POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Bakan açıkladı: Asgari ücrete 2. zam olacak mı?
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
30 Mayıs 2021 Pazar - 08:38

Haftanın İzmir sayfası: Neler yaşandı?

Başkan Soyer ise, 2021 yılı içinde yapılacak yüzde 10'luk zammın iptal edildiğini duyurdu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in eşi gazeteci-yazar Ziynet Sertel yaşamını yitirdi. Köşger’in kent içi ulaşıma yönelik yaptığı açıklamalara CHP İl Başkanı Yücel'den tepki geldi. Buca metrosuna Avrupa'dan sonra Asya'dan da finans geldi. Altay'ın 18 yıllık Süper Lig hasreti sonlandı. Kemalpaşa kirazı tescillendi.

Haftanın İzmir sayfası: Neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, yetki belgesini alarak görevine başladı.
Altay 18 yıl sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'e geldi. Partisinin il binasının açılışını yapan Genel Başkan Babacan açıklamalarda bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için Asya Altyapı Yatırım Bankası ile de 125 milyon Euro’luk yetkilendirme anlaşmasına imza attı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, 2021 yılı içinde yapılacak yüzde 10'luk zammın iptal edildiğini müjdeledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel'in eşi gazeteci-yazar Ziynet Sertel yaşamını yitirdi.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in kent içi ulaşıma yönelik yaptığı açıklamalar, 'altyapı' çıkışı ve trafik sorununun çözümü noktasında yaptığı açıklamalara Cumhuriyet CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki gösterdi.
İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri, Bornova, Menemen, Çiğli, Buca, Bayraklı, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde rüşvet operasyonu düzenledi.
Kemalpaşa kirazı tescillendi.

İNCE'NİN PARTİSİ İZMİR'DE START VERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) koparak Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılan ve İzmir İl Başkanlığı görevine getirilen Cüneyt Oğuz yetki belgesini aldı. Oğuz görevine resmen başlarken sosyal medya hesabından bir de açıklama yayınladı.



18 YILLIK HASRET BİTTİ: ALTAY SÜPER LİG'DE!
Süper Toto 1.Lig'den Süper Lig'e yükselecek son takım iki İzmir takımı arasında oynanan play-off finaliyle belirlendi. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Altay ile Altınordu kozlarını paylaştı. 90 dakikası nefes kesen mücadelede gülen taraf 89. dakikada Paixao'nun attığı golle Altay oldu. Altay 18 yıl sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi.

BABACAN PARTİ BİNASINI AÇTI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YÜKLENDİ
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir'e geldi. Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nın açılışını yapmak için kente gelen Genel Başkan Babacan program öncesinde basın mensuplarıyla buluştu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan sözlerine tepki gösteren Babacan, "Burası ya bir hukuk devleti olur ya da mafyanın, çetenin eline düşen bir ülke olur" dedi. Babacan ayrıca erken seçim ve ittifak sorularına da yanıt verdi.

KEMALPAŞA KİRAZİ TESCİLLENDİ
Kemalpaşa Tarım Destekleme Derneğinden yapılan açıklamaya göre, tescil için Dernek tarafından Şubat 2020'de Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuruldu. Kurumun değerlendirmesi sonucu, 24 Mart'ta "Kemalpaşa Kirazı"na coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

İZMİR'E BİR DEV FİNANS DA ASYA'DAN: BUCA METROSU İÇİN 125 MİLYON EUROLUK İMZA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Buca Metrosu’na, Avrupa’dan sonra Asya’dan da finansman geldi. Aralık 2019’da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 125 milyon Euro’luk yetkilendirme anlaşması yapan Büyükşehir, Asya Altyapı Yatırım Bankası ile de 125 milyon Euro’luk yetkilendirme anlaşmasına imza attı.

BAŞKAN SOYER'DEN MÜJDE: 2021'DEKİ SU ZAMMI İPTAL!
İZSU Genel Kurulu'nun Mayıs ayı ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) toplantıda İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2020 Yılı Faaliyet Raporu ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2020 Mali Yılı Bütçesinin Kesin Hesapları ile Bilançosu masaya yatırıldı. İki rapor CHP ve İYİ Parti'nin kabul, AK Parti ve MHP'nin ret oylarıyla kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, 2021 yılı içinde yapılacak yüzde 10'luk zammın iptal edildiğini müjdeledi.



VEKİL SERTEL'İN ACI GÜNÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel'in eşi gazeteci-yazar Ziynet Sertel yaşamını yitirdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Ziynet Sertel Kent Hastanesi yoğun bakım servisinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Sertel için, düzenlenecek cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

CHP İL BAŞKANI YÜCEL'DEN VALİ KÖŞGER'E TEPKİ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yerel bir gazeteye kent içi ulaşıma yönelik yaptığı açıklamalar, 'altyapı' çıkışı ve trafik sorununun çözümü noktasında yerel yönetimi işaret etmesine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den tepki geldi. Başkan Yücel açıklamasının bir bölümünde, "Sayın İzmir Valimize, AKP'nin ağzıyla konuşmak ve İzmir Büyükşehir Belediyesini bir siyasi parti mensubu gibi eleştirmek yakışmamıştır" ifadelerini kullandı.

7 İLÇEDE RÜŞVET OPERASYONU
İzmir'de jandarma tarafından düzenlenen rüşvet operasyonunda biri kamu görevlisi 11 zanlı gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "rüşvet" soruşturması kapsamında 17 zanlı hakkında yakalama karara verildi. Bunun üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri, Bornova, Menemen, Çiğli, Buca, Bayraklı, Gaziemir ve Karabağlar ilçelerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, 1'i kamu görevlisi 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

 
Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon Chelsea
 
Eren-15 Operasyonu'ndan acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran açıkladı: Çeşme'de yeni vakaya rastlanmadı
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçede bugün koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.
Beydağ'da yangında zeytin ağaçları zarar gördü
İzmir'in Beydağ ilçesinde çıkan yangında zeytin ağaçları ve ormanlık alanda hasar oluştu.
Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması
İstanbul'da Çamlıca Kulesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
İzmir'deki hastane saldırısında 3 gözaltı
Bayraklı ilçesinde motosikletin gaz koluna dokunduğu gerekçesiyle Muhammet ...
Bakan Kurum'dan İzmir'de inceleme: 7 bölgedeki dönüşümü anlattı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de depremin ardından yürütülen ...
Bu sefer dolandırıcılar gafil avlandı!
Menderes ilçesinde 120 bin liralık altını bulunan S.Ç., kendilerini polis ...
 
İranlı gezgin İzmir'de kaybolan 'can dostu'nu arıyor
 Anadolu ve Kafkasya turuna çıktığı köpeğini İzmir'de kaybeden İranlı ...
'Deniz patlıcanı denizlerin akciğeri'
İzmir gibi sahil kentlerinden belirlenen tarihte ve kotada avlanan deniz ...
Next Game Startup 2021 Başlıyor
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve 350 oyun geliştiricisinin katıldığı, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri