POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında ağır darbe!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Kabine sonrası kritik başlıklarda önemli mesajlar!
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
8 Ağustos 2021 Pazar - 08:31

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan yangınlar gündeme damga vurdu. İzmir'de çıkan yangınlar da kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, en büyük kaybın yaşandığı bölgelere gitti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarıyla ilgili flaş bir çıkışa imza attı. Kentte aşılamada 5 milyonuncu dozun yapıldığı belirtildi. Birbirinden önemli gelişmeler yaşandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde orman yangınları çıktı. İzmir'de de çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Ayrıca büyük kaybın yaşandığı bölgelere giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önemli mesajlar verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka haritasını açıkladı ve İzmir'in artışta olduğu görüldü.

AK Parti'den 2019 yılında kentte çıkan büyük yangınlar sonrasında hayata geçen Orman İzmir Kampanyası'yla ilgili eleştiriler geldi, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, belgelerle cevap verdi.
Büyükşehir Belediyesi ile İZDENİZ şirketi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Personellere yaklaşık yüzde 29 oranında zam yapıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte 5 milyonuncu doz aşının yapıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçelerde danışma kurulu toplantıları yapma kararı aldı. Takvim netleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında büyükşehir belediye başkanlarını başarılı bulduğunu belirterek bir dönem daha devam etmelerini istedi.

Vali Köşger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önümüzdeki 3 günün yangın risk haritalarına göre İzmir'in de yüksek risk grubunda olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE ALEV ALEV YANDI, SOYER AFET BÖLGESİNE GİTTİ
Türkiye'nin dört bir yerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi de desteklerini sürdürdü. Bölgeye insani yardım malzemesi gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antalya, Manavgat, Muğla, Marmaris, Bodrum ve Milas yangınlarının söndürülmesi için de destek sağladı. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Muğla'da yangından zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan bilgi alan Soyer'e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse eşlik etti. Ziyarette CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da yer aldı. Başkan Soyer burada, "Sizi kendi kaderinizle baş başa bırakmayacağız. Bütün mesele envanteri çıkartmak, hasarın tespit edilmesi. Biz hazırız, bunun için buradayız. Kalbimiz sizin çektiğiniz sıkıntıyı çekti. Gücümüz neyse de sonuna kadar destek olacağız” dedi.

İZMİR'DE DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka yoğunluğu haritası açıkladı. Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 168,82, Ankara'da 165,20, İzmir'de 43,30 oldu. İzmir'de bu sayı geride kalan hafta açıklanan haritada 33.43'tü.

AK PARTİ'DEN GELEN ELEŞTİRİYE SOYER'DEN BELGELİ YANIT
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer,  AK Parti cephesinden gelen Orman İzmir kampanyasıyla ilgili iddialara belgelerle yanıt verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 2019 yılında İzmir’de gerçekleşen yangın sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yangın uçağı alınması için başlattığı “Orman İzmir” yardım kampanyası ile ilgili  "Bakın o yangından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir’de ‘Yangın uçağı alacağım’ dedi para topladı, üzerinden 2 yıl geçti daha yangın uçağı yok. Para da toplandı, paralar nerede, bu paralar nerede? Orada belediye meclis toplantısı yapıldı, ‘Yangın olan yerde burası ağaçlandırılacak’ dedi. Zaten orayı da Tarım ve Orman Bakanlığı ağaçlandırdı, fidan için kampanyalar yapıldı" demişti. Başkan Soyer, yapılanların raporunu kalem kalem kamuoyuyla paylaşırken ayrıca, "İzmir Valiliği’nden izin alınarak yapılan, her aşaması ve sonucu resmi belgelerle Valiliğe bildirilen, basınla defalarca paylaşılan kampanya hakkında “Orman İzmir kampanyasında para toplandı, paralar nerede?” denilerek bilinçli şaibe yaratma çabasına sessiz kalamam" ifadelerini kullandı.  



SABAH GÖRÜNTÜSÜ PANİK YARATTI
İzmir geride kalan Cuma gününe sıra dışı bir görüntüyle uyandı. Kentte sabah saatlerine 'sepya' bir görüntü baskın kalırken, güneşin kızıl görüntüsü ve bazı bölgelerde yayılan yanık kokusu panik yarattı. Sosyal medyada peş peşe fotoğraflar yayılırken, birçok meteoroloji sayfasından yapılan açıklamalar durumun nedenini netliğe kavuşturdu. Kentte herhangi bir yangın bulunmazken görüntünün rüzgarın terse dönmesi sonrası güney illerinde ve Yunanistan'da devam eden yangınların dumanıyla bulutlarla birbirine karışması sonucu oluştuğu bildirildi.  

İZDENİZ'DE MUTLU SON!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZDENİZ şirketi personelinin örgütlü olduğu Türkiye Denizciler Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Sözleşmeye göre karada çalışan personele yüzde 28,40, denizde çalışan personele ise yüzde 29 oranında zam yapıldı. Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, bu dönem en iyi toplu iş sözleşmesini İzmir'de imzaladıklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

CHP'DE DANIŞMA KURULLARI ZAMANI
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından ilçelerde yapılacak danışma kurulu toplantılarının takvimi netlik kazandı. Olağanüstü kongreler yapılacak Menemen ve Kınık haricinde tüm ilçelerin hangi gün ve saatte nerede ev sahipliği yapacağı belirlendi. Toplantıların 9 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

5 MİLYONUNCU DOZ AŞI YAPILDI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüsle mücadele kapsamında kritik önem taşıyan aşılama süreciyle ilgili son bilgileri paylaştı. Köşger kentte 5 milyonuncu doz aşının yapıldığını açıkladı. İzmir Valisi paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Mavi İzmir'imizde bugün 5 Milyonuncu doz aşı yapıldı!  Haydi İzmirliler! Kentimizdeki aşılanma oranını yüzde 100'e çıkarmak üzere, hep birlikte kolları sıvıyoruz...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında büyükşehir belediye başkanlarını başarılı bulduğunu belirterek bir dönem daha devam etmelerini istedi.

VALİ AÇIKLADI: İZMİR YANGINLAR İÇİN YÜKSEK RİSK GRUBUNDA
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önümüzdeki 3 günün yangın risk haritalarına göre İzmir'in de yüksek risk grubunda olduğunu kaydetti. Ormanlara giriş yasağının devam ettiğini hatırlatan Köşger, "Şehir içi-dışı, yol kenarlarında lütfen yangına sebebiyet verecek her türlü eylemden uzak duralım." ifadelerini kullandı. Vali Köşger, açıklamasında, yangın risk haritalarını da paylaştı.

İZMİR'DE 2 YANGIN KONTROL ALTINDA
Urla'nın Balıklıova Mahallesi'ndeki makilik ve bozuk ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.Tire ilçesinin kırsal Osmancık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. 

 
Dükkan değil cephanelik: 62 ruhsatsız tüfek ile kuru sıkıdan bozma tabancalar!
 
Suudi Arabistan'dan umre açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dükkan değil cephanelik: 62 ruhsatsız tüfek ile kuru sıkıdan bozma tabancalar!
A.K'nin dükkanına baskın düzenleyen ekipler 62 ruhsatsız tüfek, 16 kurusıkıdan ...
MHP İzmir'den yangın bölgesine yardım tırı
MHP İzmir İl ve ilçe başkanlıkları öncülüğünde toplanan 2 tır dolusu yardım ...
Tire ve Balıklıova'daki yangınlar kontrol altına alındı
Urla'nın Balıklıova Mahallesi'ndeki makilik ve bozuk ormanlık alanda çıkan ...
 
Vali Köşger paylaştı ve uyardı: İzmir yüksek risk grubunda
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 3 günlük yangın risk haritasına göre ...
Tire'deki orman yangını kontrol altına alındı
İzmir'in Tire ilçesinin kırsal Osmancık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan ...
İzmir'de yangınlara jet müdahale
İzmir Büyükşehir Belediyesi orman yangınlarına karşı aralıksız çalışmayı ...
 
İzmir'de yük treni raydan çıkmıştı... İZBAN seferleri normale döndü
İzmir'de Turan istasyonu yakınında bir yük treninin 4 vagonunun raydan ...
5 ilde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor
Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı ...
Ümitcan Uygun "kasten öldürme" suçundan tutuklandı
Ankara'da 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü üzerine gözaltına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri