POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
18 Haziran 2021 Cuma - 18:37

HDP'ye saldırıya İzmir meclisinden ortak tepki ve kınama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında HDP binasına gerçekleşen saldırı için ortak kınama ve tepki metni okundu. CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının ortak kararı olan açıklamada grup başkan vekillerinin imzası yer aldı. Metni meclis adına CHP Grup Sözcüsü Kökkılınç okudu. Oturumu yöneten Özuslu da şiddetin önüne geçilmesi için konuşma yaptı.

HDP ye saldırıya İzmir meclisinden ortak tepki ve kınama!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir İl Başkanlığı binasına gerçekleşen, Deniz Poyraz isimli vatandaşın Onur Gencer tarafından öldürüldüğü silahlı saldırı için mecliste kınama metni okundu.
CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti gruplarının ortak iradesiyle hazırlanan açıklamada grup başkan vekillerinin imzası bulundu.

ŞİDDETİN HER ALANDAN ÇIKARILMASINDAN YANAYIM
Saldırıyla ilgili konuşan CHP'li Özuslu, "Menfur bir hadise ile sarsıldı dün İzmir ve Türkiye... Bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi irade göstererek tüm gruplar ortak bir metin hazırladı. Bu kıymetli bir şey. Bir kere İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinin bu konudaki hassasiyetini, yürekliliğini, kararlılığını ortaya koyduğu için. Ve demokrasiyi savunduğu için. Şiddeti her koşulda reddettiği için bu çok önemli bir metin. Tüm grup başkan vekili arkadaşlarıma, parti gruplarına teşekkür ediyorum. Kişisel olarak da şiddetin siyasetten, her alandan çıkarılmasından, sözün hakim kılınmasından yanayım. Söz söylenecek, eleştiri yapılacak. Fikir önemlidir. Fikrin gereği yapılacak. Sonunda millet iradesine saygı gösterilecek. Başka bir yol yok. Bireysel silahlanmanın da, insanların bu kadar kolay silaha ulaşabilmesinin de mutlaka önlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Birini öldürmek isteyen bir insan elbette yapabilir, önlem de alsanız yapabilir. Ama biz bütün toplum olarak silahlanmanın karşısında amasız, lakinsiz, net durursak caydırıcı olur. Demokrasimize yapılan bu alçakça saldırıyı lanetle kınıyorum. Sadece orada bulunmaktan ve çalışmaktan başka bir işi olmayan genç kardeşimizin kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kardeşimizin ailesine, HDP camiasına, İzmir'e başsağlığı diliyorum" dedi.

İŞTE HAZIRLANAN ORTAK METİN
Hazırlanan metni tüm meclis adına CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç okudu. İşte o açıklama: 17 Haziran 2021’de HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan ve gencecik masum bir insanımızın, Deniz Poyraz’ın, katledildiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden genç kardeşimiz Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Hiç şüphesiz ki bu menfur saldırı failleri ülkemizin birliğini, bütünlüğünü; milletimizin huzurunu, barışını, güvenini; devletimizin hukuk devleti niteliğini hedef almıştır. Saldırı birlikte yaşama irademize, toplumsal sağduyumuza, demokrasimize yöneliktir. Olayın hemen ardından ülkemizin her bir köşesinden, her siyasi görüşten saldırıyı kınayan seslerin yükselmesi, ortak bir duruş sergilenmesi oldukça önemlidir. Ortak beklenti ve talebimiz, karanlık saldırının tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması; bu kötücül provokasyonun tüm ayrıntıları ile birlikte açıklığa kavuşturulması; sorumlularının adalet karşısında hak ettikleri cezayı almasıdır. Demokrasimizi, huzur ve güvenliğimizi, toplumsal barışımızı alçakça saldırılar karşısında korumak hepimizin tarihsel sorumluluğudur. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak bu sorumluluğa var gücümüzle sahip çıkacağımızı İzmir ve Türkiye kamuoyunun dikkatine arz ediyoruz.

 
Karşıyaka Belediyesi'nden kadın üreticilere destek
 
Saldırı kurbanı Deniz Poyraz için son görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Belediyesi'nden kadın üreticilere destek
Karşıyaka ilçesi Belediyesi bünyesinde hizmet veren kafeteryalarda, Karşıyaka ...
İzmir'in o planları meclis gündeminde: Gültepe'nin ardından Beştepeler!
Geçtiğimiz aylarda Gültepe planlarının onaylanması sonrasında Konak için ...
Çiğli'de sandıklar kuruldu, halka talepleri soruldu!
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşların talep, şikayet ve önerilerini ...
 
Gaziemir'de sanata ve sanatçıya tam destek
Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Gaziemir Belediyesi, haziran ...
Selçuk'ta gündem kuraklık ve iklim krizi!
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele ...
Nar Çiçekleri’nde mezuniyet çoşkusu!
Narlıdere Belediyesi Nar Çiçekleri Anaokulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. ...
 
İmzalar tamam: Bayraklı'da deprem mağdurlarına kredi müjdesi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümden faydalanmak ...
Güzelbahçe'nin filosu büyüyor!
Güzelbahçe Belediyesi halka daha iyi hizmet vermek için araç filosunu ...
Buca'da gündüz-gece konteyner temizliği
Buca Belediyesi, yaz aylarının artan sıcaklığıyla birlikte çöp konteynerlerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri