POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
Antalyaspor'dan Alex de Souza açıklaması!
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı ile bir arada
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Bir sigara grubuna daha zam geldi!
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
Akaryakıt istasyonlarında tek fiyat dönemi
20 Kasım 2019 Çarşamba - 16:40

İzmir Barosu çocukların yanında!

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında, “Çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, yaşayabilecekleri bir dünya mümkün. Biz umudumuzu kaybetmeden çocuklarla yan yana yürümeye devam edeceğiz” denildi.

İzmir Barosu çocukların yanında!

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’in de katıldığı açıklamada, basın metnini Çocuk Hakları Merkezi Üyesi Avukat Ceren Bozyel okudu. Bugünün kutlanmasının en temel amacının çocukların refahını ve çocuklara ilişkin konularda farkındalığı arttırmak olduğunu dile getiren Bozyel, çocuk hakları alanında yapılan çalışmalardan örnekler vererek, “İzmir Adliyesi 3.Kat B Blokta bulunan Çocuk Hakları Merkezi’nde avukatlarımız nöbet tutmakta ve çocuklara ücretsiz hukuki yardım hizmeti sunulmaktadır. Çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, gelecek kaygısı duymadan, barış içinde ve güvenli bir ortamda çocukluklarını mutlu ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya mümkün! Biz hiç umudumuzu kaybetmeden çocuklarla bu yolda yan yana yürümeye devam edeceğiz” dedi.

BÜTÜN DÜNYA ÇOCUKLARI EŞİTTİR
BM Genel Kurulu’nun 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni kabul etmesiyle birlikte 20 Kasım Dünya Çocuk Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirten Bozyel, “Bugünün kutlanmasının en temel amacı çocukların refahını ve çocuklara ilişkin konularda farkındalığı arttırmaktır. Bütün dünya çocukları eşittir, bunun yanı sıra her çocuğun kendine özgü bir karakteri ve potansiyeli vardır. Önemli olan bu potansiyeli ortaya çıkarabilmek ve mutlu nesiller yetiştirebilmektir. Çocukların içine doğdukları bu dünya artık değişmiş ve gelişmiştir, sistemlerimizi bu çağın ilerisine taşımamız gerekmektedir. Çocuk Hakları Sözleşmesi; yaşama hakkı başta olmak üzere; eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma hakkı gibi birçok hakkı tanımlayarak devletlere, anne ve babalara, idari ve yargısal makamlara pek çok görev ve ödev yüklemiştir. Sözleşmenin temeli kabul edilen çocuğun üstün yararı ilkesinin ise idari ve yargısal makamlar tarafından tam olarak anlaşılmadığı her çocuğa tek tip bir elbise giydirilmek istendiği apaçık ortadadır. Alınan tüm kararlarda, uygulanılmak istenen tüm proje, işlem ve eylemlerde öznel bir değerlendirme yapılmalı, her çocuğun özel olduğu ve ihtiyaçlarının farklı olduğu anlayışından vazgeçilmemelidir” diye konuştu.

YAN YANA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çocuklara kendileri gibi davranacakları özgür bir ortam verilmesi gerektiğini kaydeden Bozyel, “Katılım hakkının çocuklara tanındığından bahsedilebilmesi ancak çocukların kendilerini ilgilendiren konulardaki süreçlere etki edebilmesi imkanı sağlandığında mümkün olabilecektir. Bir günde değişen kanun, proje ve müfredatlarla çocukları denek haline getiren tüm modellerden vazgeçilmeli, yolun çocuklarla birlikte yürünmesi gerektiği kabul edilip çocukların fikirleri ve ihtiyaçları dikkate alınmalıdır.
?
İzmir Barosu olarak Çocuk Hakları Merkezi üyesi gönüllü meslektaşlarımız ile diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yaparak çocuklara hak temelli eğitimler verilmektedir. Yine meslek içi eğitim çalışmaları düzenleyerek alanda çalışacak meslektaşlara farkındalık kazandırılmaya çalışılmaktadır. Dava dosyalarına müdahil olmak dahil çocuklar ile ilgili her işlem ve eylemde çocuklar için mücadele edilmeye devam edilmektedir. İhtiyaç halinde herkesin kolaylıkla müracaat edebileceği İzmir Adliyesi 3.Kat B Blokta bulunan Çocuk Hakları Merkezi’nde avukatlarımız nöbet tutmakta ve çocuklara ücretsiz hukuki yardım hizmeti sunulmaktadır. Çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, gelecek kaygısı duymadan, barış içinde ve güvenli bir ortamda çocukluklarını mutlu ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya mümkün! Biz hiç umudumuzu kaybetmeden çocuklarla bu yolda yan yana yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Yılmaz Ateş CHP'den ihraç edildi
 
TTO Başkanı Olgun: Üniversite mezunu değil, kaynakçı lazım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de anaokulunda şiddet iddialarına soruşturma
Buca'daki özel bir anaokulunda 2,5 yaşındaki öğrenciye başka çocuklarca ...
Kafası yanan oğlu için yardım çığlığı!
Çiğli ilçesinde yaşayan, 6 aylıkken evlerinde çıkan yangın sonrasında ...
Meteoroloji uyardı: Hava soğuyor, yağış geliyor!
Yurt genelinde Cuma günü etkisini göstermesi beklenen sağanak yağış İstanbul'da ...
 
İzmir'de Çocuk Hakları Günü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Miletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ...
İzmir'deki oğul dehşetinde yeni gelişme
Bornova ilçesinde, annesi Esma S. ile onun erkek arkadaşını bıçaklayan ...
İzmir'de FETÖ'nün kripto yapısına baskında gözaltı sayısı 118'e yükseldi
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki ...
 
Kadınlardan sığınma evlerine destek
Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nda Karabağlar Çalıkuşu Rotary ...
Şule Çet davasında istenen ceza belli oldu
Şule Çet'in ölümüyle ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın yargılandığı ...
Eğitim dalışında kaybolan astsubaydan acı haber
Bartın'ın Amasra ilçesinde, eğitim dalışı sırasında kaybolan Sahil Güvenlik ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri