POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
Gözler bu görüşmede... 8 yıl sonra ilk!
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
34 il için kuvvetli sağanak yağmur uyarısı
25 Temmuz 2019 Perşembe - 08:16

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Brexit mesajı

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti'nin yeni lideri seçilen Boris Johnson, ülkenin resmen yeni başbakanı oldu. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Buckingham Sarayı'nda Johnson'ı hükümeti kurmak için görevlendirildi. Boris Johnson'ın Başbakan olarak seçilmesinin ardından 8 bakan istifa etti, 6 bakan ise görevinden alındı. Johnson, kabinesindeki önemli bakanlıklara atamaları gerçekleştirdi.

İngiltere Başbakanı Johnson dan Brexit mesajı

İngiltere'de Başbakanlık konutunda devir teslim vardı.

Muhafazakar Partinin lideri seçilen Boris Johnson, başbakanlık görevini Theresa May'den resmen devraldı. 

Boris Johnson'ın Başbakanlık konutundan önceki durağı Buckingham Sarayı'ydı. Johnson'ın aracı saraya girerken protestoyla karşılaştı. Çevre örgütü Greenpeace üyeleri aracın önünü kesti. Protestocular, insan zinciri oluşturarak "iklim acil durumu" yazılı pankart açtı. Eylemcilerin polis tarafından dağıtılmasının ardından Boris Johnson'ın aracı Kraliyet Sarayı'na girdi.

Kraliçe 2. Elizabeth tarafından kabul edilen Johnson'a hükümeti kurma görevi verildi. 

Buckingham Sarayı'nın ardından Başbakanlık konutuna giden Johnson, burada ilk konuşmasını yaptı. Brexit'le ilgili önemli mesajlar verdi. Yeni ve daha iyi bir anlaşma olacağı sözünü verdi.

Johnson, "ingiltere aleyhine iddiaya girenler kaybedecekler. Çünkü demokrasimize olan inancı yeniden tesis edeceğiz. Parlamentonun halka verdiği sözleri yerine getirerek eğersiz amasız 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden çıkacağız. Yeni bir anlaşma yapacağız. Bu anlaşma Brexit'in fırsatlarını artıracak. Aynı zamanda Avrupa'nın geri kalanıyla serbest ticaret ve karşılıklı desteğe dayalı yeni bir ortaklık geliştirmemize imkan tanıyacak." dedi.

55 yaşındaki Boris Johnson'ın konuşmasını Başbakanlık önünde dinleyenler arasında 31 yaşındaki kız arkadaşi Carrie Symonds da vardı.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Boris Johnson, ilk olarak yeni bir kabine oluşturdu.. Önceki Başbakan Theresa May'ın kabinesindeki önemli bakanlar Johnson'ın seçilmesinin ardından istifa etti.

JOHNSON KABİNESİNDEKİ ÖNEMLİ BAKANLIKLARA ATAMALAR BELLİ OLDU

Başbakanlık görevini bugün Theresa May’den devralan Johnson, kabinesindeki önemli bakanlıklara atamaları tamamladı.

Brexit’i 31 Ekim’de anlaşmalı veya anlaşmasız gerçekleştirmeyi vadeden Johnson’ın atamalarında da bu hedefin etkili olduğu görüldü. 

Çoğunluğu katı Brexitçilerden oluşan yeni kabinedeki belli başlı isimler şunlar oldu:

"Maliye Bakanı Sajid Javid, İçişleri Bakanı Priti Patel, Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Brexit Bakanı Stephen Barclay, Savunma Bakanı Ben Wallace, Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Uluslararası Ticaret Bakanı Elizabeth Truss, Sağlık Bakanı Matt Hancock, Çevre Bakanı Theresa Villiers, Kültür Bakanı Nicky Morgan, Ekonomi Bakanı Andrea Leadsom, Iskan Bakanı Robert Jenrick, Adalet Bakanı Robert Buckland, Uluslararası Kalkınma Bakanı Alok Sharma ve Çalışma Bakanı Amber Rudd." 

Yani kabinede Barclay, Hancock ve Rudd koltuklarını korurken, Javid ve Wallace’ın da aralarında olduğu bazı isimler daha üst düzey bakanlıklara terfi etti.

May’in kabinesinden İsrail’de gerçekleştirdiği gizli görüşmelerin ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kalan Patel’in, geçen aylarda Brexit Bakanlığından istifa eden Raab'ın ve ulusal güvenlik toplantısından bilgi sızdırdığı için istifa etmek zorunda  kalan eski Savunma Bakanı Williamson'ın da aralarında olduğu bazı isimler ise yeniden bakanlık görevlerine atandı.

Başbakan Johnson da geçen yıl May'in Brexit yaklaşımındaki değişikliklere itiraz ederek Dışişleri Bakanlığından istifa etmişti.

8 BAKAN İSTİFA ETTİ, 6 BAKAN GÖREVDEN ALINDI

İngiltere’de Boris Johnson’ın Başbakanlık koltuğuna oturmasının arından 8 bakan istifa ederken, 6 bakan da görevinden alındı. 

Johnson'ın Başbakanlığa atanmasıyla Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Ulaştırma Bakanı Chris Grayling, Maliye Bakanı Philip Hammond, Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart, Adalet Bakanı David Gauke ve Kabine Ofisi Bakanı David Lidington kabinedeki görevlerinden istifa etti.

Beceri ve Uygulamalı Eğitimden Sorumlu Anne Frances Milton ile İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Bakanı Alan Duncan da önceden kabinedeki görevlerinden daha önce ayrılmıştı. 

Son istifalarla birlikte kabinede görevinden istifa eden bakan sayısı sekize yükseldi.

Savunma Bakanı Penny Mordaunt, Eğitim Bakanı Damian Hinds, Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark, Kuzey İrlanda’dan Sorumlu Devlet Bakanı Karen Bradley ve İskoçya’dan Sorumlu Devlet Bakanı David Mundell ile Muhafazakar Parti'nin Avam Kamarası Lideri Mel Stride da görevden alındı.

İSRAİL'DEKİ GİZLİ GÖRÜŞMELERİ NEDENİYLE İSTİFA EDEN BAKAN JOHNSON KABİNESİNDE

Boris Johnson İçişleri Bakanlığına İsrailli yetkililerle gizli temaslarının ortaya çıkmasının ardından, Uluslararası Kalkınma Bakanlığından istifa ettirilen Priti Patel'i getirdi.

Johnson, kabinesindeki ikinci önemli atamayı Patel'i, Maliye Bakanlığı görevi verilen Sajid Javid'den boşalan İçişleri Bakanlığına getirerek, yaptı.

Johnson, Dışişleri Bakanlığına da eski Brexit Bakanı Domici Raab'ı getirirken, Brexit Bakanı Stephen Barclay koltuğunu korudu.

Priti Patel'in İsrail'de 2017 Ağustos ayında yaptığı tatil sırasında 2 gün boyunca bazı İsrailli siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve şirketler ile ülkesinin Dışişleri Bakanlığının bilgisi dışında görüştüğü ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine dönemin Başbakanı Theresa May kasım ayında Patel'in istifasını istemişti.

Patel, söz konusu görüşmelerle ilgili haberlerin basında yer almasından sonra yaptığı açıklamada, görüşmelerin Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın bilgisi dahilinde olduğunu söylemiş ancak Johnson bunu doğrulamamıştı.

Priti Patel, daha sonra yaptığı açıklamada ise Dışişleri Bakanlığına da Boris Johnson'a da görüşmeler öncesinde bilgi vermediğini kabul ederek, özür dilemişti.

Ancak Patel'in tartışılan temaslarına ilaveten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Yuval Rotem ile de bir araya geldiği öğrenilmişti.

FİLİSTİN'E YARDIMI AZALTMA ÇABASI

Patel'in, temasları sırasında "İsrail'in Muhafazakar Dostları" (CFI) adlı lobi grubunun onursal başkanı Lord Stuart Polak'ı yanına alması da tepki çekmişti. Priti Patel, bir dönem CFI'nin başkan yardımcılığını da yapmıştı.

Patel'in İsrail görüşmelerinde Uluslararası Kalkınma Bakanlığının yetki alanına giren konuların ele alınması ve muhataplarına "Bakanlık" sıfatıyla sözler vermesi tartışma yaratmıştı.

Priti Patel'in, İngiltere'nin Filistin'e ayırdığı yıllık 68 milyon sterlinlik yardım bütçesini küçültmeye çalıştığı iddia ediliyordu.

Patel, İsrail lobisiyle yakın ilişkisini, liderlik yarışında kendisine bağış ve nüfuz sağlamak için kullanmakla suçlanıyordu.

 
İki aile arasında silahlı kavga: 2 ölü, 3 yaralı
 
''Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemediğini anlattı''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Mehmet Hakan Atilla ABD'den ayrıldı
Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, THY'nin ...
Trump senatörlerle Türkiye'yi görüştü
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da basına kapalı gerçekleştirilen ...
ABD'den Rusya ve Esad rejimine 'İdlib' çağrısı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, "Rusya ve Esad rejimini, ...
 
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson
İngiltere bugün yeni başbakanını seçti. Dışişleri eski Bakanı Boris Johnson ...
Emekliye zam farkı ödeme tarihi belli oldu
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur emeklilerinin ...
Trump: 10 milyon insanı öldürmek istemiyorum
ABD Başkanı Donald Trump, 17 yıl süren Afganistan savaşını ‘bir haftada’ ...
 
İngiltere: İran 'devlet korsanlığı' yapıyor
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, İran'ın İngiliz bandıralı bir ...
Rusya'dan S-400'lerin ortak üretimine ilişkin açıklama
Rusya'da devlete bağlı savunma şirketi Rosteh'in Başkanı Çemezov, S-400 ...
Kaçırılan Türklerin kurtarılması için operasyon!
Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da kaçırılan 4 Türk vatandaşının kurtarılması ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri