POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
4 Nisan 2021 Pazar - 02:35

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Başkan Soyer'in arıtma müjdesi verdiği haftada, kente yapılacak yeni otoyol projesinin de detayları belli oldu. İzmir’deki sağlık personellerinin ücretsiz ulaşım hakkının süresi uzatıldı. Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Pilgir hakkında partisi inceleme başlattı. ‘İzmir’in Çernobili’ olarak adlandırılan Gaziemir’deki arazi için ‘kamulaştırın’ çağrısında bulunuldu. Vali Köşger kentte aşılanan kişi sayısını açıkladı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İlçe turları kapsamında haftayı Küçük Menderes çıkarmasıyla geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den kente yeni bir arıtma müjdesi geldi. Soyer, Torbalı ve Ayrancılar atıksu arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılacağını müjdeledi.

İzmir’e yapılacak yeni otoyol projesinin detayları ortaya çıktı.

Gaziemir’de bulunan ve ‘İzmir’in Çernobili’ olarak adlandırılan arazi için Belediye Başkanı Halil Arda’dan flaş bir çıkış geldi.

Buca Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi İzzet Pilgir hakkında partisi tarafından inceleme başlatıldı. Torbalı Ticaret Odası Abdulvahap Olgun, Selçuk’taki Pamucak Plajı’nın kirletilmesiyle ilgili bir itirafta bulundu.

Sağlık personellerine tanınan ücretsiz ulaşım hakkı süresi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayına kadar uzatıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2 yıllık performansını değerlendirdi ve “Karnesi çok zayıf” ifadelerini kullandı.

İzmir’de takı satarak hayatını sürdüren ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Aslı Özkısırlar, yaşamını yitirdi. Özkısırlar Ailesi ve sevenleri Aslı'nın 25 gündür hastanelerde yatak bulamadığını ancak iki gün önce yer bulabildiklerini açıkladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte 1 milyon 117 bin 477 kişinin aşılandığı duyurdu.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, kente geldi. Çeşitli temaslarda bulunan Yıldırım, 2024 yılında yapılacak yerel seçimler için iddialı konuştu.  



SOYER'DEN ARITMA MÜJDESİ 

İlçe turlarını Küçük Menderes Havzası'ndaki Torbalı ilçesinde sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Torbalı ve Ayrancılar atıksu arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılacağını müjdeledi. Başkan Soyer, “Önemli olan şey şu ki; Torbalı'da tüm sanayi atık suyu da arıtılmış olacak. Dolayısıyla Menderes temiz akacak ve daha iyisi Pamucak kurtulmuş, denizimiz kurtulmuş, havzamız kurtulmuş olacak” dedi.

İZMİR’E YENİ ÇEVRE YOLU İÇİN HAMLE
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İzmir için hazırlanan Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu’nun proje güzergahı belli oldu. Buna göre yeni yol Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Buca’dan geçecek.

'İZMİR’İN ÇERNOBİL’İ' İÇİN BAKANLIĞA FLAŞ ÇAĞRI: KAMULAŞTIRIN!
Nükleer atıkların bulunduğu alandaki sorunun çözümü için net bir çıkışa imza atan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bir teklifim var; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alanı kamulaştırsın. Nükleer temalı bir parka dönüştürsün. Orada yaşayan insanlara özür gibi, ödül gibi kamulaştırılmasını istiyorum” dedi.

AK PARTİ İZMİR’DE O MECLİS ÜYESİ HAKKINDA İNCELEME!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın yönettiği benzinlik ihalesinin eksik evraklar nedeniyle sonuçlanamaması sonrasında Buca Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi İzzet Pilgir sosyal medyadan açıklamalar yapmıştı. Pilgir tarafından gündeme getirilen iddiaların ABD’ye kaçan FETÖ üyesi Emre Uslu’yu referans aldığını belirten Belediye Başkanı Kılıç, sert açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, belediye meclis üyesi İzzet Pilgir hakkında il başkanlığı tarafından inceleme başlatıldığını duyurdu.

TİCARET ODASI BAŞKANI OLGUN’DAN İTİRAF: PAMUCAK’I BİZ KİRLETİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konaklamalı kırsal ilçe turlarına devam etti. Torbalı, Tire ve Menderes’te temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önemli tespitlerde bulundu. Başkan Soyer'in Torbalı Ticaret Odası’na (TTO) yaptığı ziyarette önemli bir açıklama yapıldı. Buluşmaya TTO Başkanı Abdulvahap Olgun’un “1000 civarında sanayi kuruluşuna sahipliği yapıyoruz. İlçede Endüstriyel Atık Artıma Tesisi yok. Bu fabrikalardan çıkan atıklar nereye gidiyor. Lafı dolandırmayı sevmem, Pamucak’ı biz kirletiyoruz” sözleri damga vurdu.

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLADI: SAĞLIKÇILARIN ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI SÜRESİ UZATILDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının ücretsiz ulaşım hakkını 30 Haziran’a kadar uzattı. Pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte gecesini gündüzüne katarak ön safta mücadele eden sağlık çalışanları için 20 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanan hakka ilişkin yapılan açıklamada, “Pandemiyle mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanları için 20 Mart 2020 tarihinden bu yana uygulanan ücretsiz toplu ulaşım hakkını 30 Haziran 2021'e kadar uzatıyoruz. Onlara minnettarız” denildi.

AK PARTİLİ SÜREKLİ'DEN SOYER YORUMU, İDDİALI MENEMEN ÇIKIŞI VE HASTANE MÜJDESİ!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2 yıllık performansını değerlendiren Sürekli, “Karnesi çok zayıf” çıkışında bulundu. Bayraklı’da yapımı devam eden şehir hastanesinin 1 Ocak 2022’de açılacağını müjdeleyen Sürekli, CHP’den AK Parti’ye geçen Menemen özelinde de, “6 ayda nasıl çehresi değişecek göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ YASA BOĞAN ÖLÜM
İzmir’de takı satarak hayatını sürdüren ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Aslı Özkısırlar, yaşamını yitirdi. Özkısırlar Ailesi ve sevenleri Aslı'nın 25 gündür hastanelerde yatak bulamadığını ancak iki gün önce yer bulabildiklerini açıkladı. İzmir Sağlık Müdürlüğü, hasta Özkısırlar'ın özel bir hastanede hayatını kaybetmesinin, İzmir'de yatak bulunmamasıyla ilgili olmadığını ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KENTTE KAÇ KİŞİ AŞILANDI?
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki aşılama durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre; İzmir’de 1 milyon 117 bin 477 kişinin aşılandığı öğrenildi. 1 doz uygulanan kişi sayısının 633 bin 862, 2. Doz uygulanan kişi sayısının ise 483 bin 615 olduğu belirtildi. Vali Köşger, “İzmir’de aşılama durumumuz. Aşılama yüzde 50’yi aşıncaya kadar kurallara sıkıca uymaya devam. Sağlıklı günler uzakta değil. Biraz daha sabır” dedi.

YILDIRIM’DAN İZMİR’DE 2024 MESAJI!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım kente geldi.  AK Parti Genel Başkan Vekilliği sıfatıyla ilk ziyaretini İzmir’e yapan Yıldırım önemli mesajlar verdi.  Menemen’e giden ve Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ı ziyaret eden Yıldırım, konuşmasında, “2024'te inşallah İzmir'de yerel seçimlerde hem ilçelerde hem İzmir Büyükşehir’de hedefimiz AK Parti hizmeti ile buluşturmak” dedi. Yıldırım, il yönetimi, ilçe ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Yıldırım, “Bu ekibe güveniyorum. Mahalle mahalle sokak sokak her İzmirliye dokunacağız” mesajları verdi.

 
Feci kaza: Önce refüje çarptı, sonra takla attı!
 
İzmir'de eğlence mekanına virüs baskını: 110 bin lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci kaza: Önce refüje çarptı, sonra takla attı!
Bayraklı ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ...
Dario Moreno'nun doğumunun 100. yılına özel duvar resmi
Çocukluğunu ve gençliğini İzmir'de geçiren ve İzmir'e olan sevgisiyle ...
İzmir'de 33 kişi hakkında FETÖ'den tutuklama kararı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ...
 
Tartıştığı oğlunu tüfekle vurdu
İzmir'in Ödemiş ilçesinde tartıştığı babası tarafından tüfekle vurularak ...
İzmir'de kaçak kazı sırasında manastır ve 1500 yıllık mozaik bulundu
İzmir'in Aliağa ilçesinde yürütülen kaçak kazı operasyonunda, Roma döneminde ...
Evindeki 'can dostlar' için ön lisans programı bitirdi
İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki evinde eşiyle, 7 köpek ve 11 kediye bakan ...
 
AK Kadın İzmir'den 600 fidan dikimi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Orman Haftası kapsamında, ...
Ege Denizi'nde 4.7 büyüklüğünde deprem
Kandilli Rasathanesi'nden verilen bilgiye göre Ege Denizi'nde 4.7 büyüklüğünde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Aslı Özkısırlar açıklaması
İzmir’de takı satarak hayatını sürdüren ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri