POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
18 Ekim 2018 Perşembe - 15:50

İYİ Parti İzmir'de 'Kırkpınar' depremi: 17 ilçe başkanı istifa etti!

İYİ Parti’de il başkanlığına Kırkpınar’ın atanması teşkilat içinde tepkiye yol açtı. 17 ilçe başkanı istifa kararı aldı. İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Demirel ve yönetim kurulu ile 20 ilçe gençlik kolları başkanının da görevinden istifa ettiği duyuruldu.

İYİ Parti İzmir de  Kırkpınar  depremi: 17 ilçe başkanı istifa etti!

GERÇEKİZMİR – İYİ Parti İzmir’de günlerdir süren belirsizlik il başkanının atanmasıyla son bulurken, bu kez teşkilat içinde kriz baş gösterdi.

İYİ Parti Genel Merkezi revizyon kapsamında yola istifası alınan Koray Ükünç’ün yerine Hüsmen Kırkpınar’la devam etme kararı aldı. 

İl başkanlığına MHP kökenli bir ismin atanmasına uzun süredir karşı çıkan ve hem Genel Merkez’e hem de İzmir’e gelen heyeti bu yöndeki taleplerini ileten ilçe başkanlarının büyük bölümü, Kırkpınar’ın atanması sonrası istifa kararı aldı.

Bir araya gelen 17 ilçe başkanı istifa etti. İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Demirel ve yönetim kurulu ile 20 ilçe gençlik kolları başkanının da görevinden istifa ettiği duyuruldu. Başkanlar Kırkpınar’ın atanmasının getireceği rahatsızlıkları içeren bir açıklamayı, istifa ettiklerine dair belgelerle birlikte Genel Merkez’e yolladı.

Görevini bırakan partililer, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde  kurulan  İYİ  Partimiz Türkiye’mize umut  olmuş,  koyduğu hedef ve ilkeleri ile bir güneş gibi doğmuştur. Partimizin  kuruluş  aşamasında,  Kurucu  İl  Başkanımız Yıldırım  Ulupınar’ın koymuş  olduğu  vizyonla,  oluşturduğu  teşkilat yapısı, dört eğilimi içinde barındıran, Cumhuriyet ile kavgası olmayan, Atatürk ilkelerine, milli ve manevi değerlerine bağlı, tek bir eğilim ile siyaset yapmayan, başka bir partinin devamı görüntüsünden uzak bir kimlikteydi. Genel Merkezimizin dün, İzmir İl Başkanlığı'na yapmış olduğu atamayla bu vizyondan tamamen uzaklaştığını görmekteyiz. İl başkanlığımızın  atanması  sürecinde  teşkilatlarımızın,  il başkanımızın atanmasıyla ilgili görüş ve önerilerinin alınması için, genel merkezimiz  tarafından  gönderilen  heyete  teşkilatların  hassasiyeti  ve düşüncelerinin  aktarılmasına rağmen, maalesef genel merkezimiz tarafından ilçe  teşkilatlarımızın, il yönetimimizin, gençlik kollarımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı görülmüştür. Almış  olduğumuz bu karar, herhangi bir şahsa karşı  değil, tamamıyla prensip  kararıdır. Bu sebeple 17 ilçe başkanı, il gençlik kolları başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte 20 ilçe gençlik kolları başkanı olmak üzere tüm görevlerimizden istifa ediyoruz."

HANGİ BAŞKANLAR İSTİFA ETTİ? 
Gaziemir İlçe Başkanı Leman Emin, Foça İlçe Başkanı Muzaffer Tınaztepe, Buca İlçe Başkanı Fikret Aktaş, Seferihisar İlçe Başkanı Kürşat Cebeci, Karaburun İlçe Başkanı Şerif Arslankan, Kınık İlçe Başkanı Hasan Kavak, Dikili İlçe Başkanı Altan Aktuğ, Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Beydağ İlçe Başkanı Muhsin Pulcu, Kemalpaşa İlçe Başkanı Hüsnü Teoman, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Narlıdere İlçe Başkan Vekili Kerim Kaşka, Bayraklı İlçe Başkanı Murat Karacan, Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Bornova İlçe Bakanı Galip Çukurlu ve Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi görevlerinden istifa etti.

 
AK Parti'den Yücel'e 'FETÖ çıkışı' tepkisi!
 
Başsavcılık'tan kritik 'Kaşıkçı' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den Yücel'e 'FETÖ çıkışı' tepkisi!
AK Parti İl Başkanvekili Özkan, CHP İl Başkanı Yücel’in AK Parti’ye yönelik ...
Erdoğan: Moldova'nın toprak bütünlüğü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Moldova'nın toprak bütünlüğü bizim için hayati ...
Başkan Uyar'dan duygusal adaylık açıklaması
İzmir'de Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, 31 Mart 2019’da yapılacak ...
 
Ve Başkan Atila dosyasını teslim etti: Halktan aldığımız güçle hizmete devam!
Bornova Belediye Başkanı Atila hizmete devam yolunda bir dönem daha görev için başvurusunu yaptı.
MHP'den teşkilatlara 'provokasyon' uyarısı
MHP, yerel seçimler öncesinde tüm teşkilatlarına, "Provokasyonlara karşı ...
CHP'de vekiller 'aday belirleme' için sahaya iniyor: İzmir'den kimler/nerede görev aldı?
CHP'de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürerken, milletvekilleri ve PM ...
 
CHP Güzelbahçe'de yeni ilçe başkanı belli oldu
CHP Güzelbahçe'de belediye meclis üyesi aday adaylığı için istifa eden ...
Yücel'den sert çıkış: Devleti FETÖ'ye siz teslim ettiniz!
CHP İl Başkanı Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "FETÖ bizden önce de vardı" ...
CHP İzmir'e pankartlı 'kadın aday' mesajı!
CHP İl Baskanı Deniz Yücel'i ziyaret eden Kadın Adayları Destekleme ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri