POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
TFF'den seçim tarihi için flaş açıklama!
3 Kasım 2023 Cuma - 13:08

İZKİTAP’ta dolu dolu hafta sonu programı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından fuarizmir’de düzenlenen İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı; İZKİTAP hafta sonu imza ve söyleşilerle İlber Ortaylı, Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, İnci Aral gibi birbirinden değerli isimleri ağırlayacak. Fuarda, 5 Kasım günü 100. Yıl Özel Müzayedesi de düzenlenecek.

İZKİTAP’ta dolu dolu hafta sonu programı

İZKİTAP, bu hafta sonunda da çocuğu genci, öğrencisi yetişkini binlerce İzmirliyi ağırlayacak. Fuarda 4 ve 5 Kasım tarihlerinde, 215 yazar imza etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya gelirken farklı konularda 34 söyleşi düzenlenecek. Kitapseverler, sevdikleri yazarları görüp kitaplarını imzalatma ve sohbet etme, söyleşilere katılıp bilgi edinme fırsatı bulacak. Dünya çapında çok satanlar arasında yer alan, dizi ve filmi de yapılan Japon manga serisi Orange eserlerinin yaratıcısı Ichigo Takano da imza etkinliğiyle İzmir Kitap Fuarı’nda yer alacak. Takano’nun imza etkinliği 4 Kasım Cumartesi saat 14:00’te gerçekleştirilecek. Cumartesi günü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki “Depreme Hazır mıyız Türkiye” başlıklı söyleşisiyle fuarda yer alacak. 

İlber Ortaylı’dan “Cumhuriyet’in Doğuşu” söyleşisi
Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 100. Yıl Sahnesi’nde “Cumhuriyet’in Doğuşu” başlıklı söyleşi ile İzmirli kitapseverlerle bir araya gelecek. Ortaylı’nın söyleşisi 5 Kasım günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek. Yazar Ahmet Ümit de imza etkinliğinin yanı sıra yine Pazar günü saat 13:00’te düzenleyeceği söyleşide okurlarıyla İZKİTAP’ta buluşacak. Fuarla ilgili tüm bilgilere. Saat 10.00 – 20.00 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olan fuarla ilgili katılımcı yayınevleri, etkinlik, söyleşi, imza günü takvimi, ulaşım ve daha fazla bilgi,  https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alıyor.

100. Yıl Özel Müzayedesi
Fuarda; 100. Yıl Özel Müzayedesi de düzenlenecek. Müzayedede aralarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ıslak imzasını taşıyan mebus defteri, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevinde eşi Piraye'ye yaptığı “Nazım, Bursa, Zevcem Pirayem” yazılı ahşap kalemlik, 1954 yılına ait “İzmir'de Alınteri, Boyozcu, Kordon 1954” ıslak imzalı Ara Güler kaşeli fotoğraf,  İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu sıkarak direnişi başlatan Gazeteci Hasan Tahsin’in de yer aldığı gazeteci, yazar, milletvekili Ahmed Rasim’e ithaflı ıslak imzalı fotoğrafın da olduğu birçok özel parça yer alıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına adanmış tarihsel, kültürel birikimimizi yansıtan, ilham verici hikayeleri ve derin anlamlarıyla özel parçaların yer aldığı 100. Yıl Özel Müzayedesi 5 Kasım Pazar günü saat 15:00’te B Hol Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, 4 Kasım Cumartesi saat 15:00’te de farklı eserlerin yer aldığı bir müzayede daha gerçekleştirilecek. 

Fuara ulaşım 
Fuar boyunca, 700’ün üzerinde imza etkinliği, 86 söyleşi ve birçok farklı etkinlik düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin fuaizmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için de İZKİTAP’a özel ulaşım hatları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ve 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir hatları dışında, Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan fuarizmir’e düzenli seferler yapılıyor. Ayrıca, Kültürpark Lozan Kapısı’ndan da belirli zaman aralıkları ile kalkan ücretsiz servislerle de fuarizmir’e ulaşılabiliyor. Okullardan da öğrencilerin İZKİTAP’a kolay ulaşımı için servisler kaldırılıyor.

 
İZKİTAP 28 Ekim'de kapılarını açıyor
 
"Gazze'de insanlığa karşı suç işlenmektedir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKİTAP 28 Ekim'de kapılarını açıyor
Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP-2. İzmir ...
'Sandıklara Sığmayan Hayatlar' Efes Selçuk'ta
Selçuk Efes Kent Belleği’nde “Yüzüncü Yılında Her Yönüyle Mübadele Sandıklara ...
100. Yıl Cumhuriyet Özel Korosu saat 19.23’te sahne aldı
Cumhuriyet’in 100. yılını “bayram” coşkusuyla kutlayan İzmir Büyükşehir ...
 
Atatürk Çocuk Kütüphanesi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve İzmir Kitap Gönüllüleri'nin ...
'Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler' sergisi açıldı
Cumhuriyetin 100. yılında sanatçı Ergün Başar’ın “Atatürk: İz Bırakan ...
Akdeniz Sinemaları İzmir’de buluşuyor
3. İzmir Akdeniz Sinema Buluşması (MED CINE İZMİR) 8 Kasım’da başlıyor. ...
 
Konak’ta 100. yıl coşkusu sürüyor
Konak Belediyesi Popüler Müzik Korosu’nun Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel ...
İzmir’de 19 oyunla tiyatro şöleni yaşandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen İzmir Tiyatroları ...
Narlıdere'de 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Sesi' konseri
Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Narlıdere Kaymakamlığının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri