POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
6 Aralık 2020 Pazar - 08:56

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı. Menemen’de İzmir siyasi tarihine geçecek bir seçim yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, hamile ve 0-6 yaş arası çocuğu olan personellerin idari izinli sayılacağını duyurdu. Bakan Koca, İzmir’in vakalarının son 2 haftada yüzde 50 arttığını ifade etti. İzmir’deki 3 ilçe belediye başkanı virüse yakalandı. Büyükşehir’in düzenlediği ‘S Plaka’ ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi sürecinin yeni kısıtlamaları hakkında bilgi verdi ve alınan kararlar uygulamaya konuldu.

Menemen’de kentin yerel siyasetinin tarihine geçecek bir seçim yaşandı. Belediye başkanlığını yürütürken tutuklanan Serdar Aksoy’un yerine geçecek ve başkan vekili olarak görev yapacak isim mecliste gerçekleşen oylama sonucunda çekilen kurayla netleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hamile personel ile 0-6 yaş çocuğu olan ebeveynlerin yeni bir düzenlemeye kadar idari izinli sayılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’de son iki haftada yüzde 50 vaka artışı yaşandığını ifade etti.

İzmir’de görev yapan 3 ilçe belediye başkanı koronavirüse yakalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘S Plaka’ ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi.

ERDOĞAN YENİ KISITLAMALARI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır” açıklamasını yaptı. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kararı ise salı gecesi başladı. Hafta sonu uygulanacak sokak kısıtlamasının ise cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edeceği belirtildi.

MENEMEN’DE NEFES KESEN YARIŞIN GALİBİNİ KURA BELİRLEDİ!
Menemen’de Belediye Başkanlığı yaptığı sırada tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine geçecek isim seçildi. Başkan Vekilliği seçimi mecliste gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan’ın yarışına sahne olan seçimde sonuç kurayla netleşti. 4 tur boyunca birbirlerine üstünlük kuramayan Karakurt ve Pehlivan arasında çekilen kurada gülen taraf CHP ve Millet İttifakı oldu. Karakurt kurayla başkan vekilliği koltuğuna otururken İYİ Parti ve CHP’nin yer aldığı ittifakın 3 fire vermesi dikkat çekti. Mecliste 15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üye bulunuyor.

Seçimin ilk turunda 17 oy alan Deniz Karakurt ikinci turda 16’da kalırken, Aydın Pehlivan ilk turda 14, ikinci turda ise 15 oy aldı ve üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda Millet İttifakı’nın fire sayısı 3’e çıkarken, bir üyenin aday olmayan CHP’li Ali Aydın’a oy atması nedeniyle ilginç bir sonuç ortaya çıktı ve 15-15’lik beraberlikle seçim dördüncü tura kaldı. 4.turda eşitlik bu kez bir oyun boş çıkmasıyla bozulmadı ve seçim kuraya kaldı. Yapılan kura çekimi sonunda Menemen Belediyesi’nin yeni Başkan Vekili Karakurt oldu.

3 BELEDİYE BAŞKANI VİRÜSE YAKALANDI
Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken her geçen gün pozitif vakalar artıyor. İzmir’de son olarak Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in ardından Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da koronavirüse yakalandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ‘S PLAKA’ İHALESİ İPTAL!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki ‘S Plakalı’ servis araçlarını ilk etapta 400 adet arttırmak için açtığı ihale iptal edildi. İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi ihale kararının encümende değil de UKOME Genel Kurulu’nda alınmasını gerekçe göstererek ‘yetki unsuru’ yönünden hukuka aykırılık buldu.

BAŞKAN SOYER DUYURDU: HAMİLE VE 0-6 YAŞ ÇOCUĞU OLAN ÇALIŞANLAR İDARİ İZİNLİ!
Pandemi ile mücadele önlemleri kapsamında anaokulu ve kreşlerin kapatılması sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde önemli bir karar alındı. Hamile personel ile 0-6 yaş çocuğu olan ebeveynlerin yeni bir düzenlemeye kadar idari izinli sayılacağı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aldıkları kararı sosyal medyadan duyurdu ve “Pandemi ile mücadele önlemleri kapsamında anaokulu ve kreşler kapatıldı. Biz de hamile personelimiz ile 0-6 yaş çocuğu olan çalışanlarımızı yeni bir düzenlemeye kadar idari izinli sayacağız. Ebeveynlerin ikisi de çalışanımız ise idari izin hakkından biri yararlanacak” dedi.

BAKAN KOCA: İZMİR’DE SON İKİ HAFTADA YÜZDE 50 VAKA ARTIŞI VAR!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle toplantı yaptı. Bakan Koca toplantı sonrası Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya İl Sağlık Müdürlerimizle online görüşmemizi tekrarladık. Bu illerimizde salgının seyrini yakından takip ediyoruz" dedi.

Koca, açıklamasının devamında, "Son iki haftada İzmir ve Konya'da yüzde 50 vaka artışı, Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100 vaka artışı var. Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 
Biden: ABD'de aşı zorunlu olmayacak
 
Büyükşehir'in bütçe raporu: İlk 10 ayda giderler ne kadar arttı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de komşu kavgası cinayetle bitti!
İzmir'in Bornova ilçesinde aralarında husumet olduğu belirtilen iki komşu ...
Eski koca dehşetinde yeni gelişme
Çiğli ilçesinde, eski eşi Dilan İ.'yi, birlikte gördüğü Cuma B.'yi pompalı ...
Akdeniz'de 5,2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de merkez üssü Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıkları olan 5,2 büyüklüğünde ...
 
Uluslararası dolandırıcılık şebekesinde 'Komiser Schwarz’ detayı
İzmir'de kurdukları çağrı merkezleriyle 23 Almanya vatandaşını dolandırdıkları ...
İzmir sularında 29 hayat kurtaran operasyon
Foça ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarının Türk kara sularına ittiği ...
Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Arifiye'deki fabrika her şeyiyle bedeli 250 milyon ...
 
Yol göle dönmüştü: Buca'daki arıza giderildi!
İzmir’in Buca ilçesine su sağlayan hatta meydana gelen ve bazı mahallelerde ...
İzmir sahnesinde virüs kabusu
İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen bir oyununun ardından 50 kişinin ...
Soylu'dan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kısıtlamalar çerçevesinde toplam 20 bin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri