POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
Polis memuru, husumetli olduğu komşusunu katletti!
31 Ekim 2018 Çarşamba - 08:27

İYİ Parti İzmir'de istifa eden başkanlardan revizyon mesajları!

İYİ Parti İzmir’de il başkanlığına Hüsmen Kırkpınar’ın atanmasının ardından 16 ilçe başkanının istifa etmesi büyük yankı uyandırmıştı. Partide revizyon süreci devam ederken ilçe başkanlarının göreve devam edip etmeme noktasında nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu olmuştu. İstifa eden ilçe başkanları konuya ilişkin Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İzmir de istifa eden başkanlardan revizyon mesajları!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde revizyon kararı almasıyla İzmir İl Eski Başkanı Koray Ükünç ve yönetim kurulu istifa etmişti. Ardından  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın imzası ile teşkilatlara gönderilen genelgede yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyulan ilçelerde de, ilçe başkaNları ve yönetimlerinin istifa edeceği bildirilmişti.

Partinin İzmir kanadında yaklaşık 1 buçuk aylık bir bekleyişten sonra genel merkez, il başkanlığı görevine Hüsmen Kırkpınar’ı atadı. Kırkpınar’ın göreve atanmasından sonra gelişen süreçte “il başkanının belirlenmesi noktasında teşkilatın görüş ve önerilerinin göz önünde bulundurulmaması” gerekçesiyle ; Aliağa İlçe Eski Başkanı Yücel Karaşan, Bornova İlçe Eski Başkanı Galip Çukurlu, Buca İlçe Eski Başkanı Fikret Aktaş, Bayraklı İlçe Eski Başkanı Murat Karacan, Beydağ İlçe Eski Başkanı Muhsin Pulcu, Çiğli İlçe Eski Başkanı Özgür Doğan, Dikili İlçe Eski Başkanı Altan Aktuğ, Foça İlçe Eski Başkanı Muzaffer Tınaztepe, Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa İlçe Eski Başkanı Hüsnü Teoman, Bergama İlçe Eski Başkanı Nuri Çiftçi, Seferihisar İlçe Eski Başkanı Kürşat Cebeci, Torbalı İlçe Eski Başkanı Hasan Akbıyık, Gaziemir İlçe Eski Başkanı Leman Amin Bayındır, Karaburun İlçe Eski Başkanı Şerif Arslankan ve Kınık İlçe Eski Başkanı Hasan Kavak mevcut görevlerinden istifa ettiklerini ortak bir bildiri ile duyurmuştu.

İl Başkanı Kırkpınar ise göreve geldikten hemen sonra yeni il yönetimini belirlemek adına mesaiye başladı. Bu hafta belirlenmesi beklenen yeni yönetim kurulunun ardından Kırkpınar ilçelerde yeniden yapılandırmanın tamamlanması noktasında mesai harcayacak.

Revizyon süreci halihazırda devam ederken gözler istifa eden 16 ilçe başkanına çevrildi. İlçe başkanlarının süreçte izleyecekleri tavır merak edilirken, başkanlar göreve devam edip etmeme noktasındaki düşünceleri hakkında Gerçekİzmir’e konuştu.

İŞTE O BAŞKANLARIN GÖRÜŞLERİ

Bergama İlçe Eski Başkanı Nuri Çiftçi : Hüsmen Bey zaten istifamı kabul etmedi. Ben şu aşamada zaten İl Başkanımız Hüsmen Bey ile beraberim, görevime devam ediyorum.

Aliağa İlçe Eski Başkanı Yücel Karaşan : Devam etmeme noktasındayım. Bu kararı tek başıma almadığım gibi, yine toplu bir şekilde karar alınıp herkes “evet” derse olur, demezse olmaz.

Bornova İlçe Eski Başkanı Galip Çukurlu : İlk açıklamamın arkasındayım, göreve devam etmeyi düşünmüyorum.

Buca İlçe Eski Başkanı Fikret Aktaş : İl başkanının atanması noktasında teşkilatların görüşlerinin alınmamasına bir itirazımız oldu ve bu itirazımız baki. Teşkilatın görüşlerine riayet edilmemesi ve bu 1 buçuk aylık süreçte İzmir Milletvekillerimizin olan bitene kayıtsız kalması da bunda etkili oldu. Zaten başka bir görev düşündüğüm için ilçe başkanı olarak her halükarda görev almayacaktım, benim ilçe başkanlığım buraya kadardı. Ama vekillerimizin kayıtsız kalmasından dolayı çok kırgınım.

Bayraklı İlçe Eski Başkanı Murat Karacan : Dik durmaya devam ediyoruz. Süreçte İzmir teşkilatının hassasiyetleri göz önüne alınmadığı için istifa ettik, bu şahıslarla alakalı bir şey değil. Şuan beklemedeyiz, genel merkezimizin atacağı adımlara göre bir değerlendirme yapacağız.

Beydağ İlçe Eski Başkanı Muhsin Pulcu : Göreve devam etmeyi düşünmüyorum.

Çiğli İlçe Eski Başkanı Özgür Doğan : İlk olarak, istifa kararı sanki Hüsmen Kırkpınar’a alınan kişisel bir tavır gibi lanse edildi ancak böyle bir şey söz konusu değil. İkinci olarak ise sanki parti içinde MHP tabanından gelenler ile MHP tabanından gelmeyenler için ayrı bir çizgi oluşmuş gibi lanse ediliyor. Durum böyle de değil. Bizim partimizin kuruluş amacı da zaten 81 milyona hitap eden merkez bir parti yaratmak. Bizim bu kararı alırken çıkış noktamız aslında bir fikriyattı.  Çünkü yapılan hamleleri amaç ve misyonun ötesinde partiyi dar bir tabana sıkıştırma hareketi olarak gördük. Gelen heyet ile yapılan görüşmelerdeki kanı daha çok bu şehri yansıtabilecek, daha farklı özellikte bir il başkanının atanması yönündeydi. Bu bağlamda da yanlış şeyler oldu biz de buna karşı bir duruş sergiledik. Bu aşamada görev verilirse alacak mıyım? Bu durumda almayacağımı düşünüyorum. Ama yarın bir gün genel merkez tarafından  başka şeyler gündeme gelir… Bizler bu partinin emektarlarıyız, dolayısıyla amacımız partimizi bırakmak ya da yıpratmak değil partimizi daha ileriye taşıma mücadelesi… Ama şuan mevcut pozisyonda bir görev almayı açıkçası düşünmüyorum ama savunduğumuz fikriyata yakın gelişmeler olursa o zaman düşünebiliriz.

Dikili İlçe Eski Başkanı Altan Aktuğ : İl başkanımızla görüşüp öyle değerlendireceğim.

Foça İlçe Eski Başkanı Muzaffer Tınaztepe : İstifamı üzülerek verdim ancak ilçe başkanlığı görevine devam etmemeye kesin kararlıyım. Parti üyesi olarak çalışmalarımı devam ettireceğim.

Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Mehmet Yıldırım : Sayın Hüsmen Kırkpınar’ın şahsı ile ilgili bir sorunumuz asla yok. Benim Hüsmen Bey’in il başkanlığına bir itirazım söz konusu değil. Benim itirazım teşkilatların hassasiyetlerinin gözetilmemiş olması. Bizim partimiz bir çok eğilimin bir araya geldiği bir parti. Benim gözettiğim şey başladığımızda noktadaki gibi merkez partisi olarak kalabilmek. İl başkanımızın da bu noktada yeni yönetimde yapacağı hassasiyetleri görmek istiyoruz. İzmir’in demografik yapısına uygun bir il yönetimi mutlaka oluşturulmalıdır. İl başkanımız MHP kökenli bir kardeşimizse, bir tarafında teşkilat başkanı demokrat partili, bir tarafında il sekreteri sosyal demokrat olmalı ki fotoğraf eşit görülsün. Yani partimiz, merkez parti görüntüsünden kopmasın, benim beklentim bu yönde. İlçe başkanlığı talebim olmayacak şayet bana öyle bir talep olarak gelinirse de bu fotoğrafa bakarak değerlendireceğim.

Kemalpaşa İlçe Eski Başkanı Hüsnü Teoman : Attığımız imzanın arkasındayız, genel merkeze karşı da bu dik duruşumuz devam edecek. İlçe yönetimimizle birlikte istifalarımızı verdik, bunun da arkasında duruyoruz. Görev verirlerse de kabul etmeyeceğiz.

Seferihisar İlçe Eski Başkanı Kürşat Cebeci : İl başkanımızın atanma sürecinde tabana, teşkilata sorarak, fikirleri alınarak hareket içerisinde bulunulması düşüncemiz vardı. Maalesef İzmir’deki atama sürecinde bu olmadı. Zaten bizim deklerasyon metnimiz de bir protesto şeklinde değil, biz partimizdeki görevlerimizden istifa ettik, üye olarak devam ediyoruz. Bu süreçte teşkilatımızın hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini genel merkezimize ileten kişilerden biri benim. Teşkilatların ekseriyeti göz önünde bulundurulmadan tamamıyla farklı bir atama yapılınca biz buna tepki olarak bir oluşum içerisine girdik. Aksi takdirde bir protesto değil. Hüsmen Kırkpınar başkanımızın şahsıyla ilgili bir konu değildi. Teşkilatlara rağmen bu atamanın yapılmış olması bizim için kırılma noktasıydı. Tavrımız bu ve tavrımıza blok olarak devam ediyoruz. Şu aşamada zaten istifa ettik ve görev talep etme gibi bir durum olamaz. Ancak süreçte genel başkanımız, İzmir’i bu bağlamda tekrardan gözden geçirme ve yeniden bir değerlendirme hamlesi yaparsa, ya da bir kongre kararı alınıp delegelerimizin alacağı bir karar da olabilir… Eğer süreç bu şekilde işlerse bizler bu görevlere seve seve devam edebiliriz. Ama böyle kutuplaşmış bir şekilde görev almak ya da kabul etmek gibi bir durumda kendimizle çelişmiş oluruz. Gerekçelerimiz gayet açık, yeniden bir gözden geçirme olursa ve bu görevler bize verilirse devam edebiliriz.

Torbalı İlçe Eski Başkanı Hasan Akbıyık : Kararımın arkasındayım, ilçe başkanlığı görevi düşünmüyorum.

Gaziemir İlçe Eski Başkanı Leman Amin Bayındır : Ben zaten revizyon olsa da olmasa da aday adaylığı için istifa edecektim, o yüzden benim açımdan bir sıkıntı söz konusu değil.

Karaburun İlçe Eski Başkanı Şerif Arslankan : İlçe başkanlarımız ve Sayın Yıldırım Ulupınar ile ortak düşüncemiz partimizde bir eksen kayması yaşanması durumuydu ve bu nedenle istifamızı verdik. Bu durum Hüsmen Bey ile alakalı değil, kendisi çok beyefendi bir insandır. Ancak imzamın arkasındayım.

Kınık İlçe Eski Başkanı Hasan Kavak : Şuan için devam edip etmeme noktasında net bir kararım yok, il başkanımla görüşüp bir değerlendirme yapacağım.

 
İzmir'de başsavcıdan kritik 'gözaltı' açıklaması
 
ABD'de vatandaşlık tartışması büyüyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aslan35 31 Ekim 2018 Çarşamba 21:35

Genel Merkezin bu kadar ilçe başkanı ve teşkilatı dinlememesinden dolayı maalesef İzmir''de İYİ parti bitmiştir. Bundan daha önemlisi il başkanı olarak, istenmediğini bile bile o koltukta oturması. İnsan da birazcık onur olur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den videolu mesaj: İzmir için hazırız!
AK Parti İzmir Teşkilatı kente özel bir video ile seslenerek, "Biz büyük ...
''Bir uyku tulumu da mı veremediniz askerlere?''
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tunceli'de iki askerin donarak şehit olmasını ...
CHP'de o ilçeden Genel Merkez'e ıslak imzalı yöntem talebi raporu!
CHP İzmir’de Büyükşehir Adayı ve 30 ilçedeki adaylar için Genel Merkez’in ...
 
Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' ve 'Gökçek' mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını da çökerteceğiz. ...
CHP'li Engin'den 'üniversite, dönüşüm, stat ve iskele' mesajları!
Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına katılan, CHP İzmir İl Eski Başkanı, ...
Soylu'dan donarak şehit olan askerlerle ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak şehit olan iki askerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
CHP'li Sındır ile 'Büyükşehir' gündemi: Bana ciddi bir talep var!
Adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP Milletvekili ...
CHP'nin Cumhuriyet etkinliğinde duygu seli!
Cumhuriyetin 95'inci Kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP İl Başkanlığı'nın ...
‘Dünyanın yeni kavşağı’ İstanbul Havalimanı açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışında konuşuyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri