POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
26 Nisan 2019 Cuma - 12:11

İYİ Parti'de Dervişoğlu'ndan kurultay çağrılarına tepki: Adama gülerler!

Dervişoğlu, partinin İzmir’deki kurucu üyelerini olağanüstü kurultay çağrısı ile ilgili, Toplantıya katılmış arkadaşlarımızın birçoğu İYİ Parti’den istifa etmiş... İstifa ettiği partini geleceğine yönelik görüş belirtmek abestle iştigaldir. İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Türkiye genelinde kongre yapma kararı aldı. Parti kongre kararı aldıktan sonra, kongre çağrısı yapmak ne kadar doğru? Burada, had aşımına dikkat etmek lazım, adama gülerler. Bu tür kervanlara takılanları haramiler kaçırır” dedi.

İYİ Parti de Dervişoğlu ndan kurultay çağrılarına tepki: Adama gülerler!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları da katıldı. Dervişoğlu, ülke gündemiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulunurken, partisinin kurucu üyelerinin olağanüstü kurultay çağrısı bulunmasına ise sert çıktı.

İZMİR’DEKİ SİYASİ PARTİLERİN İL BAŞKANLARI VE ADAYLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
İzmir’de güzel bir yerel seçim dönemi geçirdiklerini ifade eden Dervişoğlu, “Siyasi partiler ve adaylar İzmir’e yakışan bir üslup içerisinde kampanyayı sürdürdüler. Siyasi partilerimizin, özellikle il başkanlıklarına, adaylarına ve parti tabanlarına teşekkür ediyorum. İzmir’e yakışan bir süreç oldu” dedi. Yerel seçim sonuçlarında memnun olduğunu dile getiren İYİ Partili Dervişoğlu, uzun süredir gündemde tartışma konusu olan İstanbul seçimlerini kastederek, “Sandıkla iş başına gelenlerin, sandıkla işi teslim edeceği günü arzuluyoruz. Seçim sonuçlarından çıkarılması gereken mesajlar vardı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın 31 Mart’ı, 1 Nisan’a bağlayan gece yaptığı balkon konuşmasında milletin mesajını aldığını söyledi. Bizde umutlandık ama anlaşıldı ki herkes ayrı bir mesaj almış. Biz, milletin doğru mesajlarının doğru şekilde algılanmasını arzuluyoruz. Hukuki güvencesi olan bir seçim siyasi kararlarla manipüle edilmemelidir” diye konuştu.

TÜRKİYE İTTİFAKINI CİDDİYE ALIYORUZ
Türkiye’nin ciddi bir ekonomik buhrana sürüklendiğini belirten Dervişoğlu, “Türkiye çok zor günler geçiriyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinde tüm sorunların aşılacağı söyleniyordu. Türkiye’nin şuan en büyük sorunu ekonomi... Bunun da sorumluluk sahibi siyasi kadrolar tarafından aşılması gerekiyor. Cumhurbaşkanının, ülkedeki kötü gidişe dur demek adına bahsettiği Türkiye ittifakını ciddiye alıyoruz. Türkiye’nin bir olmaya, diri olmaya ihtiyacı var. Bunun layıkıyla yerine getirilmesi adına İYİ Parti olarak her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi İzmir’den Türkiye’ye ifade diyorum.

TÜRKİYE BU OLUP BİTENLERİ HAKETMİYOR!
Dervişoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıyla ilgili,”Şehit cenazelerinde siyasi partilerin genel başkanlarına saldırılar yapılıyor ve sanki bunlar sıradan olay gibi algılanıyor. Yapanların yanına kar kalınca da “ne yaparsam yapayım yanıma kar kalır” şeklinde yandaşlık hissi oluşuyor. Türkiye bu olup bitenleri hak etmiyor. Milleti millet yapan değerlerin zafiyetle karşı karşıya kaldığını görüyoruz” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISINA SERT TEPKİ
Partinin İzmir kurucu üyelerinin olağanüstü kurultay çağrısına yönelik konuşan Dervişoğlu, “Siyasette her konuşana cevap verme alışkanlığına sahip biri değilim. Ama dün bir toplantı yapılmış toplantıya katılmış arkadaşlarımızın birçoğu İYİ Parti’den istifa etmiş. Benim de geçmişte bir partim vardı. İstifa ettiği partini geleceğine yönelik görüş belirtmek abestle iştigaldir. Siyasi partilerin karar ve icra organları vardır. Kurucu olmak size ömrünüzün sonuna kadar söz hakkı vermez. Ben bu talepleri önünü arkasını değerlendirerek takip ediyorum. Akıl vali bir insanın eline tutuşturulan her kağıdı okumaması lazım…İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Türkiye genelinde kongre yapma kararı aldı. Parti kongre kararı aldıktan sonra, kongre çağrısı yapmak ne kadar doğru? Burada, had aşımına dikkat etmek lazım, sizle alay edilir! Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum ve İYİ Parti’yi rahat bırakmalarını temenni ediyorum. Herkesi itham eden beyanlarda bulunmak nedir?  Adama gülerler…” açıklamasında bulundu.

BU TÜR KERVANLARA TAKILANLARI HARAMİLER KAÇIRIR
Olağanüstü kurultay çağrısı yapan kurucu üyelerin, partinin şuandaki durumunun kuruluş ruhuna uzak olduğu” gerekçesi hakkındaki düşüncesi sorulan Dervişoğlu, “Bu onlara sorulması gereken bir soru. Aramızda farklı siyasi partilerden gelmiş kişiler var, ben birilerinin gönüllerini hoş etmek üzere yeni bir siyasi yapılanmada bulunamam. Ben partinin kurucularındanım, genel idare kurulu üyesiyim, genel başkan yardımcısıyım, milletvekiliyim. Benim göremediğimi hangi arkadaşlar hangi parlak zekayla görmüşler? Ayrıca bu, Genel başkanı da himayaye alan bir bakış açısıdır. Bu tür kervanlara takılanları haramiler kaçırır” diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU SEÇİMİ KAZANMIŞTIR
31 Mart yerel seçimlerinin ardında halen tartışma konusu olan İstanbul seçimleri hakkında ise, “Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Hukuki pencereden baktığınızda seçimin iptalini gerektirecek bir şey yok ama sahte delillerle dava açıldığına geçmişte şahit olduk. Kararın geciktirilmesinin Türk demokrasisine sağlayacağı bir katkı olacağını düşünmüyorum. Seçimin iptali bizden çok iktidar sahiplerine zarar verir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Gümrükçü'den yeni yapılanma vurgusu!
 
İzmir'de şehit astsubaya yürek yakan veda...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK'nın İstanbul kararı için son 1 hafta!
YSK, İstanbul seçiminde AK Parti ve MHP'nin itirazlarıyla ilgili ilçe ...
CHP'de 'büyük' zirve sonrası Soyer açıkladı: Sendika kuruluyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
AK Parti'nin 'tek seçim tek sandık' formülü
31 Mart'ta karşılaşılan sorunlar nedeniyle yeni bir seçim mevzuatı üzerinde ...
 
CHP’de ‘büyük’ zirve: Soyer Ankara yolcusu!
CHP’de, 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen isimler Cuma günü ...
AK Parti İzmir'de yeni 'A Takımı' için 'özel' zirve!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atandığı günden itibaren yeni yönetimi ...
İYİ Parti'de İzmirli kurucu üyelerden 'olağanüstü' çağrı!
İYİ Parti İzmir kurucu il ve ilçe üyeleri, Genel Başkan Meral Akşener’e ...
 
Şengül siyaseti bıraktı, bahçeye daldı!
AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül (50), göreviyle birlikte siyaseti ...
Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nu buluşturan tören
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesi'nin ...
CHP İzmir'den Başkan Kılıç'a tebrik ziyareti
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri