POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
10 Mart 2018 Cumartesi - 09:33

İYİ Parti'de ilk İzmir kongresi raporu: Gündeme damga vuracak mesajlar, yönetimde 6 değişiklik

İYİ Parti İzmir 1. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Ulupınar’ın tek aday olarak girdiği kongrenin divan başkanlığını Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yaptı. Ulupınar açılış konuşmasında kente ve ülke gündemine yönelik çok önemli mesajlar verdi. Aydın'dan oy oranı iddiası gelirken, Çıray da CHP'deyken Akşener'e yaptığı teklifi anlattı. Öte yandan seçim sonunda Ulupınar güven tazelerken, il yönetiminde 6, disiplinde 2 değişiklik yaşandı.

İYİ Parti de ilk İzmir kongresi raporu: Gündeme damga vuracak mesajlar, yönetimde 6 değişiklik

GERÇEKİZMİR - Teşkilatlanma çalışmalarını tamamlandıktan sonra kongrelerinin startını veren İYİ Parti İzmir Teşkilatı'nda ilk il kongresi heyecanı yaşandı. 

İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ın tek aday olarak girdiği il kongresi Balçova Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. İYİ Parti İzmir delegeleri Ulupınar'ın yanı sıra 85 kişilik il yönetimi ve disiplin kurulunu da seçti. 

427 geçerli oyun kullanıldığı il kongresinde kurucu il yönetiminde 6, disiplin kurulunda da 2 değişiklik yaşandı. Kongreye Genel Sekreter, Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve İl Başkanı Ulupınar'ın çarpıcı mesajları damga vurdu. 

KONGREDE NELER YAŞANDI? 


KİMLER KATILDI? 
Kongreye  aynı zamadan Divan Başkanı olan Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel de katıldı. İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının tam kadro yerini aldığı kongreye partililerden de yoğun ilgi vardı. 

Kongrenin açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar yaptı. Ulupınar teşkilatlanma süreci ve ülke gündemine de değindiği konuşmasında İzmir özelinde önemli mesajlar verdi. İYİ Parti İl Başkanı, "İzmir olarak İYİ Parti’nin sahadaki lokomotifi olmaya talibiz" dedi. 

Ulupınar’ın konuşmasından satır başları şöyle:
İl binamızı tuttuktan sonra İYİ Parti’ye yakışır şekilde yapmak için 3 ay çalıştık. 3 ay gibi bir sürede toprağın tozun içinde her gün 500-600 kişiyi hazırladık. İnşaat halindeki bir parti her gün 500 kişiyi ağırlarsa ne olur? Bu iktidarın ayak sesleri demektir.
İl yönetimini oluştururken sıkıştım. Genel Merkez’i aradım. ‘Talep çok fazla. Mümkünse yönetim sayısını yükseltebiliriz’ miyiz dedim. 85 kişilik yönetimi oluşturduk.

HAVAİ FİŞEĞİ PATLATTIK
İl binamızın açılışı ne muhteşemdi. Hayatımın en gururla hatırlayacağım günüydü. Bugünü unutulmaz kılan sizlersiniz. Hepinize bin defa milyon kere teşekkür ediyorum. Türkiye’de iktidar olmak için havai fişek patlatmamız lazım dedim. 17 Şubat’ta patlattık. Türkiye’de iktidara alternatif bir parti var. Herkes İYİ Parti’nin arkasına geçti.
Durduk yere siyasi parti kurulur mu? 3-5 kişiyi milletvekili belediye başkanı yapalım diye kurulmaz. Siyasi parti ihtiyaçtan kurulur. İktidara bakın. Terör 10 kat fazla arttı. Ekonominin durumu ortada. Dış ülkelerdeki itibarımız geriledi. Ülkeyi kardeş kavgasına götürüyorlar.
Fabrikalarımızı sattılar, satıyorlar. Son olarak şeker fabrikalarını satışa çıkarttılar. Rıza Sarraf olayı üzerinden ‘aman bize bulaşmasın’ diye fabrikaları peşkeş çekiyorlar.

EN BÜYÜK TEHLİKE KUTUPLAŞMA
Terör ekonomi ülkede sorun ama ülkeyi bekleyen en büyük tehlike kardeş kavgası! Türkiye’nin yüzde 50’si diğer yüzde 50’ye küfür ediyor. Ülkeyi karpuz gibi ikiye böldüler. Bu iş nereye gidecek göremiyorlar. Bu yetmedi kadınlarımız kızlarımız hakkında dine dayalı sözler başladı. ‘Sokağa çıkmayacaksınız’ ‘okumayacaksınız’ ‘eve kapanacaksınız’ ‘kocanızın kölesi olacaksınız’. Kadınlarımız merak etmesinler. Bu karanlık zihniyete inat bu zihniyeti yerle bir edecek aziz milletimiz liderini çıkarttı. Aziz milletimiz ‘Onların ilkel düşünceleri varsa bizim de Meral Akşener’imiz var’ dedi. Kadına böyle bakan bir zihniyet karısında kadın bir lider görmesi  nedeniyle korktu.

İTTİFAK SALVOSU 
MHP-AK Parti birbirine söylediklerini unuttu, ittifak kurdu. Bu İYİ Parti’den korkma ittifakıdır. Milli ittifak, cumhur ittifakı dediler. Bunlar her şeyi unutuyor. Vatandaşta bunlara 'siyasi alzheimer ittifakı' diyor.

PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNECEĞİZ
Sizlerden yetkiyi alır almaz parlamenter sisteme geri döneceğiz. Ne çabuk Meclis’e girdiniz de parlamenter sistemi getireceksiniz diyorlar. Bu teşkilat bana başka bir şey düşündürmez ki! Cumhurbaşkanı Meral Akşener olacak Allah nasip ederse. Başbakan bizden biri olacak, Meclis Başkanı da bizden biri olacak.
Adil ve mutlu bir Türkiye’nin temellerini atacağız iktidar olduğumuzda. Meral Akşener herkesin Cumhurbaşkanı olacak.

İZMİR OLARAK İYİ PARTİ’NİN LOKOMOTİFİ OLMAYA HAZIRIZ
İzmir’i bir başka seviyorum. Bir başka güzel insanlar var. Yüklendiği başka bir misyon var. Demokrasi deyince bayrak deyince Atatürk deyince ayrı bir yeri var İzmir’in. Demokrasi tarihine baktığımızda İzmir’i ayrı bir yere oturtmak gerek. Demokrasinin beşiği İzmir. Güç karşısında hiç başına eğmemiş, demokrasiden yana tavır koymuştur İzmir… İradesini hiçbir güce ipotek ettirmemiştir İzmir… Bu güzel şehrin insanları kendi değerlerini hep esas almıştır. 2002’den 1 Kasım’a kadar yapılan bütün seçimlerde demokrasiden uzaklaşan bütün partilere ‘hayır’ oyu vermiş İzmir... Bu özel şehirde il başkanı olmak onur ve gurur verici... İzmir olarak İYİ Parti’nin sahadaki lokomotifi olmaya talibiz...

Ulupınar konuşmasını “İzmir’in sandıklarında çiçekler açacak” sözleriyle bitirdi. Ulupınar’ın konuşmasının ardından salondaki partililer hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.

OYUMUZ YÜZDE 52 BANDINDA
Divan Başkanı Aydın, anketlerden bilgi verirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, “Şu an oyumuz yüzde 52 bandında... Ben bütün anket firmalarını benimle iddiaya davet ediyorum. Yüzde 20’nin altı onların üstü benim...  ‘Var mı böyle bir babayiğit?’ dedim. Çıkmadı, çıkmaz. Çünkü bu bir rüzgar ve istek. Bunun önüne geçilemez. Bazıları televizyonda 'İYİ Parti’nin yükselişi devam ediyor. Nerede duracak bilemeyiz' diyorlar. Bilemezsiniz. 2019’da sandıklar açıldığında Türkiye yeni iktidarıyla tanışacaktır” dedi.

MİLLET KARARINI VERDİ, SAFLAR OLUŞTU
Cumhurbaşkanlığı seçimi için konuşan Aydın, “Aslında millet kararını vermiş. Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener’in ikinci tura kalacağı kesin. Bu 1 değil, 2 değil, 3 anket değil. Sürekli yapılıyor. Saflar oluştu. 2 ay önceki ankette. Yüzde 45’e, 42 buçuk Tayyip Erdoğan’ın önde olduğu bir tablo vardı. Son yapılan ankette 45-45 eşitlik var. 9 puan da kararsız.  Kararsızların yüzü bize dönük. Zaten bu dönemde AKP’liyim diyen korkusuzca göğsünü gere gere söylüyor. Bize oy verecek olanlar korktuğu için açıklayamıyor. Bu neyi gösteriyor? Cumhurbaşkanlığı seçimini bizim kazanacağımızı gösteriyor. Ateş bacayı sarmış” açıklamasında bulundu.



KADROMUZ TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIR BİR KADRO
Genel Sekreter Aytun Çıray, “Bu salon iktidarın habercisidir. Zor şartlarda bir parti kuruldu. Demokrat Parti’nin kurulduğu 1946 şartlarından daha zor kuruluyor. İYİ Parti’nin çok ciddi kadroları var. Kadromuz Türkiye’yi yönetmeye hazır bir kadro.  Biz Türkiye’yi yönetmeye başta Meral Akşener olmak üzere hazırız. Bizim iddiamız iktidardır. Daha yeni kurulmuş parti İzmir’de alanlara sığmadı. Diğer illerde de öyle oldu” yorumunu yaptı.

BUNLARA HADDİNİ BİLDİRMEZSEK NAMERDİZ
Hükümeti geçmiş dönemdeki uygulamalarından dolayı eleştiren Çıray, İYİ Parti’nin kurulmasının önemine değindi. Çıray, “Şimdi İYİ Parti geldi. Gerçek muhalefet geldi. Sokaklarda vatandaşların önünde bunlara haddini bildirmezsek namerdiz. Şimdi bir ittifak ihtiyacı ortaya çıktı. İYİ Parti kurulmasaydı bugün Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimini tartışmıyor olacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayaklarını uzatıp seçimi bekleyecekti. Oyunu bozan sizsiniz.  Parti kurmak turşu kurmaya benzemez. Ciddi bir iştir. Partiyi millet kurar ve görevi verir” dedi.

AKŞENER’E ‘PARTİ KUR’ TEKLİFİ!
7 Haziran 2015 seçimleri dönemine değinen Çıray, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. O dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) saflarında siyaset yapan Çıray, Akşener’le yaşadığı diyalog hakkında bilgi verdi. Çıray, “Parlamentoda denk geldik. ‘Başkanım sizinle görüşmek istiyorum’ dedim. Daha sonra odasında görüştük. Kendisine ‘Parti kurmalısınız’ dedim. ‘Türkiye elden gidiyor’ dedim. ‘Peki neden ben kuracağım?’ dedi. Çünkü millet sizi istiyor dedim” şeklinde konuştu.

VE LİSTELER BELLİ OLDU 
İYİ Parti İzmir Kongresi'nde Ulupınar, Aydın ve Çıray'ın konuşmalarının ardından listeler de belli oldu. 


Kongrede listelerin salona gelmesinin ardından oy verme işlemi de başladı. 442 delegenin sandığa gittiği oylamada 14 oy boş çıktı, 1 oy da geçersiz sayıldı. Ulupınar 427 oyla güven tazeledi. 

HANGİ İSİMLER GELDİ/GİTTİ? 
İYİ Parti’de yeni il yönetiminde 6, disiplin kurulunda isi 2 değişiklik yaşandı. 

İYİ Parti kurucu il yönetiminde yer alan Hayri Köseoğlu, İsmail Vatansever, Sevil Duru, Songül Bircek, Selim Kayıhan, Hacer Hande Güven, Sevim Kayahan, kongrede Ulupınar’ın listesinde yer almadı.

Bu isimlerin yerine geçtiğimiz günlerde CHP’de il delegesiyken iistifa eden ve İYİ parti'ye geçen Serkan Uçma ile Oğuz Gül, Canan Gülbayrak, Huriye Erman Öztin, Işık Kaftan, Başak Akman yer aldı.

9 kişilik İl Disiplin Kurulu’nda ise Bayram Ata ve Şenay Atalay’ın yerine Oya Çondur ve Bilgen Eriş geldi. 

24 İLÇE OY ATTI 
Kongrede 24 ilçe oy kullandı. İlçe başkanları atanan ancak kongreleri henüz yapılamayan Menderes, Karaburun, Narlıdere, Bergama, Kınık ve Bayındır teşkilatları oy kullanmadı. Siyasi partiler yasasının öngördüğü ilçe sayısının üçte birinden bir fazlası yeter sayısı gereği bu durum herhangi bir sorun teşkil etmedi. 


SALONDAN NOTLAR
- Salondaki partililere Türk Bayrağı ve İYİ parti bayrağı dağıtıldı.

- Salonda  İl Başkanı Ulupınar'ın ve partinin ismine ithafen ‘Yıldırım olduk geliyoruz, iktidarı istiyoruz’ ve ‘İyiler mutlaka kazanır’ ve ‘ İYİ’ler el ele Kuva-i Milliye’ yazılı  pankartları asıldı.



- Ulupınar salona eşi Akter Ulupınar’la birlikte girdi. Ulupınar çifti salondaki partilileri selamladı.

 
Kadın sanatçılardan 8 Mart sergisi
 
Karşıyaka'da sinemaya engel yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lütfü 5 Mayıs 2018 Cumartesi 01:35

Üzeri çizilenler kim onlarıda yazsaydımız ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye 389 kişinin iadesini istedi
Terör örgütü PYD/PKK’nın eski eşbaşkanı Salih Müslim’in Çekya’da yakalanıp ...
CHP Karşıyaka'dan coşkulu 8 Mart kutlaması
CHP Karşıyaka Kadın Kolları’nın öncülüğünde düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi ...
AK Parti İzmir'de o kongre ertelendi!
AK Parti İzmir’de flaş bir gelişme yaşandı. Cumartesi günü yapılması planlanan ...
 
Yargıtay'dan son dakika Can Dündar kararı
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli ...
CHP Konak'ın Yeni Başkanı'ndan flaş istifa kararı
CHP Konak'ta Başak'ın istifası sonrası yönetim içinde ilçe başkanı seçilen ...
CHP PM Eski Üyesi Yıldız partiden istifa etti
CHP Parti Meclisi eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, parti üyeliğinden ...
 
Erdoğan 'İslam'ın güncellenmesi' sözünü açtı!
"İslam'ın güncellenmesi" sözüne açıklık getiren Erdoğan, "Dinimiz İslam ...
Başbakan Yıldırım'dan 'şeker fabrikası' açıklaması
Başbakan Yıldırım, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmalarına ...
CHP-MHP arasındaki randevu krizinde flaş açıklama!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP liderinin tüzük kurultayının açılışındaki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri