden bir aday formülünü denemesi lazım Büyükşehir için. Hamza Dağ var. İl gençlik kolu başkanlığından genel başkan yardımcılığa geldi. Mahmut Atilla Kaya var.

Yönetim ve görev dağılımı açıklanınca en dikkat çeken isim İsmail Çiftçioğlu. Çok iyi muhalefet yaparken ilçede değiştirilme kararı alınmıştı. O dönem yazı yazmıştım. Kerem Ali Sürekli arayıp ‘il yönetimine alacağım’ demişti bana. Sözünü tuttu. Ben ihtimal vermemiştim. Yerel yönetimleri verdi. Bence çok önemli bir görevlendirme.

 AK Parti’de çok fazla disiplin mekanizması çalışmıyordu. Aydın Şengül dosyasında hızlı olması dikkat çekti. İzmir teşkilatında sembol bir isim. Söylemedim diyor ama hızlı atılmaya bakıyoruz bir kanıt var ki bu kadar hızlı atılıyor. Bu konuyu kimler taşıdı ne amaçlandı kısmı önemli olan.  

SÜREKLİ 90’A GOLÜ ATTI

ONUR ÇAKIR: AK Parti’de eskiden baktığınızda belde başkanı bile atanırken 3 kişi çağrılırdı. Bu dönem olmadı. Pandeminin de etkisi oldu. Geniş istişareler daraltıldı. Kerem Ali Bey başarılı dönem geçirdi. Yerel seçim sonrası moraller düşüktü yerel seçimden kötü çıkılmıştı. O dönem aldı. Toparladı. Partililerin ayağına gitmek önemli. İl başkanının bu ziyaretleri önemliydi.

AK Parti İzmir  içinden bir aday denenmeli Büyükşehir için sana katılıyorum bu yönde.

AK Parti’de normalde yönetim yüzde 60 değişirdi. Genel Merkez bu şekilde bakmadı bu kez. Kerem Ali Sürekli de yönetimden memnundu. Çok çalıştıklarını söylüyordu. İstediği oldu. Yönetim içinde kriz olmadı. Kerem Ali Bey’in yönetim tarzından kaynaklanıyor. Yönetimde tecrübeli isimler var. Melek Eroğlu var. Tecrübeli. Mustafa Gedikoğlu var. Mirhan Bedir var. Deniz Doğan var. Dilaver Kişili, Ali Aslan, Nail Kocabaş var.

Kerem Ali Bey hep denge siyaseti gütmüştür. Yönetimde ve yürütme böyle. Denge! İlçelerden isim olsun vekillerin önerisi olsun… Kimse listeye tepki göstermedi. Yürütmede yerel yönetimlerle ilgili sıkıntı vardı. Kriz çıkar mı dedim ama İsmail Çiftçioğlu’nu atadı. Bence 90’a golü attı. İsmail Bey Karşıyaka’da iyi muhalefet yapıyordu.

Aydın Şengül’ü seversiniz sevmezsiniz ama parti teşkilatında ismi olan bir kişi. Ses kaydı iddiası var. Bir avukat tarafından konuşma kaydedilmiş. Cumhurbaşkanına hakaret iddiası var. İzmir’deki bazı ayaklar Ankara’ya taşıyor. Partiden ihraç edildi. Aydın Şengül’le konuştum. Cumhurbaşkanı aleyhinde bir cümle kullanmadığını söyledi. Kes kopyala yapıştır olduğunu, hatta ucunda FETÖ olduğunu söylüyor. Savunmaya çağırmadılar. Yazılı savunma verdi.Çok hızlı ihraç oldu.Kargoyla verdi savunmasını. Aydın Şengül yakın zamanda yargıya taşıyacak. Partiye dönmek isteyecek. Çünkü ‘Cumhurbaşkanına bağlıyım aleyhinde konuşmam’ diyor. Ses kayıtları var ortada. Son günlerde Whatassp gruplarında paylaşılan ses kayıtları var . Eski bir il başkana ait. İsim vermeyeceğim. Kendi partileriyle ilgili söyledikleri var. Dikkat çekici. İzmir’deki gündem bu. Herkes bunu konuşuyor. Bu ses kayıtları ne. AK Parti’de görmediğimiz bir şey. Bu kayıtlardaki eski il başkanının disipline verilip verilmeyeceğini araştırdım. Değerlendirileceğini söylediler.

Aydın Şengül olayında Nihat Zeybekci’nin ismi konuşuldu. Ses kayıtlarını Ankara'ya onun taşıdığı iddiası var. Zeybekci böyle bir şey olmadığını söylemiş. Bu olay parti içi hesaplaşma, geçmişte yapılanları öcünü alma bence.

İYİ PARTİ’DE ÇIRAY’IN ‘KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ’ ÇIKIŞI

CHP’YE MESAJ VERDİ



SERCAN AVCI:
Aytun Çıray çok akıllı, usta bir siyasetçi. 3 ay önce nereye gidecek denirken,  Genel Başkan’ın Siyasi Danışmanı olmak önemli bir başarı. Aytun bey’in sözlerinin altına bakmak lazım. Aytun Çıray bence CHP’ye mesaj verdi. Bir ittifak oldu yerel seçimlerde. İzmir’de yerelde beklediklerini alamadıklarını düşünüyorum. Bu sözler hem geride kalan 2 yıla hem de önümüzdeki dönem aday belirleme sürecine yönelik mesaj.

Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray arasında bir rekabet var İzmir özelinde özellikle...  Aday belirleme süreçlerin etkin olmak isteyecekler. İkilinin arası gergindi. Müsavat Bey’in Aytun Çıray’ın danışman olması sonrası attığı tweetler var. İl başkanının eleştirileri vardı süreçte.  Burada genel seçim için ve yerel seçim için rekabet vardı. Bunun da yansıması. Önümüzdeki dönem bu rekabet ne getirecek göreceğiz.

Benim hem Dervişoğlu’na hem Çıray’a eleştirim İzmir gündemine fazla dahil olmaları. Önemli görevdeler. Önemli isimler. İzmir’İ de iyi biliyorlar. Ankara’da yoğunlar ama İzmir gündemine daha fazla müdahil olmalılar.

BENCE TEŞKİLATI SICAK TUTMAK İSTEDİ

ONUR ÇAKIR: Çıray sözleriyle bence teşkilatı sıcak tutmak istedi. Adaylıklar için çok erken. Yerel seçimlerden önce genel seçim olacak. Onu görmek lazım. Zaten bir parti kendi adaylarıyla girmeli iddiasında olmalı. Aytun Çıray’ın  parti teşkilatına daha fazla önem verdiği takdirde bence sıkıntılar parti içi yarışlar rafa kalkabilir. Şuan kilit parti konumundalar. Anketlere de baktığımızda. Kritik bir konumdalar. 

MEMELEKET HAREKETİ

İNCE’NİN ESKİ POPÜLARİTESİ YOK

ONUR ÇAKIR: İzmir’de bir etki yaratmadı gözlemlediğim. İzmir’den kimler var. Cüneyt Oğuz, Nevzat Kavalar. 10 isim var mı. Yok. Muharrem İnce parti kuruyor hadi gidelim İzmir’den olmadı. İnce’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy var. Ama şuan o süreçteki popülaritesi yok. CHP’de küskünlerin adresi Memleket Hareketi olur. İnce parti kurduğunca CHP’nin küskünleri DSP’ye değil Memleket Hareketine gider. Cüneyt Oğuz’la bir röportajımız vardı. Heyecan var. İlgi var diyor ama şuan da istedikleri düzeyde olduğunu düşünmüyorum.

CHP’YE EN BÜYÜK YANSIMASI İZMİR’DE ADAY BELİRLEME SÜRECİNE OLACAK

SERCAN AVCI: İzmir’den daha fazla etki bekleniyordu. Bu ilk aşamada olmadı. Sadece 1 Milletvekili geçti. Mehmet Ali Çelebi. Belediye başkanı geçecek dendi kulislerde.  İzmir'de bir tek yakınlığı dostluğu nedeniyle Mehmet Eriş ismi gündeme geldi. Başkan Eriş’le de konuştuk. Röportajı vardı bizde. Kesinlikle hayır dedi. Birlikte olmak istediğim parti CHP dedi. Alaattin Yüksel Aziz Kocaoğlu’ndan olumsuz açıklamalar geldi. İnce’ye imza verenlerle konuştum İzmir’den. 1’i hariç hepsi geçmeyiz dedi. İsmi Memleket Partisi olacak diye duyumlar var. Seçimlere girdiklerinde CHP için ciddiye alınması gereken bir durum olacak İzmir’de. CHP aday belirlemede sıkıntı yaşadı İzmir’de son 2 seçimde.  Menemen ve Urla’da yaşananlar, İYİ Parti’nin güçlenmesi, mesajları ve Memleket Hareketi… CHP’ye tüm bunların yansıması  aday belirleme sürecine olacak. CHP daha fazla ince eleyip sık dokuyacaktır aday konusunu. Benim adamım, bunu istiyorum, olmayacaktır. Önseçimi savunanlar içinde ellerinde önemli bir koz bu süreçler. 

 
DSİ'den Tire'ye 4.baraj müjdesi!
 
İkinci el otomobildeki vade düzenlemesi, piyasayı hareketlendirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemen 19 Mart 2021 Cuma 11:12

Dışardan göründüğü gibi değil .Zaten Tunç Soyer mücadeleci biri değil.aslında siyasete düzenleme olmalı bir siyasetçi belediye başkanlığında 2 dönem Milletvekili 3 dönem olanlıdır.çünki milletvekilli seçimleri erken seçim olabilir ondan 3 dönem ama belediye seçimleri süresinde oluyor.siyate değişim her zaman iyidir.heyecandır.ve viziyon çok önemli bu belediye meclis üyelerinde olmalı.liyakat şart artık kimse kusura bakmasın ama artık bilim çok hızlı değişiyor.

Yorumu oyla      0      0  
K.yaka 19 Mart 2021 Cuma 11:01

Sayın yazarlar aslında menemen sürecinde Tunç Soyer dahil olmalıydı doğruda ama Soyer değil Mustafa Özuslu belirleyici olmak isteyince olmuyor.ya şu Özuslu İzmir siyasetini şekilendirmeye çalışıyor eğitimi bile yetersiz sadece siyaseti karıştırıyor koltuğunu korumak için .Eşi kendi mahlesinde delege seçilmemişti.meclis üyelerini Ankarada atamak haksızlık aslında en büyük hata örgütün bu atamalara sesiz kalması milletvekilli Şehir dışında gelenler var hiç örgütle ilgisi olmayanlar mv oldu İZMİR de .Çelebi ne emeği vardı.Çelebiden daha eğitimli ve donanımlı ve İzmir siyasetine emek vermiş gençler var.o gençlere haksızlık değilmiydi.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de o ilçe başkanı ve yönetimi görevden alındı!
CHP İl Yönetimi, Menemen İlçe Başkanı ve ilçe yönetimini görevden aldı. ...
CHP'li Özel'den Efes Selçuk'a ziyaret, belediye ve örgüte tam destek!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Efes Selçuk Belediye ...
MHP'de MYK'da 36, MDK'da ise 4 isim değişti!
MHP'nin 13'üncü Olağan Kurultayı Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Ankara ...
 
Şentop'tan HDP'ye kapatma davasına ilişkin açıklama
Şentop, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin, "Anayasamızda, ...
CHP'den Bakırçay çıkarması: Yücel ve Serter'den çarpıcı mesajlar!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekili Serter, Kınık ve ...
HDP'ye kapatma iddianamesinin detayları
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez ...
 
MHP'de üst yönetime İzmir'den tek isim!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden genel başkan seçildiği kurultayda ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan HDP açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, bazı ülkelerin TBMM'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar ...
Kılıçdaroğlu: Bizim partimiz de kapatıldı ama...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim partimiz de kapatıldı. Ama biz demokrasi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri