POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti
Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti
Yapı Kredi'nin satışı iddiası: Koç Holding'den açıklama
Yapı Kredi'nin satışı iddiası: Koç Holding'den açıklama
Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de!
Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de!
11 Nisan 2020 Cumartesi - 09:51

İzmir'de 2 belediyeden ‘ultraviyole’ hamlesi!

Koronavirüs salgınına karşı aldığı tedbirleri güçlendirmeye devam eden Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasını ultraviyole ışık sistemi ile dezenfekte etmeye başladı. Çiğli’de de Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla temin edilen “UV C Lamba” sistemi Belediye hizmet binasında kullanılmaya başlandı. Ultraviyole ışık sistemi, ilk etapta asansörler ve kalabalık olan birimlere kuruldu.

İzmir de 2 belediyeden ‘ultraviyole’ hamlesi!

Karşıyaka Belediyesi, mesleği tıp doktorluğu olan Başkan Cemil Tugay’ın talimatıyla, ameliyathanelerin dezenfeksiyonu için kullanılan yöntemlerden ‘ultraviyole ışık’ sistemini ana hizmet binasına taşıdı.Koronavirüse karşı önlem amaçlı olarak temin edilen UV-C lambalar, bina içerisinde vatandaşların ve personelin en yoğun olduğu hizmet alanlarına yerleştirildi.

BAKTERİ VE VİRÜSLERİ YOK EDİYOR

Halkla ilişkiler, sosyal hizmetler ve gelir birimi gibi noktalara toplam 13 adet lamba konulurken, ÖrnekköyŞantiyesi’nde işçilerin kullandığı iki alana da aynı sistem kuruldu. Bakteri ve virüsleri yok etme özelliği olan lambalar, -ortamda insan bulunmayacak şekilde- gece saatlerinde belirli bir süre çalıştırılarak

dezenfeksiyon sağlayacak. Ayrıca, farklı alanlarda kullanmak üzere sipariş edilen bir adet taşınabilir uv dezenfeksiyon robotu ile insan bulunan ortamlarda çalışabilen hava temizleme ünitesini önümüzdeki hafta devreye alınacak.

“AMACIMIZ SAĞLIKLI HİZMET”

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini genişletmeye devam ettiklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Ameliyathane gibi sterilizasyonun en yoğun olması gereken yerlerde kullanılan ultraviyole ışık tekniğini ana binamızda hizmet uygulamaya başladık. Bina geneline yerleştirdiğimiz lambalar gece saatlerinde çalışarak bulunduğu ortamı dezenfekte edecek ve bu sayede koronavirüs tedbirlerimiz daha da güçlenmiş olacak. Amacımız vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde hizmet sunabilmek” dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde kamu hizmetini aksatmadan sürdüren belediye personellerinin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamaya daha imza attı.

Koronavirüs salgınına karşı toplumun tüm kesimlerine yönelik alınan tedbirlerin özenle hayata geçirildiği Çiğli’de, Başkan Gümrükçü’nün talimatıyla temin edilen “UV C Lamba” sistemi Belediye hizmet binasında kullanılmaya başlandı. Ultraviyole ışık sistemi, ilk etapta asansörler ve kalabalık olan birimlere kuruldu. Öğle aralarında ve mesai saati bitiminden sonra çalıştırılan UV C Lamba sistemi ile hem personellerin ultraviyole ışıklara direkt olarak maruz kalması engelleniyor hem de daha steril bir çalışma ortamı sağlanıyor.

Gümrükçü: “Emekçilerimizin sağlığı önceliğimiz”

Covid-19 ile mücadele sürecinde mesai yapan belediye emekçilerinin sağlığı için de çalıştıklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “İçerisinden geçtiğimiz sıkıntılı günlerde belediye emekçilerimiz, gerek alanlarda gerekse idari binada süreci en iyi şekilde atlatmak adına insanüstü bir çabayla mesai yapıyorlar. Bu süreçte emekçilerimizin sağlığını korumak adına önemli bir uygulamayı daha hayata geçirdik. Geçmiş yıllarda halk sağlığını tehdit eden SARS ve MERS gibi virüslerin DNA yapısını bozarak, etkisiz hale getiren UV C Lamba sistemini Belediye hizmet binamızda kullanmaya başladık. Bu sistem, açık olduğu alandaki virüsleri iki saat içerisinde etkisiz hale getiriyor ve ortamı sterilize ediyor. Amacımız, bu uygulama ile belediye emekçilerimizin de bu süreci enfekte olmadan sağlıklı bir şekilde geride bırakmasıdır” dedi.

 

 

 
Yasak sonrası fotoğraflarla İzmir'de ilk sabah!
 
Soyer günlüğüne 'yasağı' yazdı: Özünde doğru uygulamada yanlış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bisiklet tutkunları iyilik taşıyor
İzmir'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen ...
Başkan Sengel'den sağduyu çağrısı 'yanınızdayız' mesajı
31 ilde  48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sebebiyle Efes ...
'48 saatlik yasak' kararı sonrası Soyer'den ilk açıklama!
Koronavirüsle mücadele kapsamında İzmir dahil 31 ilde İçişleri Bakanlığı ...
 
Çiğli'de virüse karşı 5. üretim: Kabin!
Koronavirüs ile mücadeleye destek sağlamak amacıyla daha önce maske, yüz ...
Konak’ta yardım köprüsü hep açık
Konak Belediyesi’nin temizlik, sosyal yardım ve sağlık işleri müdürlüklerine ...
Bergama'da virüs önlemli arazi çalışması
Tarihi kent Bergama’nın kaderini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal ...
 
Sosyal mesafeli-maskeli açılış: İzmir'in tıbbi atık bertaraf tesisi yola çıktı
Kentteki tıbbi atıkların çevreye zarar vermeden bertarafını sağlayacak ...
Urla Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
Urla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, ...
Karşıyaka sahnesi evlere açılıyor
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, koronavirüs salgını nedeniyle sahne gösterilerine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri