POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
15 Ocak 2019 Salı - 08:47

Güzelbahçe'de asırlık ağaçlar için seferberlik

Güzelbahçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni yol yapımı ve özel mülkiyet içindeki inşaat çalışmaları nedeniyle kesilme ve zarara uğrama durumunda kalan ağaçları çeşitli yerlere nakilini sağladı.

Güzelbahçe de asırlık ağaçlar için seferberlik

Güzelbahçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yeni yapılacak yollarda ve özel mülkiyet içindeki inşaat çalışmaları nedeniyle kesilme ve zarara uğrama durumunda kalan ağaçları yerinden söküp çeşitli yerlere nakilini sağladı. İçerisinde çınar, zeytin ve karabiber türleri olmak üzere toplam 17 ağaç Güzelbahçe Belediyesi'nin Kahramandere Mahallesi'nde bulunan fidanlığı'na ve Yaka Mahallesi'ndeki şantiye alanına nakledildi. 

Bir peyzaj mimarı olarak bu uygulamaları belirli zamanlarda yaptıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce; ' Ağaçların bir yerden bir yere taşınma işlemine 'transplantasyon' diyoruz. Ağaç taşıma ve nakil işlemi bazı belirleyici etkenler doğrultusunda değişkenlik gösterebilen bir süreçtir. Bu etkenlerdeki belirleyici unsurların başında, ağaç türleri, iklim ve coğrafi koşullar gibi durumlar gelmektedir. Yapılan çalışmalarda arkadaşlarımız taşıma sürecine etken olacak unsurları dikkate alarak, mevcut durum doğrultusunda taşıma sürecini tamamladılar. Ağaçlarımızı belirli bür süre fidanlık ve şantiye alanımızda tutacağız. Gelişim durumuna göre gözlemleyip, her hangi bir olumsuzluk olmazsa ihtiyaç alanlarında bu ağaçları değerlendireceğiz. Güzelbahçe gelişmeye ve değişmeye açık bir ilçe, bu değişim ve dönüşüm esnasında yeşil dokunun zarar görmesini bir Peyzajcı olarak kabul edemem. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Yeni inşaatlar yapılıyor. Eski evini müteahhitte verip yerine yeni bir daire almak isteyen vatandaşlarımız var. Bahçeli evine önceden ağaç dikmiş ve bu ağaçlar büyümüş inşaat alanı için sorun teşkil ediyor. Biz ekiplerimizle bu ağaçları buradan alıp başka bir yere nakillerini sağlıyoruz. Yani yapmış olduğumuz sadece yer değişikliği ve bu şekilde de yeşili korumuş oluyoruz' dedi.

'En yeşil kent Güzelbahçe'
Güzelbahçe'yi yeşil bir kent ismiyle anılacağını söyleyen İnce' biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar park sayımız 100'ü geçti. Her geçen gün yeni parklarla Güzelbahçemizin 'yeşil' vizyonunu büyütüyoruz. En büyük hedeflerimizden biri 'yeşil kent Güzelbahçe' vizyonunu büyütmek olacak. 2009 yılından bugüne kadar 304 bin m² yeşil alan kazandırdık. Bu yeşil alanlarımızda; spor aletleri, çocuk oyun grupları, çocuklarımızın düşmesinde zarar görmeyecekleri kauçuk zeminle yapılmış alanlar yarattık. Güzelbahçe’ye bakıldığında beton bahçe değil, yeşil bahçe olması için çalışıyoruz. Çünkü geleceğimizi doğayı, çevreye koruyarak kurabiliriz. Bizlerde bu amaçla daha yeşil bir Güzelbahçe için çalışmaya devam ediyoruz’ dedi.

 
Sigarayı bırakmak isteyene ücretsiz hizmet
 
Soğanda gümrük vergisi sıfırlandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan çalışanlara 'teyakkuz' teşekkürü
Başkan Aziz Kocaoğlu, 9-12 Ocak tarihleri arasında etkili olan şiddetli ...
Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci
Gültepe Semti’nde yer alan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan ...
'Büyük' destek: İzmir'in çocukları spor yapsın diye!
Sağlıklı vücut gelişimi için çocukları spora teşvik eden İzmir Büyükşehir ...
 
Karşıyaka Nazım Hikmet'i anacak
Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran, doğumunun 117. ...
Bayraklı'da hayaller 3D yazıcıyla gerçek oldu
Bayraklı Belediyesi “Herkes için kütüphane” projesi ile ilçede bulunan ...
Bornova duyarsız kalmadı: Can dostlara sıcak yuva
Bornovalılar, hava sıcaklıklarının düşmesiyle sığınacak yer bulamayan ...
 
Urla'da toplu sözleşme sevinci
Toplu iş sözleşmesi Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube ile Başkan Sibel Uyar tarafından imzalandı.
Büyükşehir'den hizmet kantarı: 3 ayda 3 bin çiftçi yararlandı
3 yılda 16 ilçeyi tarım makine parklarıyla donatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Hayat Bilgisi dersi Başkan Atila’dan
Minik öğrenciler, Hayat Bilgisi dersleri kapsamında Bornova Belediyesi’ni ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri