POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
Türkiye'de emekli kişi sayısı belli oldu
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
Sedyeden kalkıp doktora tekme attı
28 Nisan 2024 Pazar - 12:38

İzBB Yayınları’ndan 9 yeni kitap

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) edebiyattan akademik yayınlara ve çocuk kitaplarına kadar dokuz yeni kitabı okuyucularla buluşturuyor. 

İzBB Yayınları’ndan 9 yeni kitap

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları) edebiyattan akademik yayınlara, çocuktan prestij yayınlarına dek okuyucularına dokuz yeni kitap hazırladı. Kurulduğu günden bu yana bir yılda 35 kitaba ulaşan İzBB Yayınları’nın “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir”, “İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi”, “Sevgi Tutsağı”, “Gazi Heykelinde Güvercinler”, “Aklın Ayak İzleri – 2”, “Aklın Ayak İzleri -3”, “Ekin’in Karakılçık Buğdayı”, “İzmir’in Renkleri”, “İzmir’i Boyuyorum - Doğal Yaşam Parkı” adlı kitapları son yayımladığı eserler arasında yerini aldı. 
İzBB Yayınları’na İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 19-28  Nisan tarihlerinde Kültürpark’ta açık alanda düzenlenen İzkitapfest-İzmir Kitap Fuarı’nda da ulaşmak mümkün. Girişlerin ücretsiz olduğu İZKİTAP Fest, bugün de 10.00-21.00 saatleri arasında kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

Kentin belleğine tarihsel bakış
Selin Önen’in derlediği Burkay Pasin, Fatma Tanış, Hasan Işıklı, Hilal Öktem, Işıl Can Traunmüller, Leyla Bektaş Ata, Ömer Karahan, Orkun Destici ve Yaşar Eyüp Özveren’in makalelerinin yer aldığı “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir” adlı kitapta, kentin yaşam için tercih edilen yapısına dikkat çekildi. Yavaş yaşam tarzı, modernliği, kıyıları, iklimiyle yoğun bir göçe konu olan kentin, 19. Yüzyıl’dan günümüze dek yaşadığı değişimden izler aktarıldı. 
İzmir’in ilk çağlardaki tarihine odaklanılan “İlkçağlardan 324’e İzmir Tarihi” kitabında tarihçi Cecil John Cadoux’un detaylı anlatımına yer verildi. Ayşen Tekşen’in günümüz Türkçesine çevirdiği kitapta, metinler ve anekdotlarla zengin bir okuma sunuldu. 

Edebiyatta İzmir vurgusu
İzmirli avukat insan hakları savunucusu Güney Dinç’in arşivinden çıkan “Sevgi Tutsağı” da kentte geçen zamanda asılı kalmış bir aşk hikâyesini konu aldı. İzmir’de felsefe ve edebiyat öğretmenliği yapmış Nahid Ulvi Akgün’ün daha önce yayınlamamış şiirleriyle birlikte tüm eserleri “Gazi Heykelinde Güvercinler” kitabında toplandı. Üniversite yıllarında, kendini, dünyayı çalkayan isyan ateşinin içinde bulan bir devrimcinin hikâyesinin anlatıldığı “Aklın Ayak İzleri”nin ikinci ve üçüncü cildi de okuyucularıyla buluştu. Yusuf Nazım ve Oktay Kaynak’ın kaleme aldığı kitabın arka kapak tanıtımında şu cümleler yer aldı: “Özgürlüğe kanat çırpan kelebekler gibiydiler, nasıl bir yangına uçtuklarını bilmediler.”

“Kalemini kap, dilediğince boya”
İzBB Yayınları çocuk okuyucuları için de farklı eserlere imza attı.  Kentin her köşesinde ayrı zenginlik yatarken, çocuklar kentin 29 farklı yerini kendi istedikleri boyalarla renklendirecek. Ömer Çam’ın çizgileriyle oluşan “İzmir’in Renkleri” boyama kitabının yanı sıra Eda Bekdaş’ın çizimleriyle çıkan “İzmir’i Boyuyorum-Doğal Yaşam Parkı”nda da Doğal Yaşam Parkı’nın neşeli sakinleri çocukların dilediği renklerle şekillenecek. Çocuklar yine bir hafta sonu İnci Becerik’in kaleminden çıkan ve Şeyma Yıldızhan Yayman’ın resimlerinden yola çıkarak tohum takas şenliğine katılacak. “Ekin’in Karakılçık Buğdayı”yla çocuklar ata tohumlarını paylaşmanın önemini kavrayacak. 

 
17 yıl sonra hapisten çıktı... Aynı suçtan tutuklandı!
 
Karabağlar’ın geleceği gençlerle şekillenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka 7'den 70'e Zübeyde Ana'ya koşacak!
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Zübeyde Hanım ...
ESHOT'a bir kez daha kalite tescili
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu kalite ...
Bayraklı'da başkan Önal'dan muhtarlar zirvesi: Eşit ve etkin hizmet sözü
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yerel seçimlerin ardından görevlerine ...
 
Bornova'da Eşki'den ADD’ye tam destek
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bornova ...
Tugay hedeflerini anlattı: İzmir atak ve örnek kent olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir’i yerel demokrasinin ...
Efes Selçuk'ta yaratıcı liderlik zirvesi
Dünyanın en büyük sivil toplum ağlarından biri olan JCI  (Junior Chamber ...
 
Başkan Mutlu Basmane'de sanayicileri ağırladı
Basmane gezisi yapan İZSİAD üyelerini Basmane Semt Merkezi’nde ağırlayan ...
Tugay'dan gıda krizine karşı yeni hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tarım Ekonomisi Derneği ...
Bayraklı ‘Hasret Gültekin’i unutmadı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Sivas Madımak Oteli katliamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri