POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
7 Şubat 2020 Cuma - 10:23

Gaziemir'de anne adaylarına spor kursu

Gebelik sürecinde ve doğumdan sonra annelere ve bebeklere sağlık hizmeti veren Gaziemir Belediyesi, anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik yaşamaları için spor kursları düzenliyor

Gaziemir de anne adaylarına spor kursu

Sağlık hizmetleri kapsamında Hoş geldin Bebek Projesi’yle hamilelik aşamasında ve doğumdan sonra annelerin ve bebeklerin sağlığını takip eden Gaziemir Belediyesi, spor kurslarıyla da anne adaylarının hamilelik sürecini sağlıklı şekilde yaşamalarına katkı sağlıyor. Bu kapsamda, doğum koçu eşliğinde hamilelere pilates, yoga ve nefes egzersizi kursları veriliyor. Beden Eğitimi Öğretmeni ve Doğum Koçu Çisem Kayaoğlu’nun verdiği kurslar, günde bir saat olmak üzere haftanın dört günü düzenleniyor. 4 grupta verilen kurslarda, doğum koçunun anne adaylarıyla bire bir ilgilenmesi için sınıf mevcudu 4 kişiyle sınırlı tutuluyor.
Pilates, yoga ve nefes egzersizi dersleriyle, anne adaylarının hamilelikte ve doğum sonrasında yaşayacağı fiziksel ve psikolojik değişimlere hazır olması sağlanıyor. Bu eğitimlere katılan kadınlar, kilolarını kontrol altında tutarak sağlıklı bir hamilelik yaşıyor; kaygılarından kurtularak ve fiziki olarak hazır hale gelerek daha rahat doğum yapıyor. Spor sayesinde normal doğuma yönlendirilen anne adayının bebeği de daha sağlıklı gelişim gösteriyor.  

Daha ağrısız, daha mutlu hamilelik
Toplumdaki, hamilelerin spor yapmasının bebeğe zarar vereceği yaygın inanışının yanlış olduğunun altını çizen Doğum Koçu Çisem Kayaoğlu, spor yapmanın hem anneyi hem de bebeği daha sağlıklı yaptığına vurgu yaptı. Hamileliğin sekizinci haftasından itibaren, kadın doğum doktorunun onayı alındıktan sonra uzmanlar eşliğinde yapılan sporun anneye birçok faydası olduğunu dile getiren Çisem Kayaoğlu, “Anne adayları gebelikte spor yapmanın bebeğe zarar vereceği korkusuyla spor yapmaktan uzak duruyor. Uzmanlar eşliğinde yapılan spor, anne adayına da bebeğe de zarar vermiyor; anne adayına hamilelikte, doğumda ve doğum sonrasında birçok fayda sağlıyor. Gebelik sürecinde spor yapmak anne adaylarının ağrılarını azaltıyor. Spor yaparak fiziki olarak güçlenen hamileler, daha az bel ve boyun ağrısı yaşıyor. Anne adayları spor sayesinde el ve ayak bileklerinde, bacaklarında toplanan ödemden kurtuluyor. Spor sayesinde vücudu güçlü hale gelen anne adayı daha rahat doğum yapıyor” dedi.  

Sporun anneye sağladığı faydaların yanı sıra bebeğe de birçok yararının olduğunu ifade eden Çisem Kayaoğlu, “Spor yapmak anneye faydalarının yanı sıra bebeğin gelişimini de destekliyor. Doğru nefes tekniklerini öğrenen anneler vücuduna daha çok oksijen alıyor, bu sayede anne ve bebek daha sağlıklı oluyor. Spor yapan anne daha rahat doğum yapıyor ve bebeğin doğum sürecinde yaşadığı stres azalıyor” diye konuştu.
Çisem Kayaoğlu, kadın doğum doktorundan spor yapabileceğine dair rapor alan ve gebelik sürecinin ilk 8 haftasını tamamlayan anne adaylarını, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ndeki salonda spor yapmaya davet ediyor. 

 
EnTaksi'yi İzmirli çok sevdi
 
''Kadınlarımızın Sahnedeki Sesi'' İzsanat’ta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da yeşil seferberlik!
Karşıyaka Belediyesi, “5 yılda 100 bin fidan” hedefine emin adımlarla ...
Çiğli Belediyesi’nden okullara Atatürk büstü
Çiğli sınırları içerisinde yer alan okul ve muhtarlıkların Atatürk büstü ...
Bayraklı’dan depremzedelere yardım eli
Elazığ ve Malatya’yı vuran deprem felaketinin ardından yardım kampanyası ...
 
İstanbul'un ulaşımı İzmir'den transfer edilen o isme emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden transfer edilen Utku Cihan, İstanbul ...
Çocuklar için Akdeniz programı zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Akdeniz Akademisi, çocuklara Akdeniz’i ...
Geleceğin sinemacılar Bornova'da yetişiyor
Sinema sanatını sevdirmek ve geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla ...
 
İzmir'de 1 yılda 11 bin 145 yangın, başrol sigaranın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın verilerine göre ...
Güzelyalı’daki menfez yenileme çalışması yarılandı
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na ...
Dikili’de belediyeden 'Hoş Geldin Bebek' seti!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ilçede dünyaya gelen bebeklerin ilk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri