POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
İntihar girişiminde bulunan Dilan Polat için yeni karar
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
13 Ocak 2020 Pazartesi - 14:38

Gümrükçü'den çarpıcı mesajlar: Bu saldırının faili rant çeteleri!

Çiğli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’nın adının ölümsüzleşeceği parkın açılışı yapıldı. Açılışta Belediye Başkan Yardımcısı Koçer’e yapılan silahlı saldırıyla ilgili konuşan Başkan Gümrükçü, “Bu saldırıyı gerçekleştirenler değişime karşı olan gerici diyeceğimiz odaklar, imar çeteleri, rant çeteleri, mafyalardır. Biz bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gümrükçü den çarpıcı mesajlar: Bu saldırının faili rant çeteleri!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Çiğli Belediyesi tarafından Evka 6 Mahallesi'nde yapılan Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya Parkı'nın açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılış programına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP’li ilçe belediye başkanları, Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, il yöneticileri, ilçe başkanları, Çiğli Belediyesi çalışanları, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CHP AİLESİ TEK YUMRUK OLDU, SALDIRIYI KINADI
Geçtiğimiz haftasonu Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Koçer’e evinin önünde arabası park ettiği esnada kimliği belirlenemeyen şahıslar tarafından ateş açılmıştı. Kurşunların arabaya isabet etmesi sonucunda Koçer olaydan yara almadan kurtulmuştu. CHP’li Utku Gümrükçü’nün belediye başkanı olduğu Çiğli Belediyesi ve CHP İzmir Ailesi Koçer’e yapılan saldırı sonrasında tek yumruk oldu. Çiğli Belediyesi tarafından Evka 6 Mahallesi'nde yapılan Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya Parkı’nın açılışında Koçer’e yapılan saldırı kınandı. Programda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü çarpıcı mesajlar verdi.

BU SALDIRIYI YAPANLAR RANT ÇETELERİ, MAFYALARDIR!
Çiğli’de bir değişim süreci başlattıklarını söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “2020 bizim için değişim ve gelişim yılıydı. Belediyemizin logosunu değiştirdik. Bu değişim süreci için canla başla çalışıyorduk. Bugüne kadar bu sürece destek olan AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) meclis üyeleri, CHP Ailemiz ve belediye çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Geçmişte Çiğli birçok anlamda olumsuzlukla anılan ama kabuğunu kırmaya başlayan bir ilçeydi” dedi.

Sözü, Başkan Yardımcısı Koçer’e yapılan saldırıya getiren Gümrükçü, “Cumartesi Günü, Başkan Yardımcımız Ali Rıza Koçer’e yapılan saldırı Çiğli halkına, Çiğli Belediyesi’ne, bizim temsil ettiğimiz tüm değerlere yapılmıştır. Ali Rıza Koçer Çiğli demektir, Ali Rıza Koçer demek ağabeylik, dostluk demektir, sağ sol demeden herkesin hakkını temsil ettiği yürüyen bir emek demektir. Ali Rıza Koçer demek Çiğli halkı demektir, 9 aydır da Çiğli Belediyesi demektir. Bu saldırı belediyemize yapılmıştır. Failleri önce yargı önünde sonra cezaevinde inşallah çürüyecektir. Buradan lanetliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenler değişime karşı olan gerici diyeceğimiz odaklar, imar çeteleri, rant çeteleri, mafyalardır. Biz bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu değişimin önüne hiçbir kuvvet geçemez” diye konuştu.

HARMANKAYA’NIN ADI PARKTA YAŞAYACAK
Şehit Astsubay Uğur Görkem Harmankaya’nın adının bu park ile ölümsüzleşeceğini belirten Başkan Gümrükçü, “Çiğli,  kahramanlar yetiştirmiştir, yetiştirmeye devam edecektir. Bugüne kadar FETÖ’ye nasıl karşı durduysak, PKK ile mücadeleye destek olduysak şimdi de Çiğli’de şer odaklarına geçit vermeyeceğiz. Yaz aylarında Uğur Görkem Harmankaya kardeşimizi kaybettik, o gün de bugün de acısını yüreğimizde hissediyoruz. Devletin ve halkın yaşatması gereken, öldüğünü asla kabullenmememiz gereken bir arkadaşımız. Uğur Görkem Harmankaya ölmedi yaşıyor, bizim aramızda, bizimle birlikte bu parkta çocuklarla birlikte olmaya devam edecek. Acılı ailesine tekrar saygıyla selamlıyorum. Anısı anımızdır, kahramanlığı asla unutulmayacak. Bu mahalledeki çocuklar onun kahramanlık hikayesi ile büyüyecek. Bu park onun ölümsüzlüğünün simgesi olacaktır” açıklamasını yaptı.



BEKO: KINIYOR, LANETLİYORUM! 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Şehit olan Uğur Görkem Harmankaya, vatanı için şehit olmuş genç bir kardeşimizdir. Biz bu toprakların cocuklarıyız. Bu topraklar bağımsız, demokratik topraklar olsun diye canı pahasına mücadele etmiş o güzel insanların önünde eğiliyorum. Ali Rıza Koçer'i ben tanırım yillarca beraber siyaset yaptik. Kendini emekten, barıştan vr kardeşlikten yana olan bir kardeşimizdir. Bu yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Bu saldırı; demokrasiye, emeğe yapılmıştır. Faiillerin hemen yakalanıp yargı önünde hesap vermesi gerektığini düşünüyor ve bu saldırıyı kınıyor, lanetliyorum...

 
Bakanlıktan 81 ile yazı: O ilaca 'acil' durdurma!
 
İzmir'de 11 göçmenin öldüğü faciada kahreden detaylar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak için 36 saatlik fikir maratonu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Açık İnovasyon Derneği işbirliğiyle organize ...
Büyükşehir'den kritik Kültürpark hamlesi: Tarihi mekanlara restorasyon!
Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna ...
Kemalpaşa’ya modern eğitim kompleksi
Kemalpaşa Belediyesi ilçenin önemli bir ihtiyacını giderecek, üniversite ...
 
Narlıdere'de 'riskli alan' ilan edilen 4 mahallede dönüşüm beklentisi
İzmir'in 70 bin nüfuslu ilçesi Narlıdere'nin 11 mahallesinden 4'ü, gecekondu ...
'Memleketin ruh sağlığı' Karşıyaka masasında
Aktif biçimde sürdürdüğü hekimlik yanında, bugüne dek hazırladığı televizyon ...
Bayraklılı öğrencilerden dayanışma projesi
Bayraklı Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, okullarında başlattıkları ...
 
Çiğli'nin yolları yeniden doğuyor!
Çiğli Belediyesi, ilçede yaşanan trafik sorununa çözüm üretmek ve kent ...
Menderes'te belediyeden sıcak çorba ikramı
Menderes Belediyesi tarafından İzban Cumavosı İstasyonu’nda her sabah ...
Gürbüz: Her sokağımıza dokunacağız
Yeni Foça’da yaşayan her yaştan vatandaşla birlikte değerlendirdiklerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri