POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
13 Şubat 2021 Cumartesi - 16:49

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Kültürpark için yeni dönemde hazırlanan planlar kabul edildi. Muharrem İnce’nin CHP’den istifası gözleri İzmir’e de çevirdi. Vali Köşger, depremden sonra İzmir’e yapılan yardımlar için rakam verdi. Foça’da bulunan ve Fransız Tatil Köyü olarak bilinen tesisler için ihale kararı alındı. Buca metrosunun inşaatının başlayacağı tarih belli oldu. Çeşme’nin Alaçatı bölgesinde hortum felaketi yaşandı ve 18 vatandaş yaralandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti. Kararın İzmir yansımaları da oldu. Geçmiş dönemde parti içi yarışta imza toplama hareketinde İnce’ye destek veren isimler yeni süreç için yol haritaları hakkında bilgiler verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanan ve üzerinde uzunca bir süredir çalışıldığı belirtilen Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Kentte 30 Ekim tarihinde 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında devlet yardımlarını açıklayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, toplamda 83 milyon 824 bin 176 TL’lik destek geldiğini ifade etti.

Türkiye’nin ilk tatil köyü olan ve 1967’den 2005 yılına kadar hizmet veren, ‘Fransız Tatil Köyü’ ismiyle de bilinen Club Med için ihale kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Buca metrosunun inşaatının kasım ayında start alacağı duyuruldu.

Kentte etkili olan yağış, yaşanan hortum felaketinde Çeşme, Urla ve metropolün kuzey ilçelerinde evler, araçlar zarar gördü. Bazı yerlerde üreticilerin mahsulleri tarlada kaldı.

MUHARREM İNCE İSTİFASI VE İZMİR REFLEKSİ!
Memleket Hareketi'ni başlatan ve yeni parti kurma hazırlıklarını tamamlayan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti. Ankara'da basın toplantısı düzenleyen İnce, CHP yönetimine de sert eleştiriler yöneltti. CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin (Bir tanesi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi) yeni kuracağı partiye katılacağını hatırlatan İnce, Meclis'te grup kuracak vekil sayısına ulaşacaklarını da söyledi.

İnce’nin Memleket Hareketi’nde Kurucular Kurulu’nda yer alan CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz’un partiden istifa etmesi beklenirken, Bornova’da 5 dönem ilçe başkanlığı yapan Nevzat Kavalar CHP’den istifa edip Muharrem İnce ile birlikte yol yürüyeceğini açıklamıştı.

İnce’nin ‘istifa’ ve ‘yeni parti’ açıklaması sonrası gözler olağanüstü kurultay için ciddi destek aldığı İzmir’e çevrildi. 2018’deki olağanüstü kurultay sürecinde İzmir’den 22 kurultay delegesi imza vermişti.

2018’de olağanüstü kurultay için İzmir’den imza veren isimlerden İnce’ye kötü haber geldi. O dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Genel Başkan Adayı olarak çıkan İnce’ye imza verip destek olan isimlerin tamamına yakını CHP’yi terk etmeyeceklerini açıkladı.

Partinin sembol ismi Alaattin Yüksel ise çarpıcı bir çıkışa imza attı ve “Muharrem Bey ile yeni dönemde yol yürüme ihtimaliniz var mı?” sorusunu yanıtlarken, “Asla, asla, asla!” cevabını verdi. 

KÜLTÜRPARK PLANLARI KABUL EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanan ve üzerinde uzunca bir süredir çalışıldığı belirtilen Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Çalışma sürecinde meslek odalarıyla 11 ayrı toplantı yapıldığını tarih vererek açıklayan Başkan Soyer, “İzmir’in belki de en kıymetli tarihsel miraslarından olan Kültürpark sağlam bir anayasaya kavuşmuştur” dedi.

VALİ KÖŞGER’DEN DEPREM RAPORU: 83 MİLYON 824 BİN TL’LİK YARDIM!
Depremzedelerin katılımıyla gerçekleşen Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Depremin olduğu andan itibaren devletin tüm birimleri İzmir için harekete geçti. Devletimiz depremin ardından İzmir’e toplamda 83 milyon 824 bin 176 TL’lik yardım akıttı” açıklamasında bulundu.

FRANSIZ TATİL KÖYÜ İÇİN FLAŞ KARAR
İzmir’de 16 yıl önce kapatılan ve süreçte defalarca ihale yapılan ancak sonuç alınamayan Foça Tatil Köyü için flaş bir gelişme yaşandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yeni bir ihale yapma kararı aldı. İşletme hakkının 49 yıllık olacağı belirtilirken geçici teminat bedelinin 3 milyon TL belirlendiği duyuruldu. Tesise bir İstanbul’dan bir de İzmir’den iki firmanın talip olduğu öne sürüldü.

BUCA METROSU İÇİN İNŞAAT KASIM AYINDA BAŞLIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Üçyol-Buca Metro Hattı Yapım İhalesi ilanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayımlanarak dünyaya duyuruldu. İhale ilanıyla istekli firmaların teklif vermesi ve tekliflerin değerlendirilmesi süreci başladı. Buca’ya nefes aldıracak projenin inşaatının en geç kasım ayında başlaması öngörülüyor.

HORTUM FELAKETİ YAŞANDI
Kentte etkili olan yağış, yaşanan hortum felaketinde Çeşme, Urla ve metropolün kuzey ilçelerinde evler, araçlar zarar gördü. Bazı yerlerde üreticilerin mahsulleri tarlada kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme’nin Alaçatı bölgesinde yaşanan hortum felaketi için ilçeye gitti. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte hasar tespit çalışmaları yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, vatandaşlarla da bir araya geldi. Hortum felaketinde 18 kişi yaralanırken Soyer, “Doğanın dengesini bozdukça, onun üzerinde güç olduğumuzu zannettikçe doğa da herkese ağzının payını veriyor. Bizim doğayla daha uyumlu ve doğayı koruyan bir yaşam tarzını, yönetimi mutlaka çok fazla ciddiye almamız, önemsememiz gerekiyor” dedi.

 
Kadir Topbaş hayatını kaybetti
 
Eski Başkan Sarıküse’den ‘vefa’ çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadir Topbaş hayatını kaybetti
Hastanede corona virüs tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş 76 yaşında hayatını kaybetti.
Kümeste bulunan minik yumurta şaşırttı
İzmir'in Aliağa ilçesinde hobi amaçlı tavuk yetiştiren İsmet Misir'in ...
İzmir Valiliği'nden kuvvetli yağmur uyarısı
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, 14 Şubat'ta kuvvetli yağmur beklendiği, ...
 
Bakan Kurum açıkladı: Kentsel dönüşüm kredisi arttı
Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere ...
İzmir Çeşme'de hortumun geride bıraktığı hasar için çalışmalar sürüyor
İzmir’in Çeşme ilçesinde Perşembe akşam saatlerinde meydana gelen hortumdan ...
Sevgililer Günü için çikolata uyarısı
Sevgililer Günü için vatandaşlar, çikolataya rağbet gösterirken Gıda Mühendisleri ...
 
Tramvay durağındaki saldırıya 'dava' tepkisi!
Konak ilçesinde 2018 yılında tramvay beklerken darbedilen Deniz Ulaş Ayvaz ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de uluslararası konferansa katılacak!
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü ...
İzmir'de 4 ilçede terör propagandası operasyonu: 6 gözaltı!
İzmir'de terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları öne sürülen 6 zanlı gözaltına alındı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri