POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
29 Mart 2024 Cuma - 10:25

İnciraltı'nda '18 uygulama' sevinci!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın, İnciraltı planlarının ardından 18 uygulama sürecinin de başladığını bildirdiğini açıkladı. Karabulut, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hükümet, İnciraltı ve Bahçelerarası planlarında patronun sermaye değil, halk olduğunu göstermiştir. Hamza Dağ'a teşekkür ediyoruz" dedi.

İnciraltı nda  18 uygulama  sevinci!

Kentin ana gündem maddelerinden İnciraltı planlarıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

İnciraltı ve Bahçelerarası planlarının ardından heyecanla beklenen 18 uygulama ihalesinin de gerçekleştirildiği bildirildi. 

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, "İmir’in 40 yıldır planlama sorunu olan İnciraltı ve Bahçelerarası için,  2 Mart 2024 tarihinde Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ,  5 nesildir o bölgenin toprak sahibi olup, sabırla müjdeli haber bekleyen İzmirlileri  ziyaret edip, hazırlanan planların  18 uygulama ihalesinin seçim öncesinde tamamlanacağının sözünü vermişti. Seçime sayılı günler kala, verdiği söze sadık kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ; İzmir’i sağlık turizminde başkent yapacak İnciraltı  sürecinde önemli bir  aşama olan “18 uygulama planlamasının”  başladığının müjdesini İzmirli toprak sahiplerine  verdi" dedi.

KARABULUT: SANKİ RÜYADA GİBİYİZ
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün yaşadıklarımız adeta rüya gibi, çok mutluyuz. Bugüne kadar bize çok söz verildi ve birçoğu da tutulmadı. 2019 yerel seçimlerinden 1 gün önce İzmirli toprak sahipleri olarak bizleri toplayıp, söz veren adaylar olmuş ama seçim sonrasında verilen sözler unutulmuştu. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ,  bize 20 gün önce verdiği sözü tutarak, biz İzmirli toprak sahiplerinin hayalini gerçekleştirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, seçim sürecinde şehrin adeta çöküntü alanı haline dönen, birçok adayın oy kaygısı ile İnciraltı’nı konuşmaktan ve bizleri ziyaret etmekten çekindiği,  görmezden gelindiğimiz bir ortamda cesaretle biz İzmirli toprak sahipleri ile bir araya gelip birlikte olma cesaretlerinden dolayı da helal olsun demek istiyoruz."

İZMİR, SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAK
"Bugünkü planlar İzmir’in merkezinde yapılmış son 32 yılın en düşük emsalli planları oldu. Biz İzmirli toprak sahipleri olarak hep bugüne kadar ‘İzmir’in yararına ve biz İzmirli toprak sahiplerini mağdur etmeyecek’ plan istemiştik. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle yapılan İnciraltı planları İzmir’in sağlık turizmi hedefleri ile buluşuyor. Hazırlanan planlara, askı sürecinde sadece 70 civarında itiraz yapılmış olması, planların genel olarak kabul gördüğünün ispatıdır. İnciraltı ve Bahçelerarası’na yapılan planlarla Bakanlığın hedefi İzmir’i sağlık turizminde başkent yapmak. Yüzde 99’u şahıs mülkiyetinden oluşan İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinin planları için İzmirli vatandaşlar olarak bizler, 18 uygulamasının  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılmasını ısrarla istemiştik. Bu isteğimizin kabul görmesinden ve çok hızlı bir şekilde sürecin yönetilerek tamamlanacağını duymaktan çok mutlu ve heyecanlı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. 18 uygulama süreci de,  planlama sürecinde olduğu gibi şeffaf bir şekilde yürütülerek, toprak sahiplerinin kurumsal temsilcisi olan İnciraltı Gelişim Derneği olarak bizzat sürecin içinde olmamızla ilerleyecektir. Mutlulukla söylemek istiyoruz ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hükümetimiz İnciraltı ve Bahçelerarası planlarında patronun sermaye değil, halkın olduğunu göstermiştir. Partili partisiz birçok kişinin sevgisini kazanmış İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza Dağ, büyükten, küçüğe, 7’den 70’e biz İzmirlilerin yüreğinde unutulmayacak büyük bir saygı ve sevgi kazanmıştır. Kendisine gönülden başarılar diliyoruz.”

 
İzmir'de 112 kilo metamfetamin ele geçirildi: 2'si yabancı uyruklu, 5 gözaltı
 
CHP'nin Bayraklı Adayı Önal’dan eşitlik ve özgürlük vurgusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 112 kilo metamfetamin ele geçirildi: 2'si yabancı uyruklu, 5 gözaltı
Bornova ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda, kristal ve sıvı halde ...
20 ilde FETÖ operasyonu: 70 gözaltı!
20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen Kıskaç-11 ...
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, ...
 
İzmir'de kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan zanlı yakalandı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan ...
Kırmızı Bültenle aranan iki kişi İstanbul'da yakalandı
İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık” ...
'Koca' dehşet: Sokak ortasında öldürdü!
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, sokak ortasında tartıştığı boşanma aşamasındaki ...
 
Nisan'da Haziran sıcağı geliyor!
Türkiye sıcak hava dalgasının etkisinde. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ...
Bakanlık açıkladı: Okullara seçim tatili
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle 1 Nisan'da ...
HPV ve HIV iddiaları: Karabük'te gözaltılar!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri