POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
26 Şubat 2020 Çarşamba - 17:56

Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan İzmir'de 'Aytuğ Atıcı' yorumu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, İl Başkanı Yücel’i ziyaret etti. Kaya ve Yücel ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Parti içi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın 28-29 Mart tarihinde gerçekleşecek olağan kurultay için genel başkanlığa adaylığını açıklamasına yönelik soruyu yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, çarpıcı mesajlar verdi. İl Başkanı Yücel de kurultaya yönelik açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Kaya dan İzmir de  Aytuğ Atıcı  yorumu!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- 8 Şubat’ta gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kogresi’nde yeniden il başkanı seçilen Deniz Yücel’e tebrik ziyaretleri sürüyor. Yücel’e genel merkezden ilk tebrik ziyareti CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’dan geldi. Ziyarette yeni seçilen il yönetim kurulu üyeleri de yer adı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya ve İl Başkanı Yücel ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Kaya ve Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde büyükşehir belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda Altınordu ve Göztepe’ye yapılan nakdi yardımın Sayıştay tarafından kamu zararı olarak değerlendirilmesi ve söz konusu zararın o dönemde kararı alan 162 meclis üyesi tarafından karşılanmasını talep etmesiyle ilgili soruya çarpıcı yanıtlar verdi. Ayrıca Kaya, CHP Parti içi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın 28-29 Mart tarihinde gerçekleşecek olağan kurultay için genel başkanlığa adaylığını açıklamasına yönelik soruyu yanıtlarken Yücel de kurultaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

KAYA’DAN YÜCEL’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Ziyareti hakkında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “Genç, başarılı bir il başkanımız var, ikinci dönemini yaşıyor. Birinci döneminde bize hem İzmir’de hem Ege Bölgesi’nde 31 Mart’ta  yerel anlamda iktidarın yolunu açan bir çalışma yaptı, buna önderlik etti. Bu önderliğinden dolayı, yürüttüğü çalışmadan dolayı kendisine teşekkür etmek istedim. İkinci olarak da; Halkın iktidarının kurulmasında bir yürüyüş başladı. Bu yürüyüşün noktalandığı yer, kurtuluş savaşının noktalandığı yer, başarının ilan edildiği yer İzmir idi. Halkın iktidarının kurulmasında da ilk işaret fişeği İzmir’den atılacak diye umut ediyoruz. Onun için il başkanımıza ve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimize iktidar yolunda başarılar dilemek için, ‘hayırlı olsun’ demek için geldik. Umudumuz Türkiye’nin incisi olan İzmir’deki başarının Türkiye’nin bütününe yayılması… Halkın iktidarının kurulabileceğinin burada bir kez işaret edilmesi gördük kongrede… Yeniden seçildi. Ben yolu açık olsun, yolumuz iktidar yolu olsun ve iktidar yolunda bize yoldaş olsunlar diye başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi kutlamak için geldim” diye konuştu.

EĞER BİR YÜK OLACAKSA BİZ ÖRGÜT OLARAK O YÜKÜ SIRTLAMAYA HAZIRIZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde büyükşehir belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda Altınordu ve Göztepe’ye yapılan nakdi yardımın Sayıştay tarafından kamu zararı olarak değerlendirilmesi ve söz konusu zararın o dönemde kararı alan 162 meclis üyesi tarafından karşılanmasını talep etmesiyle ilgili soruyu yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Geçmiş dönemde yapılan her türlü çalışma ve başarı bizim başarımızdır. Başarısızlık varsa, sorumluluk varsa sorumluluk da bizimdir. Biz geçmiş dönemin başarılarıyla bugünlere geldik. Geçmiş dönemde, İzmir’e ve İzmir sporuna yapılan hizmetler başımızın tacıdır. Hiçbir arkadaşımız bireysel çıkarları için bu tür kararlar almadı, toplumsal çıkarlar için aldı. Hiçbir arkadaşımızın sırtına tek başına sorumluluk yüklemeyiz. Eğer bir sorumluluk, yük olacaksa onu biz örgüt olarak sırtlamaya, taşımaya hazırız. Zaten belediyemiz de buna izin vermez. Biz de izin vermeyiz” dedi.

CHP’Lİ KAYA, AYTUĞ ATICI’NIN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINA NE YORUM YAPTI?

CHP Parti içi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın 28-29 Mart tarihinde gerçekleşecek olağan kurultay için genel başkanlığa adaylığını açıklamasına yönelik soruyu yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Kaya çarpıcı mesajlar verdi. Kaya şunları söyledi:“Biz 18 yıldır tek adam rejimiyle yönetilen ülkede demokrasinin askıya alındığı, hak ve hukukun ayaklar altına alındığı ve demokrasinin kırıntılarının bile tahammül edilemediği bir süreçte bir siyasal partinin nasıl olduğunu, kendi içinde demokrasiyi hazmedemeyenin ülkeye demokrasi vaat edemeyeceğini İsmet İnönü’den Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. İsmet İnönü  çok partili yaşama geçerken kendi başbakanlık koltuğunu bırakarak Türkiye için, Türkiye’nin umut olması için çok partili yaşama geçişe izin veren ikinci Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi tek adam rejimine karşı bir mücadele yürütüyor. ‘CHP’nin kongrelerinde tek adam anlayışı var, kimsenin adaylığına izin verilmiyor’ tartışması medyada çok yapılıyordu. Bugün sorduğunuz soru aslında b u tartışmayı yapanlara çok büyük bir yanıttır. CHP’de genel başkan olmayı kim hayal etmez ki, Cumhuriyet’i kuran partinin genel başkanı olmayı… Tüm arkadaşlarımız, daha çok sayıda arkadaşlarımız aday olarak çıkabilir ama kurultay takdiri kendisi verecektir. Şu bir kez daha anlaşıldı; CHP varsa o ülkede demokrasi vardır, özgürlük vardır, barış ve kardeşlik vardır. CHP’nin genel başkanı olmak isteyen arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz ama delegasyon bunun kararını verecektir. Kılıçdaroğlu doktrini Türkiye’de olmaz deneni başardı. Hacı Bektaş Veli ceylanla aslanı kucağında nasıl tutmuşsa, o gelenekten gelen bizler de bu ülkede ayrıştırılan toplumları bir araya buluşturduk. Bunu yapan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 31 Mart’ın başarısının altında yatan da budur! Biz, aslanla ceylanı kucağında barındıran bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla genel başkanımızın bu geniş hoşgörüsü içerisinde CHP’nin de demokrasi anlayışı içerisinde tüm arkadaşlarımız aday olabilir. Ama delegeden 60 imza alacak!”

YÜCEL’DEN KAYA’YA ‘31 MART’ TEŞEKKÜRÜ

İl Başkanı Deniz Yücel ise ziyarete ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Sayın Genel Başkan Yardımcımız bize şeref verdi. İlçe kongrelerimizi, il kongremizi atlattık. İki yıldır görev yaptığım İzmir’de yeni yönetici arkadaşlarımızla birlikte görevimizin başındayız. Şunu altını çizmek istiyorum; 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde Türkiye genelinde büyük bir başarıyla imza attık. Yıldırım Kaya da bu başarıda büyük emeği katkısı olan genel merkez yönetiminde MYK üyemiz… Genel Başkan Yardımcımıza 31 Mart başarısındaki emeklerinden dolayı, 31 Mart’ın ardından baharın gelmesinden dolayı teşekkür ederim.”

TEMYİZE BAŞVURACAĞIZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde büyükşehir belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda Altınordu ve Göztepe’ye yapılan nakdi yardımın Sayıştay tarafından kamu zararı olarak değerlendirilmesi ve söz konusu zararın o dönemde kararı alan 162 meclis üyesi tarafından karşılanmasını talep etmesi hakkında İl Başkanı Yücel’de önemli bir çıkışta bulundu. Sayıştay’ın kararını değerlendiren Yücel, “Benim de büyükşehir meclis üyesi olduğum dönemde büyükşehir belediye meclisimizin almış olduğu bir karar var. Bu karar Sadece CHP’li değil, AKP’li ve diğer siyasi partilerin meclis üyelerinin de aldığı bir karar. Sayıştay’ın vermiş olduğu kararın, değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Profesyonel kulüplere yapılan bağış ya da nakdi yardım söz konusu değil, amatör spor kulüplerine derneklerine yapılan bir bağış yardım söz konusu… Hukukçularımız bununla ilgili gerekli çalışmayı yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde temyize başvuru yapacağız” diye konuştu.

YÜCEL, KURULTAY İÇİN NE DEDİ?

Kurultaya yönelik de konuşan Yücel, “Bu dönem görev yapan tüm yöneticilerimizin CHP’yi iktidara taşıyacak olan kadrolar olduğunu düşünüyorum. Kurultayımızı da aynı anlayışla gerçekleştireceğiz ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde CHP’yi iktidara taşıyarak Türkiye’nin ihtiyacı olan siyaset ve yönetim anlayışıyla Türkiye’yi kucaklayacağız” dedi. 

 
Büyükşehir'den o ilçeye paket arıtma tesisi
 
Ankara'da kritik İdlib görüşmesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan Kılıçdaroğlu’na ziyaret ve açılış daveti!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Merkez’de ...
CHP Foça'dan İl Başkanı Yücel'e ziyaret
Foça Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ...
CHP Menemen'den Ankara çıkarması: Aksoy'dan Lider'e proje raporu!
Yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ...
 
İYİ Partili Kırkpınar'dan CHP'li mevkidaşı Yücel'e ziyaret: Ne mesaj verdiler?
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, CHP'li mevkidaşı Yücel’e ikinci kez il ...
CHP'de Kılıçdaroğlu'na ilk rakip
Eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 28-29 Mart tarihinde yapılacak CHP ...
CHP İzmir'de o ilçede 'sözde kongre' iddiası ve iptal başvurusu!
CHP İzmir’de gençlik kolları kongreleri tamamlanırken, Torbalı’da ‘sözde ...
 
AK Parti İzmir'de 2 ilçede daha başkanlar 'yokum' dedi!
AK Parti İzmir’de 'değişim' kararı alınan ilçelerde başkanlardan kongrede ...
O ilçede meclis aritmetiğini değiştiren istifa ve transfer!
Aliağa’da yerel seçimlerde İYİ Parti’den meclis üyesi seçilen Gülten Taşbaş ...
Bakan Ersoy'dan Kars çıkarmasında 'Çeşme' mesajları: Kemeraltı da kazanacak!
Tartışmalı 'Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi' hakkında mesajlar veren ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri