POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
43 yaşında milyoner olup emekliliğini ilan etti
43 yaşında milyoner olup emekliliğini ilan etti
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
6 Temmuz 2019 Cumartesi - 10:31

İZTO’dan Büyükşehir’e 76 sayfalık ‘İzmir dosyası’: İçinde neler var?

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis ve Komite Üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 76 sayfalık “İzmir Dosyası” sundu. 2 ana başlıktan oluşan dosyada İZTO’ya bağlı 79 meslek komitesinden gelen sorun, öneri ve talepler ile İzmir’in çözüm bekleyen önemli konularına ilişkin İzmir Ticaret Odası’nın önerileri yer aldı.

İZTO’dan Büyükşehir’e 76 sayfalık ‘İzmir dosyası’: İçinde neler var?

İZTO heyetinin aktardığı tüm öneri ve talepleri tek tek dinleyen ve not alan Başkan Soyer “Kentimiz adına çok verimli bir toplantı yaptık. Biz bu dosyayı enine boyuna çalışacağız. Her sorunun çözümü vardır ve biz bu çözümleri ortak akılla bulacağız. Temmuz ayı sonundan itibaren bu taleplere çok hızlı çözümler üreteceğiz” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener başkanlığında, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İZTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile sektör temsilcilerinden oluşan heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda  gerçekleşen toplantıya belediye bürokratları da katıldı.  İZTO bünyesinde faaliyet gösteren 79 meslek komitesinden derlenen sorun, öneri ve talepleri Tunç Soyer’e aktaran İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener “Sayın Başkanımızla İzmir Ticaret Odası üyelerinin sorunları  aktarmak, kente ilişkin çözüm önerilerimizi ve talepleri iletmek üzere bir araya geldik. Özlediğimiz bir yaklaşımdı bu. Tüm üyelerimiz adına komitelerimizden gelen sorunlara gösterdiği duyarlılık nedeniyle Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” dedi.

AY SONUNDAN İTİBAREN ÇÖZÜMLER BAŞLAYACAK

Meslek komitelerinden gelen dosyayı detaylarıyla inceleyeceğini ve Ağustos ayından itibaren de İZTO’daki meslek komiteleriyle toplantılar yaparak sorunları tüm detaylarıyla masaya yatıracaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Temmuz ayı sonundan itibaren iletilen sorunlara hızlıca çözümler üretileceğini söyledi. Bu kadar hazırlıklı geldikleri için İZTO heyetine teşekkür eden Soyer “Bana iletilen konuların, hiçbiri çözülemez sorunlar değildir. Her birinin çözümü mutlaka var. Ancak bu çözümleri de ortak akılla bulacağız. Sizlerin önerilerinden yola çıkarak bulacağız. Biz hep beraber olursak bu meselelere çok daha kolay çözümler üretebiliriz. Bizi masanın öbür tarafı olarak değil, içinizden biri olarak görmenizi temenni ediyorum. Benim açımdan çok verimli bir toplantıoldu. En kritik sorunları bizzat Ticaret Odamızın temsilcilerinden duymuş oldum. İçiniz ferah olsun. Tüm bunları enine boyuna konuşacağız ve Temmuz ayı sonundan itibaren çok hızlı çözümler üreteceğiz”.

DOSYADA NELER VAR?

İZTO tarafından hazırlanan dosyada, sektörlerin ihtiyaç duyduğu yeni çarşı ve sitelerin kurulabileceği arsaların üretilmesi, kent içinde sıkışan sanayi sitelerinde ticari kentsel dönüşüm yapılması, Kültürpark’ın kente kazandırılması, Kemeraltı’nda turizmin canlandırılması, İzmir fuarcılık sektörünün ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünün arttırılması amacıyla İzfaş’ın düzenlemekte olduğu veya düzenlemeyi planladığı fuarlar ile ilgili İZTO Meslek Komitelerinden görüş alınması, Yurt dışındaki önemli sektörel fuarların bir ayağının İzmir’e kazandırılması, Fuar İzmir’e Kongre merkezi yapılması, kent trafiğini rahatlatacak projelerin hayata geçirilmesi,  kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gibi konular yer aldı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplantıda İZTO heyetinden gelen talep ve önerileri de tek tek dinledi. İZTO sektör temsilcileri toplantıda şu sorunları öncelikli olarak gündeme getirdi:

- Alsancak Limanı’nın UKOME kararıyla RoRo gemilerine kapanması nedeniyle navlun fiyatlarında ciddi bir yükselme oldu ve bu durum ihracatçıları mağdur etti. Son alınan UKOME kararının iptal edilerek Alsancak Limanı’nın yeniden RoRo taşımacılığına açılması faydalı olacaktır.

-İzmir’in en büyük çarşılarından Gıda Çarşısı’nda çöp depolama alanları arttırılmalı, akşam belirli saatlerden sonra özellikle kadın çalışanlar başıboş köpekler nedeniyle zor anlar yaşamaktadır. Çarşının giriş çıkışı kontrollü hale getirilmeli, bariyer ya da farklı tedbirlerle güvenlik kontrolü sağlanmalı. Ayrıca çarşıyı ikiye bölen beton blokların kaldırılması ve çarşı içi ulaşımın kolaylaştırılarak otopark sayısının arttırılması gerekmektedir.

- Kemeraltı ibadet, tarih turizmi açısından çok sayıda turistin gelebileceği bir alan. Ancak, Yayalaştırma Projesi kapsamında Kemeraltı tümüyle araç trafiğine kapandı. Bu durum da orada bulunan toptancıyı zor durumda bırakmakta. Sokakların belli saatlerde araç trafiğine açılması önem taşımakta. Öte yandan, otopark sorununu aşmak için yıkılanların yerine acilen yenilerinin yapımı ve otopark sayısının arttırılması önem taşımakta. Kemeraltı’ndaki işletme sayısının daha da düşmemesi için, bölgeyi canlandırmak için harekete geçilmelidir.

- Sebze ve Meyve Hali civarına otopark yapılması, sektörün öncelikli beklentilerinden biridir.

-İzmir’deki mevcut S plaka sayısı kentin artan nüfusuna cevap verememektedir. S plaka sayısının Büyükşehir Belediyesi’nce arttırılması gerekmektedir. Ayrıca Manisa’da servis taşımacılığı J plaka ile, İzmir’de ise S plaka ile yapılmaktadır. İki kent arasındaki servis taşımacılığında sorunlar yaşanmaktadır.

- Proje üretmekte yaşanan ciddi sorunların önüne geçilebilmesi amacıyla İzmir Planlı İmarlar Yönetmeliği bir an evvel çıkarılmalıdır.

-Büyükşehir Belediyesi’nce çıkarılan Kent Ekmek’in kapasitesinin arttırılmaması, fırıncının rekabet gücünü azalttığı için Kent Ekmek’teki ekmek fiyatının 1 TL’ye çıkarılması ve böylece fırınlarla olan aradaki makasın kapatılmasının sağlanması gerekmekte.

-Pazar yerlerinde açıkta ekmek satışı giderek yaygınlaşmakta. Bu konuda tedbirlerin arttırılması gerekiyor. Ayrıca açıkça su satımı, açıkta süt satımı da insan sağlığını tehdit eden konular. Bu konudaki denetimlerin arttırılması, sağlıklı gıda ve içeceğe kavuşmak için önem taşımakta.

-Dar gelirli ailelere yönelik olarak sağlıklı bir gıda olan balık tüketimini arttırabilmek için Belediye-İZTO işbirliğinde ortak projeler uygulanabilir.

-Turizm araçlarının şehir içinde park yeri sorunu bulunmakta ve durak yerleri belirsiz. Master Plan ile bu konuya çözüm getirilebilir.

-Hafriyat sektöründe döküm yerleri ile ilgili ciddi sorun yaşanmakta. İzmir’de hafriyat dökecek alan kalmadı. Bu nedenle döküm fiyatlarında artışlar söz konusu. Bu da bazı kesimleri kaçak döküme itmekte. Yeni döküm alanlarının bulunması doğanın korunması adına da büyük önem taşımakta. Ayrıca kentsel dönüşümden çıkan molozların geri dönüşüm ile yol yapımlarında ve başka alanlarda kullanılması sağlanarak çevre kirliliğinin önüne geçilebilir.

- Karşıyaka ilçesi Cengil Topel Caddesi’nde daha önce ödenenişgaliye ücretleri kaldırıldı. Bu nedenle Emniyetle, caddede yer alan işletme sahipleri arasında ciddi yasal sorunlar yaşanmakta. Bölgedeki işletme sahiplerini büyük ölçüde mağdur eden bu sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin arabuluculuğu ileKarşıyaka Belediyesi’nin sorunun çözmesine öncülük edilebilir.

-İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Yapı Kooperatifi Masası” kurulmalı. Dar gelirli aileler için konut üretimini gerçekleştiren kooperatiflerin büyük sorunu arsa ücretlerinin yüksekliği. Çözüm olarak Büyükşehir bünyesindeki masa ile kooperatiflerin işbirliğinde dar gelirli ailelere ortak konut üretimi sağlanabilir.

-İşletmelerin her yıl yenilemek zorunda olduğu itfaiye raporları konusunda ciddi sorunlar yaşanmakta. Her yıl yönetmelik değiştiği için bir önceki yıl alınan rapor, ertesi yıl geçerli olmuyor ve sürekli ek tadilatlar gerekiyor. Bu konuda bir standart belirlenmesi sorunun çözümü açısından faydalı olacaktır.

-İZSU faturalarındaki katı atık su bedelleri işletmelerin maliyetlerini büyük ölçüde arttırmaktadır. Bu konuda düzenleme yapılması, işletme sahiplerinin mağduriyetini önleyecektir.

-Kent genelinde otopark ihtiyacı had safhada. Acil olan bölgelerden başlanarak otopark sayısı arttırılmalı.

-Sanayi siteleri içinde terk edilmiş araçlar tehlike yaratmakta. Yaklaşık 4-5 yıl önce olduğu gibi yeniden terkedilmiş araçların kaldırılması gerekmekte.

 

 

 
Çeşme açıklarında 43 kaçak yakalandı
 
Bolu'da nükleer silah başlıkları ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alev 6 Temmuz 2019 Cumartesi 14:57

İnciraltından niçin bahsedilmiyor

Yorumu oyla      0      0  
Ülker 6 Temmuz 2019 Cumartesi 14:44

İnciraltı planlanmalı...izmirin en önemli sorunu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da belediye önünde emek sergisi ve zumba!
Buca Belediyesi’nin semt evlerindeki kadın kursiyerleri,  yıl boyu yaptığı ...
Bayraklı'da başkan Sandal'dan katılımcı yönetim anlayışı... 'Yol haritası' mesaisi!
Bayraklı Belediyesinde stratejik plan çalışmaları kapsamında konunun paydaşlarıyla ...
Başkan Tugay düğmeye bastı: Yamanlar Domatesi tezgahlara dönüyor
Karşıyaka Belediyesi, lezzetiyle ün yapan, ancak üretimi yok denecek kadar ...
 
Türkiye’de bir ilk: Belediyede ayda bir gün 'pati'li mesai!
Çiğli Belediyesi hayvan sevgisinin pekiştirilmesi adına Türkiye’de bir ...
Soyer ilk bölge toplantısında duyurdu: Flaş İZSU kararı ve muhtarlara müjde!
Başkan Soyer, kentin sorunlarının yerinde tespit edilerek, çözüm üretilmesi ...
Çiğli Meclisi'nde iki önemli karar!
Haziran ayı meclis toplantısında alınan karar çerçevesinde Çiğli Gıda ...
 
Başkan Sandal mecliste açıkladı: Şirketler için yeni model!
Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Belediyemizde ihale süreçleriyle ilgili ...
İzmir'in kayak üssü o projeyle ayağa kalkacak!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, bölgenin önemli turizm mekanlarından ...
Torbalı'da can dostlara özel yuva
Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayan ve kedi baktığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri