POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
6 Haziran 2021 Pazar - 09:08

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Torbalı Belediyesi meclisinde gerçekleşen başkanlık seçimi için karar çıktı ve mahkeme AK Parti'nin yürütmeyi durdurma talebini oy birliğiyle reddetti. Baro seçimleri için seçim kurulu onay vermedi. Vali Köşger, Çeşme Projesi'nin İzmir'e level atlatacağını söyledi. Memleket Partisi'nin il binası açılışı İnce tarafından gerçekleşti ve eski CHP'li belediye başkanı Şahin'e parti rozeti takıldı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selçuk'ta önemli mesajlar verdi. Memleket Partisi İzmir İl Başkanlığı binası Genel Başkan Muharrem İnce tarafından açıldı. Menemen Belediyesi eski Başkanı Şahin'e, İnce tarafından parti rozeti takıldı.

İzmir Barosu seçimleri için seçim kurulu onay vermedi ve süreç yeniden start aldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme Projesi'nin kente level atlatacağını söyledi.

Torbalı Belediyesi'nde İsmail Uygur'un vefatı sonrasında mecliste yapılan, CHP tarafından kazanılan ve AK Parti'nin yargıya taşıdığı başkanlık seçimi için karar çıktı. Mahkeme AK Parti'nin yürütmeyi durdurma talebini oy birliğiyl reddetti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SELÇUK'TA SANDIK MESAJI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’daki mesaisi öncesi Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in vizyon projeleri arasında yer alan Efes Tarlası Yaşam Köyü’nün açılışına katıldı. CHP Lideri konuşmasında, "Sandık gelecek. Demokratik yollarla bir dikta yönetimine son vereceğiz. Bu başarı dünya siyasi tarihine de örnek olarak geçecek" dedi. CHP Lideri belediye başkanlarına ise "Belediye başkanlarımıza söylüyorum. Baskı gelecektir asla şikayet etmeyin. Göreviniz engelleri aşıp halkla kucaklaşmak" mesajı verdi.

BARO SEÇİMLERİ İÇİN SÜREÇ SİL BAŞTAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Haziran itibariyle geçilen kademeli normalleşmenin ikinci aşaması için yaptığı açıklamalar kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının pazar günleri devam edeceği duyuruldu. Gözler İzmir Barosu'nun 2020 yılı Ekim ayından bu yana yapılamayan genel kuruluna çevrildi. Konak İlçe Seçim Kurulu 20 Haziran Pazar Günü'ne onay vermedi. İzmir Barosu, yeni süreç için alacağı kararla yeni yer ve tarih belirleyecek.

VALİ'DEN ÇEŞME PROJESİ YORUMU: İZMİR'E LEVEL ATLATACAK
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye tarafından hazırlanan mobil turizm uygulaması Visit İzmir'in tanıtım etkinliğinde konuştu. Vali Köşger, "İzmir'de sadece yaz turizmi değil inanç, sağlık, kültür ve coğrafya turizmi yapılabilir. Bunun altyapısının oluşturulması lazım. Çeşme Projesi bunlardan bir tanesi. Eğer süreci iyi yönetebilirsek Çeşme Projesi İzmir'e level atlatacak, üst segmente çıkaracak bir şey" dedi.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ayasofya Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde ve televizyonlardan canlı yayınlanan bir program sırasında, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan’ın Atatürk için söylediği sözlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

DERVİŞOĞLU, PERİNÇEK'E PATLADI
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'in kendisine yönelik suikast iddialarına cevap veren İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, ben kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış... Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Her nedense de herkes yarım bırakmış" dedi.

MAHKEME TORBALI İÇİN SON SÖZÜ SÖYLEDİ!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Mithat Tekin'in zaferiyle sonuçlanan ve AK Parti tarafından yargıya taşınan seçim hakkında karar açıklandı.
CHP'li Tekin'in son turda 17 oyla kazandığı seçim, 14 oy alan AK Parti Adayı Özgür Erman Çağlar tarafından CHP gurubu içinde kabinde fotoğraflama işlemi ve buna bağlı olarak üyelere baskı yapıldığı iddiasıyla yargıya taşınmış, İzmir 1’inci İdare Mahkemesi AK Parti kanadından delil, belediye tarafından da savunma istemişti.
Süreçte ilgili belgeler mahkemeye ulaşırken, heyet bugün Torbalı seçimi gündemiyle toplanarak karara vardı. Buna göre mahkeme heyeti yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Oy birliği ile alınan kararla seçimin usulsüz olmadığı ve geçerli olduğu ilan edildi.

BÜYÜKŞEHİR'E BİR ONAY DAHA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü mali yapısı, bir kez daha onaylandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak olan ‘AAA’ ulusal kredi derecelendirme notunu bir kez daha teyit etti. Başkan Tunç Soyer, “En yüksek notu kazanmak kadar koruyabilmek de çok önemli. Bugüne kadar attığımız adımların sağlamlığını göstererek zirvede kalmak adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

URLA KAYMAKAMI İLE CHP VE BÜYÜKŞEHİR ARASINDA GERİLİM
Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Murtaza Dayanç’ın ilçedeki hizmetlerle ilgili beklentilerini basın yoluyla dile getirmesi üzerine önce CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur tepkisini dile getirdi, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla’daki hizmetleri hakkında detaylı bilgi verildi ve bu hizmetlerin ilçede kesintisiz olarak sürdürüldüğü vurgulandı. Ayrıca, "Sayın Kaymakam’ın siyasi bir tavrı anımsatacak biçimde basın yoluyla değil doğrudan iletmesinin kamu görevlisi tavrına daha uygun olduğunu ifade etmek zorunlu hale gelmiştir. Başkanvekili olarak atandığı belediyede seçilmiş belediye başkanlarından çok daha fazla siyasetin dışında kalıp, bu tür çıkışlar yerine ilçesinin gereksinimleri için diğer kamu kurumları ile kurduğu ilişkilerde olduğu gibi belediyemiz ilgili birim ve yöneticileri ile belirlenmiş teamül ve kurallara uygun davranmasının çok daha saygın ve doğru olduğunu üzülerek hatırlatmak gerekmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İNCE'DEN İZMİR'DE YOĞUN MESAİ: BİNA AÇTI, ŞAHİN'E ROZET TAKTI
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İzmir'deki il binasının açılışında konuştu. Türkiye'deki ilk il binası açılışı olduğunu söyleyen Genel Başkan İnce, "Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız. Bu sefer yarım kalan işimizi tamamlayacağız" mesajını verdi. İnce ayrıca 10 ilçenin başkanının belli olduğunu söylerken isimleri tek tek saydı. Açılışta ayrıca Menemen'de 20 yıl belediye başkanlığı yapan, son yerel seçimlerde aday gösterilmeyen ve ardından CHP'den ihraç edilen Tahir Şahin'e rozet takıldı.
 

 
Bornova’da Dünya Kahvaltı Günü masası!
 
Konak'ta bilim merkezi heyecanı: 6 ayda bitecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bankta yaşam’ dramına Büyükşehir nokta koydu!
Yaşamını Kültürpark’taki bir bank üzerinde sürdüren şeker hastası Medeni ...
Mavi bayraklı plaj da salya istilasında!
Marmara’yı bitiren müsilaj, Kocaeli’nin doğa harikası plajlarını da öldürdü. ...
Selahaddin Gülen'in ifadesi ortaya çıktı
Fethullah Gülen'in MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilip tutuklanan yeğeni ...
 
Ağabeyini döveni öldüren bekçi tutuklandı
Buca ilçesinde, Şehmus Devrin'i (30) tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle ...
Erdoğan'dan müsilaj mesajı: İstanbul, İzmir niye yapmıyor demeyeceğiz...
Millet bahçesi toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara'daki ...
İzmir'in o ilçesinde yangın paniği
Kiraz ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın ...
 
Mavi Bayrak ödülleri açıklandı: İzmir 14 yeni plajla Türkiye lideri oldu
Bu yılın Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak ...
İzmir'de 52 bin öğrenci sınava girecek
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 06 Haziran 2021 tarihinde iki ...
DEÜ’nün 12 yerleşkesi sıfır atık belgesi aldı
Karbon ayak izini azaltarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri