POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
8 Şubat 2022 Salı - 18:24

İduğ'dan 'çarpıtma haber' isyanı: Amaç karalamak, 'kavga varmış' havası yaratmak!

Bornova Belediye Başkanı İduğ, ilçeye kazandırılan asfalt tesisi ile ilgili açıklamalarının bir gazete tarafından farklı şekilde yansıtılmasına sert tepki gösterdi. İduğ açıklamasında, "Ne yazık ki İzmir’de çok küçük ve belirli bir grup, benim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de içinde olduğu bazı belediye başkanlarını sistematik olarak karalama gayretine girmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz, fakat balçık onu tutanların eline yapışır" ifadelerini kullandı.

İduğ dan  çarpıtma haber  isyanı: Amaç karalamak,  kavga varmış  havası yaratmak!

GERÇEKİZMİR - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, ilçeye kazandırılan asfalt tesisi ile ilgili açıklamalarının bir gazete tarafından farklı şekilde yansıtılmasına sert tepki gösterdi. 

Bornova Belediye Başkanı İduğ yazılı bir açıklama yaparak, “Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak gibi büyük ilçeler aslında Türkiye’de 40 ilden büyük ilçeler. İl kadar hatta daha fazla nüfusları var. Onların hizmet kalitesi ve hizmet hızı için bu tip yatırımların yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bir tek Büyükşehir Belediyemizin 30 ilçenin tamamına aynı anda hizmet etmesini beklemek doğru değildir, vatandaşın beklentilerini 5 yıllık görev süremiz içinde tamamlamayı çok mümkün kılmayacaktır” sözlerinin bir gazetede '5 yıl' ve 'mümkün' değil ifadelerinin cımbızlanarak yayınlandığının altını çizdi.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ AMA... 
"Ne yazık ki İzmir’de çok küçük ve belirli bir grup, benim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de içinde olduğu bazı belediye başkanlarını sistematik olarak karalama gayretine girmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz, fakat balçık onu tutanların eline yapışır" diyen İduğ, "Bu kuruluşun amacı canla başla çalışan, kente değer belediyeleri karalamaktır. Belediye başkanları arasında -hiç olmadığı halde- kavga varmış gibi bir hava yaratmak istemektedirler" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
Demokrasilerde basının özgürlüğü ve Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra 4. Kuvvet olarak denetleme gücü tartışılmazdır. Kamu adına haber alma ve bu haberi yayma özgürlüğü, asla gerçekleri çarpıtma özgürlüğü değildir.

Ne yazık ki İzmir’de çok küçük ve belirli bir grup, benim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de içinde olduğu bazı belediye başkanlarını sistematik olarak karalama gayretine girmiştir. 

Güneş balçıkla sıvanmaz, fakat balçık onu tutanların eline yapışır.

Net ve açık söylüyorum;  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, başarılı bir başkanımız olarak tüm imkanlarını seferber etmiş, İzmirlinin ihtiyaçlarını gidermektedir. 

Önceki gün gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı ve prestijli iki kurumda çalışan iki gazeteci arkadaşımız yatırımlardan ülke genelindeki sorunlara kadar pek çok alanda sorular sordu, açık yüreklilikle yanıt verdik. Sorulardan biri de Bornova’da 30 ayda gerçekleştirdiğimiz 30 projemizin açılışı ile ilgiliydi. Asfalt tesisimizin hazır olduğunu, doğalgaz bağlantısının beklendiğini, ardından Bornova genelinde hızla asfaltlama çalışmasana başlayacağımızı ifade ettik. 

Yol ve altyapı sorunları ülke genelinde olduğu gibi Bornova’da da öne çıkmaktadır. Pandemi sonrasında daha da artan araç sayısı, doğalgazdan, internet sağlayıcılarına kadar sayısız kurumun yaptığı kazılar, yolların geçmişe göre daha hızlı bozulmasına neden olmaktadır. Yol ihtiyacı da, yollara bakım ihtiyacı da geçmişe göre çok artmıştır. 

Gazeteci arkadaşlar, başka ilçelerin de benzer yatırımlar için çalışmaya başladıklarını hatırlatmaları üzerine;
“Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak gibi büyük ilçeler aslında Türkiye’de 40 ilden büyük ilçeler. İl kadar hatta daha fazla nüfusları var. Onların hizmet kalitesi ve hizmet hızı için bu tip yatırımların yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bir tek Büyükşehir Belediyemizin 30 ilçenin tamamına aynı anda hizmet etmesini beklemek doğru değildir, vatandaşın beklentilerini 5 yıllık görev süremiz içinde tamamlamayı çok mümkün kılmayacaktır” dedim. 

Maksatlı belli olan gazete, bu sohbet içinden”5 yıl” ve “mümkün değil” ifadelerini cımbızlayarak bizim sözümüz ve amacımız dışında bir anlama gelecek biçimde kullanmıştır. 

Öncelikle bu iki arkadaşımızı ya da röportajı yayınlayan kurumlarının ismini geçirmemiş, bu ifadelerin alıntı olduğunu söylememiş, sanki bu sözler kendilerine söylenmiş, kendileri bu ifadeleri duymuş gibi yazarak arkadaşların emeklerine haksızlık etmiştir. 

Ancak alıntı olduğunu bilerek ve isteyerek yazmamışlardır, çünkü ifadelerin tamamını okuyan bir kişi, asla bu gazetenin söylediğimizi iddia ettiği şeyleri göremeyecektir. 

Bu yatırım sadece Bornova’ya değil, İzmir’e yapılmaktadır. Biz geçmişte de söyledim, şimdi yine söylüyorum: Bu tesis, Bornova-Büyükşehir ayrımı yapmadan tüm İzmir’e hizmet etmeye hazırdır. Sorumluluk alanı dışında noktalara da yapacağımız protokollerle ve bedeli alınmak koşuluyla –aksi durumda kamu zararı oluşur- hizmet vermeye de hazırdır. 

Bu kuruluşun amacı canla başla çalışan, kente değer belediyeleri karalamaktır. 

Belediye başkanları arasında -hiç olmadığı halde- kavga varmış gibi bir hava yaratmak istemektedirler. 

 
94'üncü Oscar Ödülleri'nin adayları belli oldu
 
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e sürpriz ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den Kaan’a tören daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisiyle tanışmak isteyen ...
Bergama Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yola çıkıyor!
Bergama’da yıllardır eksikliği büyük bir sorun haline gelen Ağız ve Diş ...
Bornova'da esnafın tepkisini çeken tezgahlar kaldırıldı!
Bornova Belediyesi, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yasal izinleri eksik ...
 
APİKAM’da '100. Yıl Söyleşileri' yola çıkıyor!
Kent tarihi ve tanıtımına ışık tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet ...
Çiğli'de kadınlara yaşam veren destek!
Çiğli Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği ...
Başkan Sandal'dan esnaf turu: Siftah yapmadan kapatan var!
Bayraklı’nın en işlek merkezlerinden Haşim İşcan Caddesi’nde esnaf turu ...
 
Konak'ta geri dönüşümde örnek protokol!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de ilk kez uygulanacak ve Türkiye’de ...
Prof. Dr. Hülya Nutku Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nda başvuru zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) düzenlediği ...
Alaçatı’da edebiyat rüzgarı esecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Dünya Öykü Günü kapsamında Alaçatı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri