POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Bölükbaşı'ndan flaş sözler: AK Parti çökmeye başladı!
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Erdoğan'dan yeni atama ve görevden alma kararları
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Diri diri gömülmüş: 4 günlük mucize!
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
Annesini öldürdü, babasını yaraladı: Caniye 'İyi hal!'
12 Ocak 2019 Cumartesi - 12:11

Hafızasını, işitme ve konuşma yetisini yitiren Atakan ilik nakli olmayı bekliyor

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi 3'üncü sınıf öğrencisi Atakan Gür (22), yaklaşık 1,5 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele ediyor. İlik nakli yapılmaması durumunda, doktorlarının en fazla 3 ay ömür biçtiği Gür, kemoterapi tedavisi gördüğü sırada, hastalığın merkezi sinir sisteminde nüksetmesi nedeniyle bilincini yitirdi. 17 gün boyunca uyutulmasının ardından kendine geldiğinde konuşma ve duyma yetilerinin yanı sıra, hafızasını da kaybeden Gür'ün ailesi bağış çağrısı yaptı.

Hafızasını, işitme ve konuşma yetisini yitiren Atakan ilik nakli olmayı bekliyor

İzmir'de yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Atakan Gür, yaklaşık 1.5 sene önce öksürük ve halsizlik şikayetleri nedeniyle doktora gitti. Birkaç özel hastanede tetkikleri yapılan Gür'e ve ailesine, ilk başlarda alerjik belirtiler olduğu söylendi. Ancak şikayetleri geçmeyince, Ege Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Murat Tombuloğlu'na danıştı. Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından lösemi teşhisi konuldu. Atakan Gür, Ege Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'nde, yaklaşık 6 ay boyunca çeşitli tedavilerin yanı sıra, kemoterapi de gördü. Gür, tedavilere cevap verdi ancak 2018'in Ekim ayında, hastalığın merkezi sinir sisteminde nüksetmesi sonrasında aniden bayıldı. 17 gün boyunca yoğun bakım servisinde uyutulan Gür, kendine geldiğinde konuşma ve işitme yetilerinin yanı sıra, hafızasını kaybetti. Doktorların 3 ay ömür biçtiği Gür'ün ailesi, uygun kök hücrenin bulunabilmesi için bağış çağrısında bulundu. 



AİLESİ, KÖK HÜCRE BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Atakan'ın gözü yaşlı annesi Sema Gür, oğlunun hastalığını öğrendiği günlerde sınavları olduğu gerekçesiyle tedavisini ertelemek istediğini dile getirerek, "Kendisi çok bilinçli, Murat hoca tedavinin derslerden daha önemli olduğunu söyleyince kabul etti. İlk başlarda dışarıdan tedavi görüyordu. Aynı zamanda okula da devam ediyordu ve morali yerindeydi. Ancak daha sonrasında nöbet geçirip bilincini kaybedince her şey değişti. Yeni doğmuş çocuk gibi oldu. Duymamaya ve konuşmamaya başladı. Hafızasını kaybetti. Yeni yeni konuşmaya başladığında bana "Sen kimsin", "Hastanede ne yapıyoruz" gibi sorular sormaya başladı. Şimdi iyileşmesi için acilen ilik nakli olması gerekiyor. Herkesten rica ediyorum, kök hücre bağışında bulunsunlar. Bunların hepsini birlikte aşalım" dedi.

Ağabeyi Gürkan Gür ise, kardeşinin iyi İngilizce bilen ve müzikle çok ilgili biri olduğunu belirterek, "Kendisi aynı zamanda bateri çalıyordu. Çok aktif bir çocuktu. Hayatta kalması için tek beklentimiz ilik nakli olması, herkesten yardım bekliyoruz" dedi. Baba Erdal Gür de, tüm Türkiye'ye kök hücre bağışında bulunmaları için çağrı yaptı.

'İLİK NAKLİ OLMAZSA 3 AY ÖMRÜ KALDI'

Atakan'la ilgilenen Uzman Dr. Fatma Keklik Karadağ, ilik nakli olmaması durumunda teorik olarak Gür'ün 3 aylık ömrünün kaldığını belirterek, "Şu anda Atakan tedaviye cevap vermiyor. İlik nakli olması gerekiyor. Hastalığın merkezi sinir sisteminde nüksetmesi sonrasında tekrar kemoterapi tedavisine başlandı. İşitme yetisinin kaybının kalıcı olduğunu düşünüyoruz. Onun için bir şeyler yapmak adına az zaman var" dedi. (DHA)

 
Paris'te şiddetli patlama!Ölü ve yaralılar var
 
"Kök hücre bağışı" ile yargılanmaktan kurtuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Paris'te şiddetli patlama!Ölü ve yaralılar var
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan fırında şiddetli bir patlama meydana ...
HÜDA PAR’dan flaş yerel seçim kararı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, 31 Mart 2019'da yapılacak ...
İzmir'de 'askıda ekmek' yüzleri güldürüyor!
İzmir'de mültecilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden olan Basmane semtindeki ...
 
İstanbul'da banliyö hattında kaza!
İstanbul'da Halkalı-Sirkeci banliyö hattındaki test sürüşü sırasında kaza ...
Rekor onda! Bylock’a bakın kaç kez giriş yapmış…
FETÖ'nün İstanbul'daki başimamı İsmail Şafak Güdür geçtiğimiz günlerde ...
İzmir Barosundan işçilere müdahaleye tepki
Baro protesto amacıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan ve hizmet ...
 
BM'den Türkiye ve Rusya açıklaması
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM ...
Makedonya'nın adı değişti!
Makedonya Meclisi, ülkenin adının Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmesini ...
Sarraf'tan rüşvet alan gardiyana hapis cezası
Tutukluluğu sırasında Sarraf'tan rüşvet aldığını itiraf eden gardiyan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri