POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
24 Aralık 2023 Pazar - 09:50

İzQ İnovasyon Merkezi'ne Arkitera onuru!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Arkitera Ödülleri töreninde, İzmir Ticaret Odası, İzQ İnovasyon Merkezi ile Arkitera İşveren kamu kategorisinde ödüle layık görüldü. 

İzQ İnovasyon Merkezi ne Arkitera onuru!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Arkitera Ödülleri töreninde, İzmir Ticaret Odası, İzQ İnovasyon Merkezi ile Arkitera İşveren kamu kategorisinde ödüle layık görüldü. 

KAMU KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLDU
Seçici kurulunda Boğaçhan Dündaralp, Mehpare Evrenol, Ali Hızıroğlu, Emre Torbaoğlu ve Sevilay Uğur Çekim’in yer aldığı; kaliteli mimari üretim için işverenin önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli binalar ve mekanlar inşa etmeye teşvik etmek amacıyla verilen Arkitera İşveren Ödülü, her yıl olduğu gibi bu yıl da kamu ve özel sektör olmak üzere iki kategoride verildi.  Arkitera İşveren Ödülü Özel Sektör kategorisinin kazananı İş Bankası Resim Heykel Müzesi ile Türkiye İş Bankası olurken; kamu kategorisinde ilk ödül, İzQ İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi ile İzmir Ticaret Odası’na (İZTO); ikinci ödül ise Rami Kütüphanesi – Ulusal Arşiv Binası ve Rami Kütüphanesi Peyzaj Projesi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na takdim edildi. 

TUTAN: İZMİR’E PRESTİJ KATIYOR
Ödülü, İzmir Ticaret Odası adına, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan ve Ofisvesaire firması mimarları Gökhan Çelikağ ile Melis Varkal aldı. Ödülün İzmir için gurur verici olduğunu söyleyen Jülide Tutan, “Arkitera Mimarlık Merkezi, uzun yıllardır Türkiye’nin en iyi mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel tasarım ve koruma/onarım projelerini ödüllendiriyor. Seçici kurul büyük bir titizlikle projeleri inceliyor. Böyle önemli bir yarışmada Odamızın ödüle layık görülmesi bizleri çok mutlu etti. Yapısı ve donanımıyla İzmir’e mimari anlamda prestij katan İzQ İnovasyon Merkezimiz, İzmir Ticaret Odası’nın yapıyı yıkıp tekrar yapmak yerine koruyarak yeniden işlevlendirme yaklaşımıyla ortaya çıktı. Proje elde etme sürecinde yarışma yolunun tercih edilmesi, yarışmayı kazanan mimari projeyi sadece bir fikir projesi olarak bırakmayıp uygulama projelerini ve devamında uygulama kontrollüğünü de mimari ekibe yaptırmış olmak, nitelikli bir yapı olması için iç mekanlarında da malzeme ve uygulamada özen göstermek bu ödülü getiren en önemli unsurlardan. Kentimizde böyle projelerin sayısının artmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KIZILGÜNEŞLER: DOĞRU BİR KARAR VERDİK
İzmir Ticaret Odası yönetim kurulu olarak göreve ilk geldiklerinde, Pasaport’ta yer alan İzmir Ticaret Odası’na ait binaları kente vizyon katacak bir proje şekillendirmeyi hedeflediklerini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Uzun vadeli hedefler koyduk ve binaları İzmir’in geleceğine yatırım yapmak için kullanmayı tercih ettik. İşe bir mimari proje yarışması düzenleyerek başladık. Bugün verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyoruz. “İzmir Ticaret Odası Binası Yenileme Fikir Projesi Yarışması” için toplam 14 proje başvuruda bulunmuştu. İzQ Projemiz bizim için bir  “İzmir” projesi olduğundan dolayı İzmir Mimarlar Odası ve İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı mimarlar arasında yarışma yapmayı özellikle önemsedik” dedi.

BİRİNCİ OLAN PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Jürinin değerlendirmesi sonuncunda Birincilik Ödülünü alan Vesaire Mimarlık’ın projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Kızılgüneşler sözlerini şöyle sürdürdü: “İzQ İnovasyon Merkezi, İzmir’in uluslararası inovasyon ve girişimcilik kentine dönüşüm vizyonu ile ortaya konulmuş bir projedir. İzmir’in yerel büyümesini ve ekonomik kalkınmasının yolunun girişimcilik ve inovasyondan geçtiğine inanıyoruz. Projenin ruhuna uygun olarak tasarlanan binamızın böyle kıymetli bir ödüle layık görülmesi bizim için gurur verici. Layık gören seçici kurula teşekkür ediyoruz” 

 
Egeli ihracatçılar fuardan fuara koşacak!
 
CHP'li Bayraklı Aday Adayı Özer: Yapılan iş halka dönmek zorunda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli ihracatçılar fuardan fuara koşacak!
Ege İhracatçı Birlikleri 2024 yılında 13 fuara milli katılım, 13 sektörel ...
Bakan Şimşek: Borsa oyun alanı değildir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son aylarda hemen hemen her alanda ...
BDDK Başkanı Kavcıoğlu'ndan kredi çağrısı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ...
 
Asgari ücret için 3. toplantı tarihi belli oldu
Asgari ücret tespit komisyonu, 2024 asgari ücret zammı için toplantılarını ...
Merkez Bankası'ndan 17 yıl sonra ilk depo alım ihalesi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 17 yıl sonra ilk kez Türk Lirası ...
TOBB 11 aylık verileri açıkladı: İzmir’de kaç şirket kuruldu, kaç şirket kapısına kilit vurdu?
TOBB Kasım ayı ve 2023’ün ilk 11 ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini ...
 
Benzinden sonra bir zam da motorine!
Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına da 1 lira 61 kuruş zam yapıldı.
'Türkiye turizmde süper lige yükseldi'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Uygulanan doğru stratejiler ...
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Genel Kurulu'nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri