POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
8 Şubat 2019 Cuma - 12:07

İYİ Parti Karşıyaka adayını açıkladı: İlk mesajı ne oldu?

İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, ilçe eski başkanı Mehmet Yıldırım oldu.  Yıldırım, “Bundan sonra Karşıyaka sahipsiz kalmayacak ve Karşıyaka dışından bir aday gelmeye cesaret edemeyecek”dedi.

İYİ Parti Karşıyaka adayını açıkladı: İlk mesajı ne oldu?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İYİ Parti İzmir’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürüyor.  CHP ile yapılan ittifak doğrultusunda İzmir’de; iki partinin ayrı ayrı aday çıkaracağı 5 ilçe arasında yer alan Karşıyaka'da, İYİ Parti'nin adayı ilçe eski  başkanı Mehmet Yıldırım oldu.

Bugün, il başkanlığında yapılan toplantıyla adaylığı açıklanan Yıldırım’ın aday tanıtım toplantısına İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve partililer katıldı.

KIRKPINAR: ZAFERİMİZİ ŞİMDİDEN MÜJDELİYORUM

Programın açılış konuşmasını İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yaptı. Kırkpınar, Karşıyaka’yı iyi belediyecilikle tanıştırmak için Mehmet Yıldırım ile yola çıktıklarını ifade ederek, “31 Mart akşamı İzmir, Karşıyaka ve Ege Bölgesi ile birlikte tüm Anadolu coğrafyası İYİ belediyecilikle tanışacak. Zaferimizi şimdiden müjdeliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İYİ BELEDİYECİLİĞİN KARŞIYAKA’YA KATACAKLARI VAR

Başkan Kırkpınar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin ebedi istirahatgahının bulunduğu Karşıyaka’mız, sırtını Yamanlar dağına, ayaklarını da İzmir Körfezi’ne uzatmış, dünyanın sayılı güzelliklerine sahip... Artık Karşıyaka’da bir ihtiyaç var. İyi belediyecilikle tanışmak ve iyi belediyeciliğin 5 yıl içinde Karşıyaka’ya katacakları var. Karşıyakalıların mutluluğu bizim mutluğumuzdur” diye konuştu.

YILDIRIM: KARŞIYAKA ÖRNEK OLACAK

Kırkpınar’ın ardından söz alan İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, “16 Nisan referandumu ile ülkemizde rejim de seçim sistemi de değişti. Herkesin düşüncesi, ülkeye hizmet anlayışı farklı olsa da ülkeyi zor durumdan kurtarmak adına siyasi partiler ittifak yaptı. Bizim ittifakımız CHP ile yapıldı. CHP, aldığı karar doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak Tunç Soyer’i gösterdi. Sayın Soyer ile bir beisimiz yoktur. Ancak Karşıyaka’da İYİ Parti’nin bayrağını göndere çekeceğiz. Beş yıl boyunca tüm İzmir ve Türkiye Karşıyaka örneğinde görecek” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKALILAR İYİSİNİ ARAYIP BULACAK

Karşıyaka’da şimdiye kadar başarılı adaylar çıkarılmadığını belirten Yıldırım, “Karşıyaka’nın son 15 yıldır gerilediğini savunarak, “Karşıyaka’da son 15 yıldır bir gerileme var. Başkan adayı olarak gösterilen kişilerin karşısında dirayetli ve başarılı adaylar çıkarılamamıştır. Yeni dönemde Karşıyakalılar iyisini arayıp bulacaklar. Karşıyaka’da büyük yatırımların yanı sıra vizyon ve misyona ihtiyaç var. Turizm mi sanayi mi tarım şehri miyiz? Yapılacak en güzel çalışma, sanat-spor-kültür şehri olma olacaktır. 1 Nisan sabahında Karşıyaka Belediyesi’nin önünde buluşmak üzere” dedi. 

KARŞIYAKA SAHİPSİZ KALMAYACAK

Yıldırım, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Karşıyaka, CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen bir ilçe... Siz ne kadar iddialısınız” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Karşıyaka, sol demokrat oyların yoğunlukta olduğu, sosyal demokratlıkla motiflenmiş bir ilçe... Karşıyaka’daki sol, sosyal demokrat oyların toplamı yüzde 76.4’e tekabül ediyor.  Bizim iddiamız, son 15 yılda Karşıyaka’da CHP’nin dışında siyasal hiçbir  partinin faaliyet göstermemiş olması, gösterenlerin de devlet ya da meclis destekli olmaması hasebiyle karşılığının olmaması adayları zaafiyete uğratmıştır. Bu yüzden CHP, şehven seçilmiş adaylarla geldi. Esas sıkıntı Karşıyaka’da ve İzmir’de böyle başladı. CHP Genel Merkezi, “nasılsa herkes seçilebiliyor” dedi ve Karşıyakalı olmayan adaylarla Karşıyaka’da seçime girdi. En son geçen seçimde yaptığı gibi... Bu dönemde de çok farklı bir uygulama yapmadı malesef... “Ceketimi koysam seçilir” mantığıyla Alsancak’tan bir aday getirdi.  Biz inanıyoruz ki Karşıyakalılar bu defa kesinlikle Karşıyakalı, kendi içlerindne yetişen bir adaya oy verecekler. Beş sene sonra da bunun farkını görecekler. İnanıyoruz ki bundan sonra Karşıyaka sahipsiz kalmayacak ve Karşıyaka dışından bir aday gelmeye cesaret edemeyecek” ifadelerini kullandı.

 

 
Olaylı derbi soruşturması tamam: İşte istenen cezalar
 
CHP İl Başkan Yücel açıkladı: O aday neden çekildi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mevlana ve Yunus Emre halkı İduğ'u bağrına bastı!
Bornova’da seçim kampanyasına hızlı bir şekilde devam eden Cumhuriyet ...
Buca'da CHP'den AK Parti'ye önemli transfer!
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye eski Meclis Üyesi Veli Balyemez, ...
'Hayalet köy' müjdesi CHP'li Polat'ın önergesiyle geldi
CHP’li Polat’ın “hayalet köy” olarak da bilinen İzmir’in Ödemiş ilçesi ...
 
CHP'de flaş gelişme: O ilçede başkan ve yönetim istifa etti!
CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt yazılı bir açıklama yaparak ...
CHP'li Bakan: Akar'ın yanıtıyla AK Parti'nin seçim vaadi çelişiyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ...
TBMM'ye 'VAR' sistemi geliyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2019 hedefleri arasında, futbolda uygulanan ...
 
Zeybekci'den İzmir'e 72 başlıkta proje sözü
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, 31 ...
CHP İzmir'de flaş gelişme: O ilçede başkan adayı çekildi
CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Seferihisar Belediye Başkan Adayı ...
CHP'de flaş karar: Hamzaçebi istifa etti
Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreterliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri