POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
18 Ocak 2023 Çarşamba - 13:25

İYİ Parti'de flaş gelişme: 2 aday o isim lehine çekildi!

İYİ Parti'de 22 Ocak Pazar günü yapılacak il kongresi öncesi önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak il başkan adaylarından Şakir Genç ve Oğuzhan Yar yarıştan çekilerek seçimde Ülkü Doğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

İYİ Parti de flaş gelişme: 2 aday o isim lehine çekildi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir’de gözler 22 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinde...

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda Genel Başkan Meral Akşener’in katılımı ile gerçekleştirilecek kongre öncesi önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adaylığını açıklamasının ardından kongre öncesi İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu ve Seçim İşleri Başkanlığını yürüten Avukat Ülkü Doğan başkan adaylığını açıklarken kulislerde aday olacağı söylenen Emre Eryıldıran’dan bu konuda bir hamle gelmedi. 
Adaylığını ilk açıklayan Balçova Belediye Meclis Üyesi Öztürk Keskin ise dün yaptığı açıklama ile yarıştan çekildiğini belirtti. 

GENÇ VE YAR’DAN AV. DOĞAN’A DESTEK!
Daha önce adaylıklarını açıklayan İl Başkan Yardımcısı Şakir Genç ve İl Yöneticisi Oğuzhan Yar ise kongre öncesi il binasında ortak bir basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. Genç ve Yar kongrede geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Av. Ülkü Doğan’ı destekleyeceklerini duyurdu. 
Genç konuşmasına, ‘’Basın açıklaması ile il başkanlığıma aday olduğumu paylaşmıştım. Ben devletime üst düzeyde 30 yıl hizmet verdim. Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’nün baş danışmanlığını yaptım. Yüz akı ile emekli oldum. İşletmeler kurdum bana da 7/24 aktif siyaset yapma şansı verdi. Sayılı iş insanları kataloğunda bahsim geçmektedir ama kibir ve kompleks gibi bir rahatsızlığım olmadı olmayacaktır. Bendeniz makam değil makam hizmetine ömrümü vakfettim. Beşikten mezara kadar eğitim ve vatana millete hizmet odaklı ömrünü adamış biriyim. Harama el uzatmak gibi terbiyesizliğim olmadı olmayacaktır. Ahde vefa alacağımı biliyorum. 3 aylık kongre sürecinden teşkilat ile haşır neşir oldum. Hepsinden allah razı olsun. Bundan ötürü mutluyum. Tek gayemiz teşkilatımızla bütünleşmektir. Bunu da gördük çok şükür’’ diye başladı. 

GENÇ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!
Genç konuşmasının devamında, ‘’Çok adaylı bir kongre süreci yaşıyoruz. Ayrışmalar ötekileştirmeler oluyor ne yazık ki. Gönül ister ki parti yol büyüklerimiz taraf olmasın ve süreç demokratik teammüllere göre ikmal edilsin. Ama maalesef yanlı tercihler tabanda çimleri eziyor, ezmiştir. Bu kongre sürecine çiğ müdahaleler olmuş teşkilatımızda ayrışmalar tetiklenmiştir. Bundan ziyadesiyle üzgünüz. Epey bekledik belki bir sağduyulu sihirli inisiyatif müdahale eder diye an itibariyle kabil olmamıştır. O halde önceliğimizin makam değil vatan olduğunu söyledik, makam talebimizden yani il başkan adaylığından çekiliyorum. Genel başkanımızın sağlığını zorlayan kongre sürecinde ayrışmayı sonlandırmaya katkı koymak davamıza inancımızın gereğidir. Bu gereği yerine getirmek adına benimle yürüyen ekibime teşekkür ederim’’ dedi. 



‘’ADAYLIKTAN ÇEKİLMİYORUM, ADAYLIK ÜZERİNE GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYORUZ’’
Yar yaptığı konuşmada, ‘’Ülkemizin zor günler geçirdiği günlerde genel başkanımızın fedakarca bizler de onun neferleri olarak onun liderliğinde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktaydık. Kongre kararı alındı. Tek başıma çıkmış olduğum adaylık sürecinde bana inanan tüm arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugünkü toplantıya gelinceye kadar egoistman yapılarla değil hep istişare yaparak bu sonuca ulaştık. En büyük etkisi olan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte adaylığımızı açıklamamızın tek nedeni başkanlık koltuğuna oturmak değildi. İzmir’de 3. Sınıf niteliği taşıyan şehrimizde bu sorumluluğu sütlenmek adına en genç başkan adayı olmuştum. 3 ay boyunca ilçe kongrelerini gezmiş bir adayım. Seçimde kazanan hiçbir zaman İYİ partili adaylar savaşamaz savaştırmaya da kimsenin gücü yetmez. Hizmet yarışında rakip olabilir sadece. Hiçbir aday hakkında olumsuz cümlemi duyan olmamıştır. Bir inancımız vardı, önce il başkanlığımızla İzmir’i yönetecek İzmir’in sorunlarını bilen proje odaklı insanlarla bir araya geldik. Neden il başkanlığına aday oldum. 2 tane milletvekilimiz var. Biz de onların enerjisine enerji katmak için bu anlama İzmir’in sorunlarını iletebilen bir teşkilatın var olabilmesi için bir yolculuğa çıktık. Bugünkü gelinen noktada 30 ilçemizin birlik ve beraberlik mesajını veren, enerji tüketen bir aday olarak İYİ Parti aileme söz veriyorum bundan sonra daha çok çalışacağım. Önümde bir metin yok her şeyi gönülden söylüyorum. Bu süreçte Şakir Başkanımıza her zaman birlikte hareket etme hususunda çalışma yolculuğu gerçekleştirdik. Adaylıktan çekilmiyorum adaylık üzerine güç birliği yapıyoruz. Burada aday olan Ülkü Başkanıma adaylıkta başarılar diliyorum’’ açıklamasını yaptı. 

GENÇ’TEN DOĞAN’A DESTEK AÇIKLAMASI!
Genç bir kez daha söz aldığı toplantıda‘’ Çok adaylı kongreler delegelerin özgür iradesiyle icra değilse sorun olmaz. Özgür iradeye müdahale edilirse hoş olmaz. Geldiğimiz noktada bize düşen tarihi sorumluluk ve hak eden il başkan adayına destek vererek hakkını teslim etmektir. Teşkilatçılıkta parti çıkarları kişisel çıkarların önünde olmalıdır. Biz de bunu yapmaktayız. Vicdanı rahatlık içinde oyumu Avukat Ülkü Doğan’a vereceğim. Tüm dava arkadaşlarımı da Ülkü Doğan’ı desteklemeye çağırıyorum. Teşkilatın içinde liyakatli aday olan Doğan’a desteğimiz tamdır ve kesindir’’ sözlerini kullandı. 

DOĞAN: BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ!
Ülkü Doğan ise toplantının sonunda, ‘’Her iki adayımıza da verdikleri destek için teşekkür ediyorum. İYİ Parti iktidarı için çıkılan yolu birlikte yürüyeceğiz. 5 yıldır omuz omuza emek verdik. Bundan sonra da birlikte yürümeye devam edeceğiz. Tek amacımız Akşener’i Başbakan yapmak ve partimizi iktidara taşımak’’ açıklamasını yaptı. 

 
Meteorolojiden İzmir için kritik uyarı!
 
AK Parti'nin 23 başlıkta seçim beyannamesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den başörtüsü için mutabakat çağrısı
Başörtüsüne anayasal güvence amacıyla hazırlanan anayasa değişiklik teklifi ...
Erdoğan seçim için o tarihi işaret etti!
Seçim tarihi öne alınacak mı? Tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ...
CHP Selçuk'tan dijital müze için 'Artemis' çağrısı!
Efes Selçuk'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak 'dijital ...
 
İYİ Parti İzmir'de bir isim daha vekillik için yola çıktı!
İYİ Parti İzmir Mali İşler Başkanı Yıldırım partisinin il binasında yaptığı ...
CHP'li Serter'den hükümete sert 'hızlı tren' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 2007 yılından bu yana AK Parti iktidarlarının ...
Seçimler Mayıs'ta mı? İşte öne çıkan tarih!
"Seçim tarihi" tartışması sürerken, normal zamanı 18 Haziran 2023 olan ...
 
AK Parti'den Soyer'e eleştiri seli: İzmir'de kayıp 45 ay!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in görev ...
"İsveç kelime oyunlarıyla bizi oyaladığını düşünüyorsa..."
Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir ...
CHP'de Aslanoğlu'ndan yeni yönetim mesajı: Çok daha hızlı koşacağız!
CHP'de İl Başkanı Aslanoğlu'ndan yapılan revizyon sonrası oluşan yeni ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri